Владислав ВАЩУК: «Гравцям треба доводити право носити емблему «Динамо» на грудях»

Владислав ВАЩУК: «Гравцям треба доводити право носити емблему «Динамо» на грудях»

- Останнім часом я не дуже пильно стежу за чемпіонатом України, в основному, дивлюся огляди матчів. Але ситуація у нашому чемпіонаті не змінюється - перед іграми проти  «Динамо» для будь-якого суперника стає неважливо, на якому місці в турнірній таблиці він знаходиться - лідер це чи аутсайдер. На динамівців всі налаштовуються дуже серйозно, а тут ще «Карпати», які вважаються більше кубковою командою, і добре вміють налаштовуватися на одну гру. В цей час і «Динамо» перебуває не в найкращому стані — особливо критикують Сергія Реброва. Насправді ж все залежить від того, хто з футболістів у нього є в розпорядженні. Який потенціал йому надали, такий він і використовує. Всім виконавцям, які готові, він дає шанс зіграти. Ребров багатьом відкрив двері, і тепер тільки від них самих залежить, як вони проявлять себе в відповідальних матчах. Сьогодні для «Динамо» кожна гра на вагу золота, а гравцям необхідно доводити що вони недарма носять емблему «Динамо» на грудях.

- Ви думаєте, залучення молодих футболістів до матчів основної команди стане постійною практикою?

- Тренерський штаб хоче подивитися резерв і дати шанс хлопцям проявити себе. У «Динамо» всі хочуть грати, а шанс для цього можуть дати раз в житті, і то не всім. Тож, коли він наданий, потрібно себе проявити – не злякатися, а грати. Заодно і тренер отримає необхідну інформацію про хлопців, побачить, чи є у них потенціал.

- Наскільки важко працювати під тиском, в умовах, коли ситуація навколо команди постійно нагнітається?

- Слід не читати газети, не дивитися телевізор, не занурюватися у негативну інформаційну хмару, яка утворилася навколо «Динамо». Команда двічі поспіль стала чемпіоном України і непогано виступала в Лізі чемпіонів, і все ще попереду. Те, що зараз вона не показує гру, якої від неї всі чекають, - це показник того, що не вистачає висококласних футболістів. Ярмоленко дуже складно бути лідером команди, тому що вже багато хто вивчив його гру. Тренери суперників теж дуже грамотні - їх підопічні закривають Андрія і все. А де ж решта? Вони повинні себе показувати. «Динамо» ж не складається з одного гравця!

Інтерв’ю з Владиславом Ващуком та інші матеріали до матчу «Динамо» – «Карпати» читайте у передматчевій програмі.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер