»Ворскла» – «Динамо»: історія протистояння

»Ворскла» – «Динамо»: історія протистояння

Історія протистояння «Динамо» та «Ворскли» тягнеться з 1996 року, коли команди вперше зустрілися в Полтаві. Той матч закінчився перемогою «Ворскли» з рахунком 4:3, і на даний момент ця перемога залишається єдиною для полтавчан у матчах із нашою командою.

Загалом за цей час команди провели 28 матчів. 22 перемоги на рахунку «Динамо», п’ять матчів завершилися внічию, і, як вже зазначалося, одну перемогу здобула «Ворскла». Різниця м’ячів теж вражає – 67:19. У Полтаві команди провели 14 поєдинків. «Динамо» здобуло 10 перемог, у трьох матчах переможця визначити не вдалося за єдиного успіху «ворсклян» (різниця м’ячів – 31:13 на користь нашої команди).

Найрезультативніший поєдинок було зіграно в сезоні 2002/2003, коли «Динамо» переграло «Ворсклу» з рахунком 8:0. Примітно, що в цьому матчі було зафіксовано відразу три дублі (Леандро, Шацьких, Діого Рінкон). А найпопулярніший рахунок у протистоянні команд – 2:1. Такий результат фіксувався сім разів (із них три рази в Києві).

Найкращим бомбардиром у матчах між «Динамо» та «Ворсклою» є Андрій Шевченко, в активі якого сім результативних ударів. Автором єдиного хет-трика, зафіксованого у протистоянні команд, є Максим Шацьких (сезон 1999/2000). Із боку полтавчан найбільш влучними можна назвати Сергія Чуйченка, Віталія Кобзаря та Мирослава Груміча (по два м’ячі).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер