Юрій Дмитрулін: «Онлайн режим - єдина можливість вести навчання в ситуації, що склалася»

Юрій Дмитрулін: «Онлайн режим - єдина можливість вести навчання в ситуації, що склалася»

Про те, як ця методика використовується в його команді, розповів старший тренер академічної групи U16 (футболісти 2004-го року народження) Юрій Дмитрулін:

- На початку карантину ми роздали хлопцям завдання, і вони виконували бігову роботу. Зараз, коли правила карантину посилені, хлопцям складніше займатися в парках, на майданчиках і стадіонах, оскільки все закрито. Також їм був розданий комплекс вправ на силу, які можна виконувати в домашніх умовах - присідання, віджимання і т.д.

Оскільки зараз немає можливості працювати у звичному режимі, у колективі, ми сподіваємося на самоорганізацію і відповідальність хлопців, які в міру можливостей будуть займатися, особливо ті, хто живе в приватних будинках. Решта можуть виконувати статичні навантаження. У ситуації, що склалася, це єдиний спосіб і можливість для футболістів підтримувати форму. Також за бажанням вони можуть подивитися відео-тренування і онлайн-уроки в YouTube і почерпнути щось для себе.

Звісно, хлопцям важко стільки часу сидіти вдома. Я телефонував кільком підопічним – усі нудьгують і не знають, чим зайнятися. І найближчим часом ситуація не покращиться, оскільки карантин продовжили до 24-го квітня, а можливо, і ще довше. Намагаємося займати їх спортивними вправами, наскільки це можливо. Напередодні 3-го квітня будемо зідзвонюватися із тренерами і керівниками школи і обговорювати подальший план дій.

Перша команда також на карантині, як мінімум до 5-го квітня, а, можливо, і довше. Тож усі в однакових умовах. Словом, ми розраховуємо на самосвідомість хлопців. Звичайно, проконтролювати виконання завдань непросто, ми розуміємо: хто захоче, той буде виконувати програму залежно від того, які є можливості. Частково покладаємося на батьків, які можуть простежити за цим процесом.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер