Збірники «Динамо»: хто куди, а ми граємо в футбол

Збірники «Динамо»: хто куди, а ми граємо в футбол

Із завершенням матчу в Харкові, де в рамках 30 туру чемпіонату України «Динамо» грало з «Металістом», для багатьох гравців «Динамо» розпочалася довгоочікувана відпустка. Але не для всіх. Окрім двох гравців, які викликані в розпорядження національної збірної України (Несмачний і Мандзюк) виклики до національних команд отримали ще п’ятеро динамівців.

Троє африканських гравців «Динамо» захищатимуть кольори своїх збірних у відбірних матчах до чемпіонату світу 2010 року. Збірна Марокко, за яку виступає захисник Бадр Ель Каддурі, під керівництвом нового тренера (13 травня збірну прийняв відомий спеціаліст, знайомий нам своєю роботою зі збірною Тунісу – одного з суперників України на чемпіонаті світу 2006 року) проведе найближчим часом п’ять матчів. Уже 24 травня марокканці проведуть товариський матч зі збірною Ліберії, після чого зіграють ще чотири офіційних поєдинки: вдома з Ефіопією (31 травня), на виїзді з Мавританією (7 червня) і двічі з Руандою (на виїзді 13 червня, вдома – 21 червня).

Збірні Гвінеї і Сенегалу, за які виступають нападник Ісмаель Бангура і захисник Папе Діакате відповідно, вирішили відмовитись від товариських поєдинків і зіграють по чотири відбірних матчі. Гвінейці демонструватимуть клас у домашньому матчі проти Зімбабве (1 червня), на виїзді з Кенією (7 червня) і Намібією (13 червня), після чого 22 червня завершать цикл домашнім поєдинком проти Намібії. Збірна Сенегалу мірятиметься силами в домашніх матчах з командами Алжиру (31 травня) і Ліберії (21 червня), а на виїзді протистоятимуть сенегальцям збірні Гамбії (8 червня) і Ліберії (15 червня).

Також триває боротьба за потрапляння на чемпіонат світу 2010 року і в Азії. Нападник Максим Шацьких продовжує зі своєю збірною просуватись до заповітною мети – зіграти у фінальній частині світової першості. Але для здійснення мрії узбекам необхідно подолати непростий бар’єр. Так, 2 і 7 червня підопічні Рауфа Інілєєва проведуть спарені матчі зі збірною Сінгапуру, 14 червня прийматимуть удома збірну Лівану, а 22 червня пройдуть непросте випробовування у вигляді матчу проти Саудівської Аравії – свого головного конкурента за путівку на чемпіонат світу.

Європейські збірні активно проводять товариські матчі. Захисник Мар’ян, який отримав виклик до збірної Сербії, має шанс зіграти в матчах проти Ірландії (24 травня), Росії (28 травня) і Німеччини (31 травня). Зазначимо, що матч проти Росії балканці проведуть у німецьку місті Бургхаузен, де росіяни готуються до цьогорічної першості континенту.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер