Юрій Сьомін: «Потрібно серйозно поставитись до матчів, що залишились»

Юрій Сьомін: «Потрібно серйозно поставитись до матчів, що залишились»

Сьогодні київське «Динамо» провело традиційне відкрите тренування на своїй заміській базі в Конча-Заспі. Нарешті порадувала погода, яка сприяла плідній роботі. Причому, не лише з м’ячем, а й перед журналістами. За всіх слово тримали головний тренер команди Юрій Сьомін, а також гравці команди Олександр Шовковський та Андрій Несмачний.

Юрій Сьомін, головний тренер «Динамо»:

- Юрію Павловичу, які останні новини в команді?

- Із травмованими гравцями справи просуваються досить непогано, звичайно, за винятком Олега Гусєва. Але, з іншого боку, він теж приступив до реабілітації після операції, навіть травмоване коліно вже згинається. Решта ж потихенько приступають до занять у загальній групі. Сподіваємось, до наступного матчу всі будуть живі-здорові.

- Що можете сказати про суботнього суперника?
- Ми дивились їхній матч із «Шахтарем». Поєдинок вийшов досить динамічним, «Шахтар» вдало використовував свої шанси. Загалом «Зоря» сподобалась. Команда фізично добре готова, і, попри результат, продемонструвала непоганий футбол.

- Як команда готується до матчу з «Зорею»?

- У своєму тренувальному циклі нічого не вигадуємо. Учора не вдалось повести тренування через проливний дощ, тому команда проводила заняття лише з фізпідготовки. А так усе йде за планом.

- «Зоря» проводитиме на тижні другий поєдинок із лідерами. Чи не матиме місце недооцінка суперника з боку вашої команди?

- Цього не повинно бути. Кожна недооцінка суперника може дорого обійтись. Налаштовуємось на дуже серйозний матч. Гадаю, що два матчі в тиждень – це цілком робочий цикл, який дозволяє футболістам підтримувати хорошу фізичну форму. Останнім часом у нас теж було два таких цикли, і, як ви бачили, команда виглядала дуже непогано.

- Чемпіонат вступив в таку фазу, коли ні ви, ні «Шахтар» не можете вплинути на суперників в очних зустрічах. Можна говорити проте, що потрібно брати свої очки. Оглядаючись назад, скажіть, де ваша команда недобрала очок?

- У січні, коли ми приступали до підготовки до завершального етапу чемпіонату, ситуація була значно гірша. Тому ми подовжуємо сподіватись на позитивний результат. Ми і так значно скоротили відставання від «Шахтаря» і тепер, звісно, боротимемось за чемпіонство до останнього туру.

- Вам важче налаштовувати своїх підопічних на матчі з суперниками рівня «Металіста» і «Дніпра» чи на поєдинки з номінальними аутсайдерами?

- Якщо ви говорите про «Зорю», то луганчани не є аутсайдерами. Тим не менше, мені важче налаштовувати своїх підопічних на матчі з командами, які перебувають у нижній частині турнірної таблиці. Все-таки, у таких іграх мотивація у гравців занижена. Тому потрібно серйозно поставитись до решти поєдинків.

- Юрію Павловичу, згадуючи про події в Охтирці, чи були в Росії у вас подібні інциденти?

- Звичайно, і в Росії бувають подібні конфлікти. Відразу ж пригадується матч минулого чемпіонату ЦСКА – «Сатурн», підвищеною увагою з боку палко налаштованих уболівальників користуються матчі «Зеніту» з «Спартаком». Тим не менше, я вважаю, що подібні інциденти виникають з вини обох сторін – уболівальників, і правоохоронних органів.

Також, користуючись нагодою, хотів би запросити всіх уболівальників 29 квітня на стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського, де ми проведемо відкрите для них тренування, яке також відвідають вихованці дитячо-юнацької школи клубу, запрошуються учні звичайних загальноосвітніх шкіл. Буде багато сюрпризів і подарунків, тому ласкаво просимо. У подальшому плануємо проводити такі заходи на стадіоні щомісяця, аби кожен уболівальник мав можливість спілкуватись зі своїми кумирами.

Олександр Шовковський, воротар «Динамо»:

- Олександре, що можеш сказати про найближчого суперника – луганську «Зорю»?

- У «Зорі» є свої труднощі і проблеми. Я, чесно кажучи, не дивлюсь на те, як виступають інші команди. Мені більше хвилює мій стан, а також форма, у якій вся команда підійде до поєдинку.

- Наскільки ви готові зіграти в суботу? Травма вже не тривожить?

- Я тренуюсь у загальній групі. Готовий щомиті вийти на футбольне поле. У принципі, я був готовий зіграти і з «Нафтовиком», але тренерський штаб вирішив довірити місце в воротах Тарасу Луценку.

Андрій Несмачний, захисник «Динамо»:

- «Зоря» бореться за виживання у вищій лізі, тому в матчі з нами докладе максимум зусиль для того, щоб набрати рятівні очки. Ми вирішуємо свої завдання, «Зоря» вирішуватиме свої. Тому поєдинок буде важким і напруженим. Для того, щоб почуватись впевненіше, потрібно постаратись у першій половині зустрічі зіграти максимально сконцентровано і в дебюті поєдинку забити один-два м’ячі.

- Днями «Шахтар» дуже легко переміг «Зорю». Чи не буде недооцінки суперника з боку «Динамо»?


- Ні, такого не буде. Так, «Шахтар» переміг луганчан, але матч з нами не має до їх поєдинку жодного відношення. Результат матчу залежатиме від функціонального стану гравців безпосередньо в день гри. Взяти, приміром, сімферопольському «Таврію». Обігравши «Шахтар» у впертій боротьбі, через кілька турів вони безвольно програли нам. У якому стані зараз перебуває «Зоря», ми не знаємо. Головне – наша підготовка. А вже на футбольному полі побачимо, хто краще готовий.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер