Владислав Ващук – гравець “Динамо” (Київ)

Владислав Ващук – гравець “Динамо” (Київ)

Нелегка місія випала цього уїк-енду колегам із прес-служби ФК “Спартак” (Москва): в суботу 21-го грудня її керівник Олексій Зінін шокував українсько-російську футбольну громадськість, повідомивши через державне Російське Інформаційне Агентство (РІА) “Новости” про підписання капітаном київського “Динамо” Владиславом Ващуком п’ятирічного контракту з московським “Спартаком”.

ФК “Динамо” (Київ) з самого початку з недовірою віднеслося до цього сенсаційного повідомлення. Чому? Тому, що подібний трансфер міг би відбутися лише за наступних умов:

- строк дії контракту між Ващуком і “Динамо” закінчився і гравець став вільним агентом, який може працевлаштуватися за своїми бажаннями;

- контракт між Ващуком і “Динамо” триває, але зацікавлений клуб готовий виплатити за гравця компенсацію, про розміри якої Покупець і Продавець домовляються;

Такі законні сценарії розвитку подій передбачені відповідними правилами та інструкціями ФІФА і УЄФА. Сценарій “Спартака” їх грубо та безцеремонно порушує.

Якщо його керівництву вдасться втягнути в нього Ващука, то воно напряму підведе динамівця під дисциплінарні санкції вищезгаданих міжнародних футбольних організацій.

-У Влада є складений за формою, зареєстрований у всіх необхідних інстанціях контракт з “Динамо”, у якому він почав свою кар’єру, професійно сформувався, завоював любов уболівальників та повагу товаришів по команді, які обрали його своїм капітаном. – говорить президент ФК “Динамо” (Київ) Ігор Суркіс. – У відповідності з цим контрактом ми розраховуємо на Ващука до 30 червня 2004 року. Якщо ж якийсь клуб захоче бачити його у своїх лавах - це питання також може вирішитись позитивно. Але лише за згоди всіх зацікавлених сторін і тільки за столом переговорів, тобто – цивілізовано.

Події уїк-енду продовжились сьогодні. Вранці на офіційному сайті московського “Спартака” з’явилося повідомлення (датоване чомусь п’ятницею 20-го грудня) в якому клубний прес-аташе називає інформацію “про купівлю (питання: в кого і за скільки? – прим.) “Спартаком” киянина Ващука” як таку, яка “не відповідає дійсності”.

Через півтори години це повідомлення безслідно зникає, а на його місці з’являється нове-старе, з якого слідує, що “червоно-білі підписали п’ятирічний контракт з (…..) Владиславом Ващуком”. За заданим прес-службою “Спартака” ритмом, наступна інформація з її надер повинна, напевно, спростувати це…

* * *

Тим часом у “Динамо” відбулись наступні події: продовжили контракти з клубом за схемою 3+1 воротар Олександр Шовковський і оборонець Сергій Федоров.

Компанію їм склав і Олександр Головко. Він повернувся з Англії, куди їздив у клуб Прем’єр-Ліги “Болтон” “себе показати та на інших подивитись”. Запропоновані умови йому не підійшли і Олександр прийняв рішення продовжити кар’єру (також за схемою 3+1) в київському клубі.

-Я був просто щаслив, коли дізнався про бажання Сашка. – говорить президент ФК “Динамо” (Київ) Ігор Суркіс. – Впевнений, що його досвід і майстерність ще не один раз знадобляться не тільки динамівській дружині, але й національній збірній, перед якою у наступному році стоять великі та відповідальні завдання.

Інф. клубу.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер