«Волинь» – «Динамо» – 0:2. Звіт + статистика

«Волинь» – «Динамо» – 0:2. Звіт + статистика

Стартовий склад «Динамо» виглядав трохи незвично. Свій дебютний поєдинок за клуб провів захисник Євген Селін, також повернувся до числа перших 11 єдиний наразі бразилець у команді Данило Сильва. Вести до перемоги киян був покликаний новоспечений капітан Андрій Ярмоленко. Через травму у Києві залишився номінальний капітан Олександр Шовковський, а віце-капітани Тарас Михалик та Олег Гусєв залишилися серед запасних.

Ігрові аспекти

За останні тижні футболісти «Динамо» отримали неабияку порцію критики, яка тільки мотивувала футболістів на досягнення успішного результату. Підопічні Олега Блохіна дуже активно виглядали впродовж усієї зустрічі, багато атакували, за всіма показниками перегравши суперника. Довгий час справа залишалася за малим – забитим м'ячем. Втілити ігрову перевагу у забиті м'ячі нашим хлопцям вдалося лише у другому таймі.

Хід зустрічі з її перших хвилин пішов по відомому сценарію. Динамівці заволоділи ініціативою і безустанно атакували, а господарі шукали щастя в контратакуючій грі. Перший небезпечний момент «біло-сині» створили на 11-й хвилині. Адмір Мехмеді віддав передачу на Дениса Гармаша, удар якого з лінії штрафного ногами парирував Максим Старцев. До цього був сплеск активності у вигляді удару головою лучанина Суботича в стійку воріт Максима Коваля, але арбітр перед цим зафіксував офсайд.

У середині першого тайму Старцев відбив небезпечний удар Лукмана Аруни, а трохи пізніше показав справжню майстерність, відважно кинувшись під м'яч після удару Ярмоленка з десяти метрів. На ноги глядачів підняла атака динамівців на 42-й хвилині, в якій м'яч метався у штрафній, а спроби пробити Романа Безуса та Брауна Ідейє були заблоковані захисниками.

До початку другого тайму снігопад настільки посилився, що арбітр зустрічі Юрій Можаровський ухвалив рішення продовжити зустріч із червоним м'ячем. Буквально перший створений динамівцями момент виявився результативним. На 50-й хвилині Ярмоленко хльостким ударом із п'ятнадцяти метрів нарешті здолав Старцева.

На відміну від попередніх зустрічей, в яких «біло-сині», повівши в рахунку, зменшували оберти і відходили у захист, на цей раз була обрана інша тактика. Врахувавши допущені раніше помилки, підопічні Блохіна продовжили атакувати і мали всі шанси як подвоїти рахунок, так і довести його до великого.

Мігеля Велозу, який відбував дискваліфікацію, на позиції центрального півзахисника замінив Денис Гармаш. Зміна, може і вимушена, зіграла для «Динамо» добру службу. Денис на засніженому полі впевнено почувався в епіцентрі боротьби, а ще й досяг успіху в атаці. Мехмеді віддав передачу в район півкола штрафного, Гармаш прийняв м'яч, на паузі пішов від двох захисників і в боротьбі зумів пробити в кут воріт.

За рахунку 2:0 довести гру до перемоги було для киян справою техніки. Кінець зустрічі був багатий на силову боротьбу та емоції. А ще – дебютом у складі «Динамо» півзахисника Сергія Сидорчука.

У Луцьку «Динамо» здобуло першу перемогу у 2013 році, перший раз забило у ворота суперника більше одного м'яча і перший раз не пропустило.

Топ-персона

Капітанська пов'язка позитивно вплинула на гру Андрія Ярмоленка. Десятий номер динамівців був найактивнішим на полі, рушійною силою команди в нападі, і цілком логічно, що саме Андрій став автором переможного м'яча.

Ключовий момент

Складні погодні умови і позамежна зарядженість суперника на досягнення результату ускладнили завдання «Динамо» вивезти з Луцька три очки. Незважаючи на всі складнощі, «біло-сині» зі своїм завданням впоралися, а переломним у зустрічі став перший забитий м'яч. Короткий пас Аруни і точний удар Ярмоленка на 50-й хвилині дав грі інший відлік, дозволивши команді діяти з позиції досягнутого результату.

Прем'єр-ліга. 20-й тур

10 березня 2013, м.Луцьк, стадіон «Авангард»

«Волинь» – «Динамо» – 0:2 (0:0)

«Волинь»: Старцев, Симінін (к), Шандрук, Шиков, Занєв, Ізворану (Савич, 54), Рамон Лопес, Пилипчук, Приндета, Бікфалві, Суботич (Бабир, 78).

«Динамо»: Коваль, Селін, Віда, Хачеріді, Данило Сильва, Гармаш, Аруна, Мехмеді (Гусєв, 82), Безус (Сидорчук, 86), Ярмоленко (к), Ідейє.

Голи: Ярмоленко (50), Гармаш (70).

Попереджені: Бікфалві (37), Приндета (48), Ізворану (53), Суботич (76) – Ярмоленко (64), Хачеріді (76), Аруна (84).

«Волинь»

Статистика

«Динамо»

0

Голи

2

7

Усього ударів

15

1

Удари у площину воріт

7

6

Удари повз воріт

8

0

Стійки та поперечини

0

4

Кутові

6

4

Офсайди

4

4

Жовті картки

3

0

Червоні картки

0

25

Скоєно фолів

13

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер