Юрій Сьомін: «Алієв і Мілевський загострили гру»

Юрій Сьомін: «Алієв і Мілевський загострили гру»

 "Динамо" - "Металург" (Д). Післематчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- На мій погляд, було достатньо моментів. Знову ми виявились у важкій ситуації. Але провели дуже хорошу кінцівку, коли на поле вийшли Алієв і Мілевський – вони змогли за 10 хвилин загострити гру і створити другий гол у ворота донеччан. Ми задоволені перемогою, хоча вона могла бути крупнішою. Добре те, що закінчується добре. Ось таке резюме.

- Можна дізнатись вашу думку вашу з приводу запрошення іноземних арбітрів на матчі української першості і Кубка.

- Я людина нова, тому мені важко про це говорити. Як відомо, і в російський чемпіонат запрошувались судді з-за кордону. Але дивно те, що багато помилок розбирається в нашу сторону, а якщо стається навпаки, чомусь замовчується. Для прикладу, у зустрічі з запорізьким «Металургом» грубий прийом застосували проти Бангура, однак по телебаченні цей епізод ніхто не розбирав. А гравець, який травмував гвінейця, навіть жовту картку не отримав. Схожі інциденти стались у Львові, де серйозні пошкодження отримали Допілка і Гіоане, які вибули зі строю приблизно на два тижні. Ми не скаржимось, продовжуємо грати, але ж не можна односторонньо висвітлювати.

Що стосується норвезького арбітра, то відсудив він чудово, на своєму високому рівні, подивився столицю України. Зараз, напевно, ніхто не подаватиме на нього протест, нічого не говоритиме в його адресу, ніхто його не дискваліфікує, ніяким санкція не піддасть.

- Наскільки в процентному відношенні підопічні виконали вашу настанову?

- Гравці старались її виконувати, досить строго, комусь більше вдавалось, комусь менше. Але ж є і руйнівники протилежної команди.

- Як ви вплинули на Алієва, що він зарябів новими фарбами?

- По-перше, він сам поставив перед собою нові цілі, а ми йому лише допомагаємо. По-друге, він добре попрацював на передсезонних зборах, за підсумками яких потрапив у групу основних футболістів. І ця група нараховує приблизно 18-20 чоловік. Алієв має хороші технічні навички, у нього, можна сказати, футбольна голова. Поправки з окремих компонентів він вносить, прекрасно ставиться до робочого процесу. Інколи Саша більше грає, інколи менше, але при цьому корисно: і в останніх поєдинках у чемпіонаті, і, якщо пам’ятаєте, на Кубку Першого каналу.

- У другому таймі в «Динамо» була пауза, коли нічого не виходило в атаці і результат матчу був під великим питанням. Чи не пізно в такому випадку ви провели заміни?

- Можливо й дещо пізно. Але добре, що провели, інакше могло б бути й гірше. Звичайно, був невеликий провал, коли ми пропустили. Пережили, можна сказати, шок. Але хлопці знайшли в собі сили знову перейти в наступ, стали створювати гостроту. Хороший момент був у Шацьких, і з його досвідом він був зобов’язаний забивати.

- Яка доля Майкла?

- Він уже привів себе у нормальний стан. А далі все залежатиме від нього. Але проблема в тому, що Майкл провів мало товариських ігор і зараз мені важко знайти йому місце в складі.

- Які чи бачите шляхи посилення гри?

- Перш за все, навчитись не допускатись прикрих помилок, стабілізувати гру в обороні, менше пропускати після контратакуючих дій суперника. Ми кожну гру створюємо багато моментів, але потрібно працювати над реалізацією.


                                                                   * * *
Сергій ЯЩЕНКО, головний тренер «Металурга» (Донецьк):

- Мені сподобалась гра, у якій ніхто не хотів поступатись. Природно, вдома краще виглядали динамівці, які більше атакували. Тому ми свідомо віддали супернику ініціативу, діючи на контратаках. У принципі, у нас усе вийшло. Але, на жаль, пропустили два м’ячі, а другий взагалі виявився прикрим. Взяття наших воріт могло і не бути, якби наш гравець не помилився, а просто розрядив ситуацію. Але в нас залишається шанс, яким ми збираємось скористатись у матчі-відповіді.

- Яка ваша загальна оцінка роботи судді з Норвегії?

- Окрім епізоду з пенальті, який він міг призначати, у нас немає претензій до арбітра. Усе об’єктивно, все правильно. Але ми не маємо права коментувати дії рефері, для цього існує експертний орган. Тим паче рахунок уже не зміниш.

- У Донецьку теж буде іноземний арбітр?

- Ні. За регламентом, команда має право лише один раз скористатись послугами закордонного рефері. А ми, і «Динамо», наскільки мені відомо, свій ліміт вичерпали. Тому повторний обслуговуватиме українська бригада арбітрів.

- Ви особисто кого б хотіли бачити в якості рефері в Донецьку?

- Звичайно, краще, щоб судили іноземці. Адже нашим арбітрам ще не вистачає кваліфікації. Можливо, з часом ми заповнимо прогалину, але на даний момент після останніх турів ситуація не навіює оптимізм.

- Як вам гра Аілтона, який усього лише кілька разів торкнувся м’яча?

- Бразилець вийшов на 15 хвилин, за які йому важко було проявити свої сильні якості. Окрім того, на даний момент він ще не готовий на 100 відсотків. Але Аілтон поступово набирає форму і, сподіваємось, найближчим часом адаптується до нашого чемпіонату і йому вдасться вийти на звичний високий рівень. Думаю, такий гравець принесе користь.

- Чому залишився на лаві запасних Даниловський?

- Гра складалась таким чином, що потрібно було випускати виконавців іншого плану, щоб спробувати нівелювати домашню перевагу киян.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер