Друга поразка в Полтаві, дебютний гол Алмейди

Друга поразка в Полтаві, дебютний гол Алмейди

Поразка в Полтаві від місцевої «Ворскли» стала для «Динамо» першою в сезоні, внаслідок чого команда Валерія Газзаєва займає поки четверте місце в турнірній таблиці.

Полтавський клуб поповнив когорту українських команд, яким вдавалося обіграти «Динамо» з різницею у два м’ячі. До полтавчан подібне вдавалося лише чотирьом клубам: «Шахтарю», «Дніпру» (обом – двічі), «Карпатам» та «Борисфену». Востаннє «Динамо» зазнало такої поразки трохи більше трьох років тому, коли на домашньому стадіоні програло «Дніпру» (1:3).

Також полтавський клуб удруге в історії національної першості забило у ворота «Динамо» більше двох м’ячів. Вперше подібне вдалося полтавчанам у сезоні 1996/1997, коли вони і здобули першу й до минулої суботи останню перемогу над киянами (4:3). Відзначимо, що більше чотири м’ячі у свої ворота в рамках чемпіонату «Динамо» не пропускали ніколи. Окрім «Ворскли», ще вісім клубів мають у своєму активі матчі проти нашої команди, в яких вдавалося забити три м’ячі. Це «Дніпро», «Карпати» (обидва – двічі), «Таврія», «Нива» (Тернопіль), «Оболонь», «Шахтар», «Металург» (Донецьк) та «Іллічівець».

Також у Полтаві голевим дебютом відзначився захисник «Динамо» Леандро Алмейда, якому для першого гола у футболці «Динамо» в чемпіонаті України знадобилося 28 матчів.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер