Юрiй Сьомін: «Суперник нас ні в чому не перевершив»

Юрiй Сьомін: «Суперник нас ні в чому не перевершив»

"Динамо" - "Металіст". Післяматчева прес-конференція.

Першим на питання журналістів відповідав головний тренер харків'ян Мирон Маркевич.

- Гадаю, що гра сподобалася глядачам. Напевно, "Динамо" сьогодні мало більше голевих моментів, але це футбол – виграє той, хто реалізовує. Мої підопічні відверто провалили кінцівку першого тайму, коли динамівці забили нам гол. Ми "сіли" в своєму штрафному майданчику, перестали грати, за що й поплатилися.

Але за другу половину зустрічі я б хотів подякувати своїм футболістам. До другого гола ми показували непогану гру, а в час, що залишився, намагалися втримати переможний рахунок. В результаті, добилися перемоги.

- Чи не стало для вас сюрпризом достатньо активна гра збоку "Динамо" на початку гри, враховуючи, що в останніх матчах команда Сьоміна обережніше діяла в дебюті?

- Ні. Ми були готові до такого розвитку ситуації. Крім того, ми чудово знали, що "Динамо" дуже добре грає на контратаках. Тому свідомо віддали ініціативу супернику. "Динамо" справді з великим бажанням і азартом провело початок зустрічі, але, повторюся, несподіванкою для нас це не стало.

- Чи сподобалося вам суддівство матчу?

- Арбітр прагнув судити об'єктивно.

- Чим пояснюється досить несподіваний вихід Тришовича? З погляду позиції, яку він зайняв на полі...

- Нам треба було закрити лівий фланг, тому що там дуже активно грав Бетао.

- Тришович залишається в ролі захисника або ви його награватимете в лінії півзахисту?

- Ви розумієте, зараз немає такого поняття, як захисник, півзахисник або нападник. Зараз кожен футболіст має вміти грати і в атаці, і в обороні. Такі вимоги сучасного футболу.

- Як ви думаєте, наскільки зараз реалізовує свій потенціал Коельо?

- Гадаю, відсотків на шістдесят.

- Що заважає Девичу заграти в цьому чемпіонаті?

- У кожного футболіста бувають такі періоди. Ми терпляче ставимо його в склад і сподіваємося, що врешті-решт його "прорве" і він показуватиме ту гру, яку всі знають.

- А сьогодні ви його замінили через те, що він перестав відпрацьовувати в обороні?

- Звичайно. У такій грі необхідно повертатися назад і допомагати команді оборонятися. "Динамо" перехопило ініціативу, і в зв'язку з цим треба було щось робити. Тому й було ухвалено рішення замінити Девича.

Головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін довго не приходив на традиційну післяматчеву прес-конференцію. Втім, з'явившись у конференц-залі, Юрій Павлович відповів на всі питання, що цікавили журналістів.

- Напевно, ми зазнали поразки, тому що були менш агресивні, ніж футболісти "Металіста". Напевно, ми гірше виконували наше завдання в плані дисципліни, тому щастя посміхнулося "Металісту". Ми їх вітаємо з перемогою.

- У цьому матчі динамівці більше десятка разів потрапляли в офсайд. Це пов'язано з їх невдалим розташуванням, роботою суддівської бригади або з інших причин?

- Другий тайм мені складно коментувати, але в першому таймі ми сиділи по лінії, і як мені здалося, фіксувалося багато офсайдів, яких не було. Але нехай це коментує суддівська колегія.

- "Динамо" заробило дуже багато штрафних навпроти воріт суперника, але раз по раз їх виконував Алієв. Ніякої різноманітності, а всього було 11 або 12 таких моментів...

- Я згоден. Але було й кілька хороших штрафних ударів. Після одного з них гол, на мій погляд, забили чистий, після іншого воротар якимось дивом витягнув. І було багато ударів, коли суддя не відсовував стінку на належних дев'ять метрів. Стінка стояла в 7-ми метрах від м'яча, і наші гравці не могли домогтися, щоб вона була відсунута. Напевно, потрібно було розігрувати м'яча, не чекаючи стінки, і пробити тому ж Алієву або, принаймні, покотити комусь.

- Чи був офсайд, коли забивав Бангура?

- Моя особиста думка – був чистий гол. М'яч влучив би у ворота, навіть якщо б Бангура до нього не доторкнувся.

- З одного боку, вимальовується чітка основа команди, з іншого – багато неузгоджених дій і великий брак у передачах. Чому так виходить?

- Брак у передачах, звичайно, є, але, на мій погляд, передача на передачу не схожа. В атакувальних діях, звичайно, браку було забагато, тому що була велика щільність в обороні "Металіста". Нашим футболістам було доволі складно подолати цей подвійний рубіж. Звичайно, зіграв роль і перший гол, забитий "Металістом". Після цього вони ще глибше відійшли на свою половину поля, і ми дуже важко проходили оборону. В другому таймі брак збільшився в міру втоми гравців.

- Чому в стартовому складі вийшов Ель Каддурі, а не Гіоане?

- У нас 18 гравців основного складу, і певна ротація все ж таки має бути. Сьогодні ми порахували, що потрібно зіграти ширше, і Ель Каддурі з Нінковичем мали забезпечувати гостроту на флангах.

- Ви можете виділити елементи гри, окрім везіння, в яких "Металіст" вас перевершив?

- "Металіст" нас ні в чому не перевершив. Вони двічі вдарили по воротах – забили два голи. У нас моментів було більше, але успіх відвернувся від нас. Також я вважаю, що в цих моментах нам також не вистачило майстерність.

- Кого можете виділити у складі "Металіста"?

- Всі хлопці зіграли добре, дисципліна була на найвищому рівні. Особливо в обороні.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер