Юрій Сьомін: «Грали рівні команди»

Юрій Сьомін: «Грали рівні команди»

На післяматчеву прес-конференцію першим традиційно прийшов головний тренер гостей - Юрій Сьомін. Деякі рішення арбітра викликали неоднозначну реакцію в місцевих уболівальників і журналістів, тому не дивно, що частина питань стосувалася суддівської теми.

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- Перший матч весняної частини чемпіонату, без сумніву, вийшов для нас дуже напруженим і нервовим. Грали рівні команди. На початку поєдинку під час стандартних положень успіх був на нашому боці, а після забитого м’яча стало легше, оскільки «Металісту» потрібно було відіграватися. Суперник розкрився, в нас з’явилося більше вільних зон і простору. У фізичному плані наші футболісти виглядали дуже непогано. Я вдячний хлопцям за їх самовідданість і добре виконану роботу.

- Скажіть, що в Росії кричать уболівальники, коли вони незадоволені рішеннями судді?

- Скрізь по-різному. Гадаю, коли команда господарів програє, суддею не задоволені завжди. Я тільки не знаю, в яких епізодах.

- Як ви вважаєте, сьогодні вболівальники лаяли суддю заслужено?

- Мені складно відповісти. Я поставлю вам зустрічне питання: що мав робити суддя відповідно до правил, коли Кравець тікав від центрального захисника віч-на-віч із воротарем, а його стримували руками?

- Ви, напевно, будете захищати свою команду, але все ж таки, коли збивали Едмара, суддя мав призначати пенальті?

- На питання про суддівство я не відповідаю. На одне відповів, далі розвивати цю тему не буду. Є суддівський інспектор, який оцінить роботу суддівської бригади. Навіщо ви ставите мені подібні питання, якщо знаєте, що я буду говорити на користь своєї команди?

- Гол Михалика – щаслива імпровізація, чи домашня заготівка?

- Взагалі-то Тарас мав знаходитися в тому місці, але з іншого боку. Це успіх. Мені здається, м’яч зачепив не одного Михалика, а когось ще. Всі сумнівалися з приводу того, чи перетнув м’яч лінію. Але подивіться відеозапис – він на півметра був у воротах.

- Мілевського замінили через травму?

- В принципі, результат матчу вже було вирішено. Артем отримав сильний удар у гомілкостоп, проти нього зіграли дуже брутально. Ми не хотіли посилювати ситуацію. Чому ж ви не говорите, що в тому моменті потрібно було вилучати гравця «Металіста», який стрибнув в Артема ззаду?

- Прокоментуйте ситуацію з Олійником, який не міг грати сьогодні проти своєї колишньої команди.

- Я проти цього, але я ж не знаю, про які умови домовлялися президенти команд. Це була не моя ініціатива. Якщо футболіст належить «Металісту», відповідно він, напевно, має грати за свою команду. Його ж не в оренду віддано.

* * *

Мирон МАРКЕВИЧ, головний тренер «Металіста»:

- В нас були проблеми зі складом, не міг взяти участь у матчі Олійник, захворів Девич, тому ми грали практично без нападу. Це і вплинуло на результат гри, оскільки один Жажа, на жаль, нічого не зміг зробити. Від цього всі проблеми. В принципі, гра була рівною, просто «Динамо» використало свої шанси, я б навіть сказав напівмоменти. Але нічого, вся боротьба попереду.

- Чи стояло питання про запрошення іноземного арбітра на цей матч?

- Ні, «Металіст» такої ініціативи не виказував. У нас була надія, що все буде об’єктивно. Як склалося – вам видніше. Не хотів би говорити на цю тему.

- Як вважаєте, подібні поєдинки можуть обслуговувати українські судді?

- А чому ні? Ви ж сьогодні бачили, що можуть.

- В якому моральному стані знаходиться команда, враховуючи такий рівень арбітражу?

- Буквально тільки що ми говорили на цю тему. Всі хлопці професіонали і мають розуміти, що сьогодні одне, а завтра все буде по-іншому. Я не бачу в цьому серйозної проблеми. Ми спробуємо вивести команду на потрібний рівень і забути сьогоднішню гру, тим паче, що в нас попереду поєдинок чемпіонату України. Потрібно рухатися вперед, а не дивитися назад.

- Сьогодні в заявці не було Зезе. Він у команді?

- Він теж захворів.

- Чому сьогодні не міг грати Олійник?

- Коли ми його купували, цей пункт було прописано в його контракті.

- З ФК «Львів» «Металіст» гратиме в Добромилі?

- Ми отримали офіційне повідомлення, що місцевий стадіон прийнятий і готовий до проведення на ньому матчу. Але ми поки не погоджуємося там грати – хочемо проводити поєдинок або в Львові, або в Луцьку. Просто зі Львова до Добромиля дуже довго їхати, це єдина проблема.

- Від кого залежить рішення цього питання?

- Чесно кажучи, не знаю. Напевно, цим займається керівництво нашого клубу.

- За найближчі 15 днів «Металісту» доведеться зіграти п’ять матчів. Як ви готуєте команду, чи витримає вона такий напружений графік?

- Це покаже час. А готуємося ми як можемо. На жаль, окрім штучного газону нам готуватися ніде, оскільки центральне поле ми особливо використовувати не можемо. Якось будемо виходити з цієї ситуації. На це не варто звертати особливої уваги. Головне – наступна гра, в якій втрачати очки ніяк не можна.

Дивіться фотогалерею матчу

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер