Юрій Сьомін: «Необхідно поважати працю футболістів»

Юрій Сьомін: «Необхідно поважати працю футболістів»

«Олександрія» – «Динамо» – 1:3. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- Враження про місто, стадіон, маленький готель, де ми зупинилися, лише найкращі. Не кожен клуб має такий затишний стадіон. Це я кажу не тому, що ми виграли у важкому матчі, а тому що дуже приємно подібне ставлення до футболу в місті.

Гадаю, матч приніс глядачам певне задоволення. У першому таймі «Олександрія» дуже добре захищалася, а під час контратакуючих дій швидко переходила з оборони до атаки. У нас не зовсім усе виходило, і, звичайно, напрошувалися зміни. Ми їх провели, і вони дали результат.

- Чи є вам за що похвалити футболістів білого кольору шкіри?

- Ми ніколи нікого не виокремлюємо. Усі хлопці що могли, те й зробили. Несправедливо по відношенню до футболістів грати в таку спеку. П’ять годин, 37 градусів вище від нуля... А чому не перенести матч на восьму-дев’ятуь годину? Це ж здоров’я хлопців! Такі матчі даються дуже важко. Подивіться на стан футболістів обох команд! Неприємна історія сталася в Росії з гравцем «Рубіна» (Петром Бистровим – прим.), коли він втратив свідомість на полі. Це неправильно! Необхідно усім разом коригувати розклад матчів і поважати працю футболістів.

- Про що ви розмовляли з арбітром після свистка на перерву?

- Біля арбітра зібралися, якщо не помиляюся, Попов та Мілевський, і я підійшов для того, щоб відвести їх до роздягальні. Відбулася невелика розмова, але це суто наші моменти. Жодних образ не пролунало.

- Що ви казали своїм підопічним в перерві?

- Жорсткої критики не було. Я розумію, що було дуже важко грати. Завжди команда грає так, як їй дозволяє суперник. А «Олександрія» грала сьогодні дуже добре. Повторюся, в перерві внесли певні корективи: повинні були краще грати в пас, менше бігати з м’ячем, оскільки було важко рухатися. Нам це вдалося.

- Чому з двох опорних півзахисників було замінено Вукоєвича?


- В Огнєна вже було попередження. Оскільки він діє більше на оборону, я побоювався, що він «заробить» повторну жовту картку.

- Прокоментуйте, будь ласка, підсумки жеребкування 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів для «Динамо».

- Гадаю, це найсильніша пара на цьому етапі. Тепер будемо з’ясовувати, хто з нас сильніший. Особливо коментувати нема чого (посміхається).

* * *

Володимир ШАРАН, головний тренер «Олександрії»:

- Матч сподобався глядачам. Хочу подякувати всім, хто підтримав нас у цей спекотний день. У першому таймі ми виглядали гідно, показали доволі непоганий футбол проти такої команди, як «Динамо» (Київ). Після перерви не вистачило концентрації й фізичних сил. Чесно кажучи, ми ніколи не бачили Ідейє. А він вийшов на заміну і практично зробив гру, здобувши для «Динамо» перемогу.

- Ви не очікували подібного розвитку подій у другому таймі?


- Так. Подібна ситуація була в нас у минулому сезоні, у грі з ФК «Львів», коли на поле вийшов Таргамадзе. Його також ніхто не бачив, а він відразу ж забив гол і зробив голеву передачу. Те ж саме зробив сьогодні Ідейє.

Ми створювали гострі моменти до тих пір, поки були фізичні сили. Самі бачите, яка погода. Ми не винні, що довелося грати о 17 годині. Важко сказати, як склалася би гра, якби вона розпочалася о 19 годині. Повторюся, поки були сили і швидкість, і стандарти заробляли, і забити могли.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер