Юрій Сьомін: «Футболісти продемонстрували майстерність високого рівня»

Юрій Сьомін: «Футболісти продемонстрували майстерність високого рівня»

«Динамо» – «Кривбас». Післяматчева прес-конференція за участю головних тренерів команд.

Юрій Сьомін, головний тренер «Динамо»:

- Сьогодні ми забили два дуже красивих м'яча, причому футболісти продемонстрували майстерність високого рівня. На мій погляд, впродовж тридцяти хвилин ми показували футбол пристойного рівня, було багато комбінацій. Втім, потім мої підопічні стали діяти якось хаотично, особливо в другому таймі. Цілком можливо, гравці берегли сили, оскільки за три дні на нас чекає поєдинок у рамках Ліги чемпіонів. Ми задоволені перемогою й окремими епізодами гри.

- З чим пов'язана заміна Нінковича? Чи немає травми в Мілоша? І який стан здоров'я Мілевського?

- Ні, Нінковича замінили, оскільки йому необхідний відпочинок – Мілош відіграв пристойну серію матчів без замін. Та ж ситуація і з Єременко, і з Вукоєвичем. Що стосується Мілевського, то мені важко сказати. От-от чекаємо на його повернення, але поки що не дочекалися.

- Бангура вже не в першому матчі в простих ситуаціях діє не найкращим чином. З чим пов'язаний спад у грі нападника?

- Ісмаелю необхідний гол, щоб відчути впевненість у своїх силах. Головне, що в нього є моменти. Адже якщо є моменти, є й надії. Інакше було б гірше... Чекатимемо і сподіватимемося, що він заб'є.

- Наприкінці поєдинку на полі знаходилися четверо нападників. Це пов'язано з тим, що не було альтернативи гравцям, які знаходилися на полі?

- Після заміни Вукоєвича його місце зайняв Гіоане, який, у принципі, і раніше грав там. Ярмоленко і Шацьких, які вийшли на заміну, діяли з глибини. Явних змін у тактичних схемах ми не робили.

* * *

Олег Таран, головний тренер «Кривбаса»:

- Складно коментувати гру. Тим паче, після таких пропущених м'ячів.

- Ви спокійно реагували на те, що відбувалося на полі як за рахунку 0:0, так і за рахунку 0:3. Ви із самого початку вже не вірили в успіх команди в поєдинку з «Динамо»?

- Це ваша суб'єктивна думка.

- «Кривбас» практично безпомилково відіграв у захисті, але долю матчу вирішили три безглузді помилки Артема Куслія. Що можете сказати з цього приводу?

- Шукати логіку у футболі дуже складно. Ми сказали йому про те, що він гратиме з «Динамо», ще два тижні тому, щоб він спокійно готувався до матчу. Я говорив, що кожному футболісту в команді буде надано шанс. Як він їм скористався – ви самі чудово бачили. Напевно, невдала гра в сьогоднішньому поєдинку пов'язана з психологічним станом Артема. Іншого пояснення я знайти не можу.

- Є вірогідність, що в наступному матчі Куслій знову з'явиться у воротах вашої команди?

- У нас є три воротарі. І в наступному матчі ми продовжуватимемо шукати оптимальний варіант. Коли футболіст не грає, то він шукає причину не в собі, а в тренері. Саме тому я кожному даю шанс, щоб вони реально могли оцінити свої можливості.

- У вас сьогодні було 17 чоловік в заявці. Настільки серйозна кадрова проблема в команді?

- Так, дуже багато травмованих гравців. На даний момент саме стільки футболістів було в моєму розпорядженні.

- Як ви налаштовуєте футболістів на матчі з грандами українського футболу – «Шахтарем» і «Динамо»?

- Я вважаю, що матчі з лідерами вітчизняного футболу, «Динамо» і «Шахтарем», є своєрідним тестом. Сьогодні я сказав своїм підопічним, щоб вони просто грали у футбол і отримували від цього задоволення. Налаштовувати на такі поєдинки особливого сенсу немає.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер