Юрій МОРОЗ: «За новою схемою команда працює лише місяць»

Юрій МОРОЗ: «За новою схемою команда працює лише місяць»

- У першу чергу, хочу висловити співчуття від нашої команди рідним та близьким Валентина Белькевича. Коли дізналися про цю трагічну новину, у команди був стрес, пригнічений настрій. Ми говорили хлопцям, що потрібно виходити й грати, що б не сталося. І хлопці самі висловлювали бажання зіграти в пам'ять про Валентина Миколайовича, адже він ыз цією групою працював два роки, став чемпіоном України, очолюючи вікову групу 1995-го року народження. Вони були для нього дуже близькими, й він був для них близький.

- «Динамо» швидше втратило два очки, чи «Металіст» заслуговував на нічию?

- Сьогоднішню гру я би розділив на два тайми. У першому була рівна гра, «Металіст» дуже гідно виглядав. У нас був момент лише під час стандартного положення, й ми його реалізували. Але в другому таймі в нас було більше моментів, тому успіх сьогодні був на боці «Металіста». Ми пропустили контратаку, пропустили цей прикрий гол.

Результат результатом, але є певні претензії. Хлопці молодці, але те, що ми перебудовуємо та хочемо бачити в їхньому виконанні, – це довгий, тривалий шлях.

- Наскільки гравці швидко адаптуються до нової схеми гри?

- За новою схемою команда працює лише місяць. Це не лише схема розташування гравців на футбольному полі, але й тренувальний процес загалом. Тобто тут задіяні й рухові, й розумові якості гравців. Іноді їм важко перебудуватися в екстремальних ситуаціях. Сьогодні це було видно. Іноді вони заграються й забувають про те, що ми їм казали. Будемо намагатися робити все для того, щоб до гравців все це скоріше довести, й вони намагалися виконувати те, що потрібно.   

- Чи легко влилися в загальнокомандну підготовку гравці, які виступали на юнацькому Євро-2014?

- Так, збірниками ми задоволені. Це стало хорошим підсиленням для нашої команди. Деякі з них провели збір із першою командою, тож для них усе це вже не зовсім нове. Однак матеріал весь час потрібно повторювати, проходити наново. Ми ще лише на початку шляху. Не можна сказати, що вчора була стара схема, а сьогодні – нова, просто сам тренувальний процес став більш розумовим, ігровим, більше роботи з м'ячами. Хлопцям поки важко виконувати все це в тактичному плані, наприклад, переключатися з атаки на оборону.

- Визначення стартового складу, проведення замін – це колективні рішення тренерського штабу чи прерогатива Вісенте Гомеса?

- Це колективні рішення. Вранці в день матчу ми обговорюємо стратегію, план на гру. Хоча план може бути лише один – домінувати над суперником і за якістю гри, і за мобільністю, швидкістю. Інакше бути не може. Щодо складу, ми приймаємо колегіальне рішення. Останнє слово за Вісенте, але він завжди радиться з нами. Те ж стосується й замін під час гри.

- Чи будуть залучатися до ігор за основний склад Харатін та Циганков, які пройшли збори з першою командою? Як оціните їхню гру сьогодні?

- Вони й зараз залучаються до першої команди. Тренувальний процес вони, хоч і не завжди, проходять також з основою. У Харатіна у сьогоднішній грі хвилин за п'ять до кінця матчу позначилася втома. Це легко пояснити, адже він провів фінальну частину чемпіонату Європи, де величезна напруга, важко й у психологічному плані, й у фізичному. Що стосується Циганкова, він сьогодні зробив гольову передачу, й загалом був активний. Те, що він не реалізував свої моменти – це окрема розмова, тут шлях творчості, його розуміння. А так він старався, виконував те, що ми від нього вимагали. Те, що він добігає до лінії оборони й намагається відібрати м'яча – це вже певний крок уперед.

*фото А. Лукацького

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер