Юрій Сьомін: «Єдина помилка призвела до поразки»

Юрій Сьомін: «Єдина помилка призвела до поразки»

«Шахтар» - «Динамо». Післяматчева прес-конференція

На післяматчевій прес-конференції наставник «Динамо» Юрій Сьомін коротко відповів на питання журналістів. Мирча Луческу був більш багатослівний, аналізуючи перемогу своєї команди.

Юрій СЬОМІН, головний тренер ФК «Динамо»:

- Я хотів би привітати не тільки працівників радіо і телебачення з їхнім професійним святом, але й футбольний клуб «Шахтар» з перемогою. На мій погляд, матч вийшов дуже цікавим і напруженим. Вважаю, ми виглядали достатньо непогано і показали хорошу гру. Але не завжди хороша гра приносить результат. Одна-єдина помилка, якої «Динамо» сьогодні припустилося, стала для нас поразкою. Ми намагалися загострити гру замінами, на поле вийшло багато атакувальних футболістів. Але створені моменти так і не використали.

- Ви сказали, що матч був напруженим і цікавим. Що скажете про якість гри?

- Такі матчі завжди відрізняються високою якістю гри. На мій погляд, сьогоднішній поєдинок не став виключенням.

- Чи був офсайд, коли забивався гол?

- Оскільки ви запитали, скажу: офсайд був стовідсотковим. Але зазвичай я суддівство не коментую.

- Ви завжди відзначаєте вболівальників, а як вам сьогодні атмосфера на стадіоні?

- Просто чудова.

* * *

Мирча ЛУЧЕСКУ, головний тренер ФК «Шахтар»:

- Ми здобули дуже важливих три очки, це навіть важливіше, ніж просто перемога над «Динамо». За всі роки моєї роботи тут це була перша гра в чемпіонаті України, яку за рівнем можна порівняти з Лігою чемпіонів. Упевнений, якби таких поєдинків було більше, то й шанси українських клубів вийти з групи в єврокубках значно підвищилися б. Сьогодні хочу відзначити грамотні дії у виконанні моєї команди. Плюс колосальна самовіддача гравців. Звичайно, моменти були як у нас, так і в «Динамо». Обидві команди віддали всі сили для досягнення позитивного результату. Відзначу і хорошу організацію гри - футболісти «Динамо» та «Шахтаря» зуміли закрити всі зони. Якби ми краще зіграли на контратаках і більш чітким був останній пас, ми могли б створити ще не один гольовий момент. У другому таймі «Динамо» більше атакувало, в них були два моменти, які могли б втілитися в голи. Гадаю, ми заслужили на результат, з яким закінчилася гра. І суддівство, хочу сказати, було рівня Ліги чемпіонів. Арбітр давав командам грати, не було зайвих свистків.

- Сьогодні найкращим гравцем у складі вашої команди було названо Фернандіньо. Ви з цим погоджуєтесь?

- Звичайно. Він закривав усі зони, впевнено грав і під нападниками в першому таймі, і на фланзі в другому після проведеної заміни. Звичайно, у нього були певні помилки, як і в інших гравців, але більшість м'ячів він вигравав, і ККД був достатньо високий. У такій грі дуже складно виокремити когось із футболістів. Не думаю, що варто когось відзначати, можу похвалити всю команду.

- Як ви сьогодні оціните гру «Шахтаря» в захисті?

- Хочеться, щоб зараз залишилося враження від перемоги. Після цього все добре проаналізуємо, ще раз подивимося. Гадаю, захисники мали зіграти спокійніше. Вони все ж таки гравці національної збірної, є чемпіонами країни. Плюс, мають достатній досвід. Можна відзначити й атакувальних гравців «Динамо», які багато пресингували. Також хочу відзначити гру Андрія П’ятова, який діяв дуже надійно. Він належить до тих воротарів, які при постійному пресингу з боку суперника грають набагато краще, ніж коли у рамку їхніх воріт завдається лише один удар.

- З чим пов'язана заміна Морено?

- В першу чергу, він отримав сильний удар, у нього паморочилася голова.

- Наскільки вас змусила понервувати гра Селезньова?

- У мене з ним буде особиста розмова. Забагато полеміки не хочу створювати. Я намагаюся бути щирим, аналізуючи дії того чи іншого гравця. Але інтерпретується це по-іншому. На цьому тижні футболісти давали багато інтерв'ю, їм спеціально ставили питання для того, щоб «зачепити» тренера і зіпсувати атмосферу в команді.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер