Юрій Сьомін: «Багато чого не вдавалося в першому таймі»

Юрій Сьомін: «Багато чого не вдавалося в першому таймі»

«Динамо» - «Оболонь» - 4:0. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- Два різних тайми. У першому нам багато чого не вдавалося, особливо в комбінаційній грі, а в другій половині, після забитого м'яча, гравці трохи розслабилися й у цілому відіграли добре, особливо кінцівку.

- Футболісти дивно відсвяткували перший м'яч - лише темні гравці зібралися й пораділи тому, що «Динамо» відкрило рахунок...

- Ви весь час щось вигадуєте. У нас одна команда, всі разом. Найголовніше, щоб зараз не святкували разом (сміх у залі).

- Склалося враження, що в першому таймі команда грала без центру поля…

- Я сказав, що ми зіграли не найкращим чином. Гра в нас не ладналася. З виходом Гусєва все встало на свої місця – пішла комбінаційна гра, почали виникати небезпечні моменти.

- Із чим пов'язана відсутність у заявці Мілевського та Алієва?

- На позицію Мілевського є три гравці – Шевченко, Ідейє та Кравець. На позицію Алієва теж є три гравці – Ярмоленко, Аруна, Гармаш. Необхідно витримувати конкуренцію щодня. Будуть краще готові до наступного тижня – будуть грати або опиняться в резерві. У нас 22 гравці, і мені дуже складно кожного разу пояснювати, чому не було того або іншого гравця. Минулого разу не було Гармаша в заявці, але ми і йому маємо давати певний шанс. Необхідно мати бойовий дух, щоб витримувати конкуренцію.

- Коли буде грати Богуш?
- Мені складно сказати. Ми задоволені, як грає Шовковський. У Стаса та ж ситуація, що й у Алієва та Мілевського. Якщо буде грати краще, цілком можливо, замінить Олександра у воротах.

- У двох матчах команда забила сім м'ячів, і всі - в другому таймі. У чому закономірність?

- Напевно, тут немає закономірності. У всіх іграх в першому таймі ми чинимо великий тиск на суперника, але в команди-суперниці в чисто фізичному плані вистачає швидкості й сил, щоб стримувати наші атаки. А в другому таймі наш тиск уже перевтілюється в голи. Дай Боже, щоб так було й надалі.

- Ви довго дякували вболівальникам. Це за те, що ніхто з них не пішов зі стадіону, незважаючи на дощ?

- Так, звичайно. Також нам хочеться, щоб уболівальники заповнили трибуни на матчі з «Рубіном», який є дуже важливим для нас. У сьогоднішній перемозі є й їхня заслуга. Вони бачили, що в нас багато чого не виходить, і дуже добре підтримали.

- Чи готовий Калитвинцев виходити в матчах за основну команду?

- Звичайно, готовий. Але він не завжди потрапляє до заявки. У минулому чемпіонаті ми випускали його, і в цьому буде виходити, якщо все буде гаразд.

- Перед фінальним свистком Ідейє вийшов до воріт, але не віддав пас на Ярмоленка. Не побоюєтеся, що так само він може зіграти й у Лізі чемпіонів?

- Я теж вважаю, що Браун поскупився. Але взагалі він, на мій погляд, нежадібний хлопець. Згадайте, який пас він віддав на Ярмоленка в Олександрії! Напевно, сьогодні він просто не побачив Андрія. Хоча форвард завжди має брати ініціативу на себе.

 
* * *


Сергій КОВАЛЕЦЬ, головний тренер «Оболоні»:


- Сьогодні була хороша гра. Гадаю, вона сподобалася глядачам. Були моменти як біля одних, так і біля інших воріт. Але у футболістів «Динамо» просто майстерність вища. Хоча я задоволений, як грала моя команда. «Динамо» ж побажаю успіху в матчах із «Рубіном».

- Більше години команда відіграла на «п'ятірку». А ось що не склалося сьогодні в атаці?

- У нас були моменти. Якби Сибиряков забив наприкінці першого тайму, далі була б зовсім інша гра. Звичайно, нам ще потрібен час, щоб на рівних грати з такими суперниками, як «Шахтар», «Динамо», «Ворскла» - командами, в яких стабільний склад кілька років. Просто так нічого не буває. У будь-якій професії потрібен час, досвід і розуміння. Ми молода українська команда, і хоча багато хто з вас сміється з нас, гадаю, саме нашу команду варто підтримати.

- Погоджуєтеся з тим, що перший тайм вийшов якимось незрозумілим?

- Зрозуміло, що команда рівня «Динамо» чи «Шахтаря», класом вища, ніж ми. Гра була до першого м'яча. У нас своєрідне дежавю – в минулому чемпіонаті ми також програли чотири матчі з великим рахунком. Але, все одно, як би ми не хотіли, але потрібен час, щоб зігратися. У нас пішов воротар, пішов до хорошої команди, а, як ви знаєте, воротар – це півкоманди. Ми шукаємо варіанти, дивимося футболістів у першій, другій лігах, чемпіонаті області. Як би це смішно не було, але так воно і є. Це життя, і я вважаю, що сьогодні хлопці впродовж години грали доволі непогано з однією з найкращих команд в Європі. У нас усе попереду.

- Перші два м'ячі вийшли ідентичними. Ви виявилися неготовими до подібного розіграшу стандартів у виконанні гравців «Динамо»?

- Складно сказати. Потрібно дивитися повтор епізодів, оскільки є сумніви щодо забитих м'ячів. Такі досвідчені команди, як «Динамо», дуже добре використовують свої моменти. Були готові, не були готові – це вже історія. Ми вже готуємося до наступного матчу.

- У команди проблеми в атаці, створюється дуже мало моментів. Чи є якісь перспективи у плані підсилення передньої лінії?

- Підсилення шукаємо як ми, так і інші команди. Добре, що «Динамо», «Шахтар» або інші топ-клуби можуть придбати хороших футболістів. Легіонери, яких узяли лідери чемпіонату, дуже пристойного рівня. Оскільки ми не можемо робити придбання, звичайно, потрібно виховувати. І це не лише наша проблема, але й європейських клубів, тому що забивні форварди коштують великих грошей. Будемо працювати, тут іншого рецепту немає. Ще раз кажу, команда хотіла грати, і грала добре. Але потрібен час, поки прийде майстерність і досвід. Навіть у Моуріньйо не вийшло зробити що-небудь в Європі з футболістами високого класу. Я не порівнюю себе з ним, але просто потрібен час, щоб це побудувати і зробити хорошу команду.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер