»Динамо» (Київ) - «Динамо» (Москва) - 0:2. Кубок Лева Яшина залишається в Москві

»Динамо» (Київ) - «Динамо» (Москва) - 0:2. Кубок Лева Яшина залишається в Москві

Вирішальний матч Кубка Лева Яшина проходив на стадіоні «Арена Хімки», який, незважаючи на своє розташування в підмосковному місті, є сучасною ареною, що відповідає останнім вимогам, які ставляться в Європі до футбольних стадіонів.

Далеко не кожне велике місто може похвастати наявністю такого стадіону, який є в Хімках. Арена, на якій московське «Динамо» проводить зараз свої домашні матчі, представляє з себе практично ідеальне поєднання доволі об’єктивної місткості (20 тисяч місць) і абсолютно повного набору необхідних складових інфраструктури – як для команд, так для вболівальників і преси.

У першому таймі командам не вдалося порадувати глядачів видовищною грою, а часом дії футболістів виглядали відверто нудно. На початку тайму активніше виглядали москвичі, що вилилося, зокрема, в небезпечний удар Вороніна, з яким не без зусиль впорався Бойко. Потім же на полі встановилася абсолютно рівна гра, і аж до середини тайму не виникало жодного моменту, про який можна було б згадати.

Поступово киянам вдалося перехопити ініціативу. Спочатку арбітр не призначив пенальті, коли Шевченко впав після контакту із захисником, що викликало обурення з боку наставника киян Валерія Газзаева. Цей епізод немов став переламним, і гра трохи пожвавилася. Зросли швидкості, і кияни заволоділи доволі відчутною перевагою, створюючи моменти біля воріт суперника. Маграо непогано приклався до м’яча з дальньої дистанції, Шевченко не зміг реалізувати вихід віч-на-віч із воротарем.

Ближче до завершення тайму гра знову стала рівною, і в ній додалося сумбуру. Здавалося, що на перерву команди підуть з нулями на табло, але динамівці Москви взяли суперника невеликою хитрістю. Господарі поля розіграли штрафний, не чекаючи на свисток арбітра і тим самим заставши зненацька оборону киян. У результаті Ковальчик у повній самотності опинився з м’ячем у правій частині штрафного майданчика, виконав простріл на дальню стійку, де Самедов у падінні переправив снаряд до сітки - 0:1.

Другий тайм обидві команди почали із хорошим бажанням, але певний час ані оборона киян, ані оборона москвичів не припускалися помилок. Незабаром Хачеріді після подачі Ярмоленка пробив головою поряд із стійкою, на що опонент відповів більш переконливо - тобто, другим забитим м’ячем після вдало проведеної контратаки. Самедов спрямував м’яча до штрафного майданчика на Хохлова, той у дотик переправив снаряд до центру на Семшова, який ударом сходу приблизно з 11-метрової позначки поцілив у ворота Бойка, - 0:2.

Пропустивши другий гол, кияни очікувано збільшили атакуючу активність, але особливих дивідендів із цього не витягнули. А ось москвичі продовжували успішно діяти на контратаках, і за кілька хвилин Бойко двічі поспіль врятував свою команду після ударів Самедова і Фернандеса. Наприкінці матчу глядачі стали свідками в основному лише нескінченного потоку обопільних замін. Але в одному епізоді м’яч все ж міг опинитися у воротах. Кияни отримали право на штрафний із правого флангу, з якого Калитвинцев спрямував м’яча точно в стійку. Москвичі також мали можливість розвинути успіх, але Бойко спромігся парирувати м’яча після забійного удару Кокоріна під поперечину метрів із десяти.

Відразу ж після матчу, заїхавши до готелю, наша команда вирушила до аеропорту, звідки взяла курс на Київ. Уже на рідній землі підопічні Валерія Газзаева продовжать підготовку до стартового матчу сезону проти столичної «Оболоні».

«Динамо» (Київ) – «Динамо» (Москва) – 0:2 (0:1).

«Динамо» (Київ):
Бойко, Данило Сильва, Бетао (Михалик, 63), Вукоєвич, Шевченко (Теміле, 46), Ярмоленко (Несмачний, 61), Мілевський (Зозуля, 46), Бертольйо (Гармаш, 46), Маграо (Калитвинцев, 76), Єременко (Алмейда, 79), Хачеріді.

«Динамо» (Москва): Габулов, Ковальчик (Гранат, 61), Єпуряну, Фернандес, Хохлов, Д.Комбаров (Чеснаускіс, 71), Воронін (Кокорін, 78), Самедов (К.Комбаров, 73), Ропотан (Ребко, 71), Семшов (Кураньї, 80), Колодін.

Голи: Самедов (42), Семшов (56).

Фотогалерея матчу

Олександр Попов, спеціально для Інформаційного відділу ФК «Динамо» (Київ), з Москви

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер