Юрій МОРОЗ: «Добре зіграли заміни – ми за 20 хвилин забили три м'ячі»

Юрій МОРОЗ: «Добре зіграли заміни – ми за 20 хвилин забили три м'ячі»

- Завжди добре починати з позитивного результату. Сьогодні відчувалася передстартова лихоманка у зв'язку з початком сезону. З'явилося багато футболістів, які вперше грали за дубль. Було присутнє і хвилювання, і нервозність, особливо в першому таймі, і при контролі м'яча, і в завершальній стадії. Після перерви вже більш-менш втягнулися та «вбігли» у гру, відчули її ритм, і, програючи 0:2, вирвали перемогу 3:2. Добре зіграли заміни - Попов, Булеца, Казаков, Русин, Кравченко посилили наш потенціал у грі.

- Здалося, у другому таймі після проведених замін вдалося переломити хід гри саме завдяки зіграності та налагодженій взаємодії між гравцями...

- Перш за все, потрібно віддати належне команді «Чорноморця», яка сьогодні дуже організовано та гідно проти нас оборонялася й добре використовувала контратаки - їм це, дійсно, вдавалося. Ми же поки повільно перебудовуємося з атаки на оборону. Ті гравці, які були в команді U-19, а сьогодні грали за U-21, відчули нові вимоги та рівень гри, які, порівняно з юнацьким складом, зросли. У контрольних матчах було присутнє певне непорозуміння. У першому ж матчі вони відчули, як важливо постійно проявляти агресію, активність не лише в атаці, але й у обороні. Брак цих компонентів і призвів до двох пропущених м'ячів. Якщо в першому моменті зіграла була випадковість, то в другому ми пропустили контратаку й дали можливість гравцю суперника все зробити для взяття воріт. Повторюся, відчувши ритм гри та впевненість у молодіжній команді, хлопці за 20 хвилин забили три м'ячі, бігли вперед та ще мали можливості відзначитися. Це радує, як і те, що вони починають переключатися, перш за все, у своїй голові, й розуміти, що вимоги до них зросли. На даний момент вони під пильною увагою Олександра Хацкевича, ми постійно ведемо з ним діалог, розмовляємо, він завжди запитує, як той чи інший футболіст зіграв, проявив себе. Робота, можливо, й та ж сама, але певне поліпшення має  бути присутнім - і в якості гри, і в тренувальному процесі, і в іграх.

- Здалося, навіть рахунок 0:2 футболістів не збентежив, вони все одно йдуть вперед та грають лише на перемогу...

- А хіба колись було по-іншому? Ми давали привід сумніватися? (Посміхається). Повторюся, «Чорноморець» дуже організовано діяв в обороні й не давав нам майже нічого робити, зокрема, комбінувати поблизу штрафного майданчика, де саме й мали проявлятися індивідуальні здібності кожного гравця. А це саме й дало, у підсумку, результат: і Русин завдяки індивідуальним діям втік до воріт та вирішив результат епізоду на свою користь, і Лєднєв вискочив на фланзі, обіграв суперника один в один та спрямував м'яча у дальній кут. Ці моменти в таких іграх дуже важливі. Хлопці мають зрозуміти, що завоювати щось - це добре, але це необхідно утримати та відстояти.

- Ви не замінювали Лєднєва, бо чекали від нього переможного гола й вірили, що він заб'є, чи вас влаштовувала його гра?

- Якби я не вірив, що Богдан заб'є, я би його від самого початку не ставив до складу, і його не було б у команді. Людський фактор присутній завжди. Сьогоднішні вимоги ми висували й учора, але тепер хочемо поліпшити його гру, щоб вона відповідала європейському рівню. Якщо сьогодні футболіст не проявляє на полі морально-вольових якостей, із ним складно щось виграти. Лєднєв сьогодні їх проявив, забивши м'яч. Позначилося й наше терпіння стосовно до нього, і його терпіння зіграти, коли потрібно, через не можу.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер