Юрій Дмитрулін: «Хлопці витримали напругу та реалізували створені моменти»

Юрій Дмитрулін: «Хлопці витримали напругу та реалізували створені моменти»

- Нас приємно здивувало те, що команда змогла забити так багато м'ячів у важливому поєдинку - півфіналі. Що змінилося в колективі?

- Насамперед змінилося ставлення до тренувального процесу й ігор. Ми завжди важко грали з ДВУФК «Дніпро» через різні обставини. Навіть по цій грі було видно якщо не упереджене, то десь некваліфіковане суддівство. Усе-таки це впливало на гравців. Плюс емоційний фон створюють уболівальники та тренери. Ми не можемо підлаштуватися під стиль гри цієї команди - «Дніпро» грає довгими вертикальними передачами, іде постійна боротьба, постійні стики.

Ми розуміли, що гра буде такою та налаштовували хлопців, що потрібно взяти м'яч під контроль і скористатися зонами, які є у суперників. Вдячні хлопцям за те, що вони витримали напругу, яку нагнітали суперники, і самі реалізували створені моменти. Усе це вилилося в переможний результат.

- Команда краще зіграла на контратаках. Чи можна сказати, що це її коник?

- Я б не сказав, що це коник. Команда грає так, як дозволяє їй суперник. Важко підлаштуватися під стиль гри ДВУФК «Дніпро», у якого м'яч постійно літає з однієї половини поля на іншу. Тому тут потрібно було просто перетерпіти, не програти боротьбу, виграти підбори, узяти м'яч під контроль і скористатися своїми моментами. Ті ж Горбач і Давлатов продемонстрували свою індивідуальну майстерність.

- Горбач після повернення з U19 довго не міг забити, а сьогодні відбулося його перевтілення.

- Можливо, він не міг перебудуватися з U19 на академію або була більша втома, ніж у інших хлопців. Усе-таки на юнацькому та молодіжному рівнях напружений графік і більша відповідальність, ніж в академії. Проте, як бачите, Горбач переборов себе, проявив індивідуальну майстерність і був корисний для команди - міг зачепитися за м'яч, скинути його, зробити гольову передачу. Я б сказав, що Горбач просто повернувся на свій рівень.

- Наприклад, Горбач і Царенко мають ігрову практику в U19, а у ваших суперників такого досвіду немає. Чи можна сказати, що це стало вирішальним фактором?

- Я б не сказав, що це вирішальний фактор. Відсутність практики гри за U19 - це скоріше проблема суперників. Завдання нашої академії - виховувати гравців для команди U19. І те, що в юнацькій команді грає ціла група футболістів - ті ж Горбач, Царенко, Філатов, Бенедюк - говорить про правильний напрямок роботи академії. Якщо на хлопців випускного віку звертають увагу - значить, вони цього заслуговують. Крім того, вони своїми діями на полі та в тренуваннях мотивують хлопців, які ще не пізнали смак юнацького футболу. Це для них додатковий стимул, щоб так само викладатися, показувати свій рівень і заробляти місце в команді U19.

- Попереду суперфінал - «Динамо» - «Шахтар».

- До фінальної стадії по праву вийшли всі чотири команди - це сильні колективи. «Шахтар» у своєму півфіналі зіграв внічию в основний час і переміг по пенальті, теж витративши багато сил. Зрозуміло, що всі матчі з «Шахтарем» - це, як кажуть, дербі та класико. Але, крім цього, «гірникам» цікавіше протистояти, адже вони грають в футбол. Контролюють м'яч, проводять комбінації. На цьому рівні і проявиться те, над чим ми працюємо в академії та через що хлопців беруть в U19.

- На підготовку до фіналу є день. Чи будуть корективи в процесі відновлення, пов'язані з усталеною спекою?

- Грандіозних змін не буде. Хлопці, які не грали або отримали менше ігрової практики, вранці зроблять легку пробіжку, поки ще буде не дуже жарко. У решти буде день відпочинку. Дуже непросто грати в таких умовах. Під час нашого матчу було ще прохолодніше, але о 5-й годині вечора, коли грали «Шахтар» і «Карпати», було неможливо навіть дихати. Тому потрібно менше бути на вулиці та проводити більше відновлювальних заходів - це залежить вже від нашого лікарського штабу. В іншому - готуємося у звичному ритмі. У неділю вранці виїдемо на стадіон Баннікова і об 11:00 розпочнеться гра.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер