Володимир АНІКЕЄВ: «Під кінець ігрового дня розбігалися і показали характер»

Володимир АНІКЕЄВ: «Під кінець ігрового дня розбігалися і показали характер»

- Якщо брати ігровий день в цілому, вважаю, під кінець ми вирулили, хлопці розбіглися і виглядали гідно, хоча, безумовно, було важко. Зазвичай на таких турнірах є три-чотири команди, які можна назвати прохідними, в нашій же групі я таку побачив лише одну, а всі інші ігри були складними.

У першому ж поєдинку ми потрапили на хорошого суперника, який у підсумку вийшов з нашої групи з першого місця. «Андерлехт» добре підготовлений технічно, плюс ми не звикли грати персонально, і поки розібралися, що до чого, ігровий час закінчився. Суперник грав в одного захисника, потім відскакував другий з урахуванням того, що ми грали в одного нападника. Пізніше ми пояснили хлопцям, що кожен повинен грати з кожним, що не потрібно тримати зону, і вирівняли ситуацію. Можливо, якби зіграли з бельгійцями пізніше, вийшло б по-іншому. Але вважаю, перше місце вони посіли не дарма.

У другому матчі з «Легією» ми повинні були забивати і більше. Почали добре, тричі відзначилися, трохи повірили, що перемога нікуди не дінеться - відразу втратили ініціативу і пропустили. Але в іншому ця гра була під нашим контролем.

Наступний поєдинок з «Есколою» ми також почали добре, відразу забили, були ще моменти, і якби ми їх реалізували, гра була б вирішена. Але, оскільки цього зробити не вдалося, почалися «гойдалки». Вони дуже добре поводяться з м'ячем, можуть обіграти. Ми пропустили два м'ячі, але радий за наших хлопців, які на останній секунді зрівняли рахунок, граючи, наскільки їм дозволяли сили. Очевидно ми більше хотіли зрівняти рахунок, ніж суперник - утримати перемогу.

Що стосується «Еспаньола», незважаючи на те, що вони багатьом програли, я дивився їхні гри, і можу сказати, що хлопці там по-спортивному злі. Не всім вони поступалися з великим рахунком, були поразки і мінімальні поразки. Просто ми вийшли на цей матч серйозно налаштованими, з самого початку взялися за справу і зіграли від душі, відігравшись за три попередні поєдинки. Коли відразу забиваєш два-три м'ячі, супернику стає дуже важко.

Остання гра визначила підсумкову розстановку місць у турнірній таблиці. Ми не рахували можливі варіанти, завжди кажу хлопцям, що нам важливий не стільки рахунок, скільки здатність перевершити суперника по грі, і вони розуміють це. Знову вийшла нервова гра, але перемогли ми заслужено, оскільки моментів у нас було набагато більше: крім двох забитих м'ячів ще три «залізних» гольових можливості. Часом вони нагнітали обстановку через те, що наші футболісти поспішали, а взагалі гра давалася важко обом командам.

Повторюся, під кінець ми розібралися, як потрібно правильно грати, і «витягли» ці ігри на характері, оскільки сказати, що у нас було багато сил, не можу. Хотілося б більше гри в футбол з боку нашої команди. Іноді ми занадто сильно переживаємо за результат, що трохи заважає грати розкутіше. Сподіваюся, завтра з цим буде все в порядку.

Що стосується нашого першого завтрашнього суперника по плей-офф, команди «Відзев» (Лодзь), я одним оком дивився їхній матч з «Манчестер Юнайтед». Можу сказати, що це дуже непогана команда, непоступлива, гравці досить високого зросту, тож нам не буде легко однозначно. Сподіваюся, їм також (посміхається). За антропометричними даними польські команди трохи схожі на нас. Також спостерігав за іграми господарів - Академії 21, вони як раз трохи не вписуються в рамки типових польських команд: в їх складі швидкі, технічні хлопчики, які показують не зовсім польський футбол.

В цілому, всі команди на турнірі дуже хорошого рівня. З урахуванням того, що ми не зовсім свіжі, кожен матч проходить дуже важко - повторюся, прохідних ігор немає. В принципі, ми цього й очікували. Команди значні і за назвами, і по грі. Завтра подивимося, як ми з цим впораємося.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер