Владислав Ванат: «Під керівництвом Ігоря Костюка ми прогресуємо»

Владислав Ванат: «Під керівництвом Ігоря Костюка ми прогресуємо»

- Для мене рік був позитивний. Було більше хороших моментів, ніж негативних. Усе склалося сприятливо для мене.

- Які найяскравіші моменти за рік можеш згадати?

- Прохід ПАОКа, перемога над «Ювентусом» із рахунком 3:0, перемога в чемпіонаті в минулому сезоні. Завдання максимум за рік практично виконали.

- З 19 голами в активі ти найкращий бомбардир першої половини сезону. Відчуваєш, що можеш стати найкращим за цим показником і наприкінці сезону?

- Звичайно, буду намагатися працювати в такому ж темпі в другій половині сезону і не зменшувати обертів.

- Займаєшся додатково після тренувань?

- Звичайно, майже щодня після тренувань залишаємося з Олегом Венглинським, він мені підказує, як можна зіграти краще в деяких моментах, відпрацьовуємо удари по воротах із різних позицій, і це все допомагає в іграх. Слухаю його і беру з занять із ним усе найкраще.

- Рік був дуже плідним для «Динамо» U19. У чому секрет успіху вашої команди?

- Ми всі стоїмо горою один за одного. Немає такого, що кожен сам по собі ходить. На тренуванні жартуємо один над одним, і тренери жартують над нами. Командний настрій на високому рівні. Це нам допомагає вигравати. Навіть коли гра не йде, у нас ніхто ні на кого не сердиться, а намагаємося допомагати один одному порадами, підтримуємо. Коли хтось травмується, підбадьорюємо людину. Дай бог, щоб усі були здорові.

- Як Ігор Костюк вас мотивує перед матчами? Які слова підбирає?

- Каже, що потрібно прогресувати в кожній грі, викладатися на 100%. Не передати словами, як він нас налаштовує, особливо в дуже важливих іграх, як із ПАОКом, «Шахтарем». Іноді різні відео включає перед матчами. Під керівництвом Ігоря Костюка ми прогресуємо. Він тренер високого рівня, з цим усі погодяться.

- Як коротко можеш охарактеризувати Костюка?

- Професіонал із характером і почуттям гумору.

- А що тебе загалом мотивує?

- Сім'я, друзі, футбольне поле, м'яч, майбутнє. Хотілося би спробувати сили в першій команді з виконавцями високого рівня, набиратися такого досвіду і прогресувати ще більше.

- Відчуваєш, що готовий до першої команди?

- Хотілося б робити перші кроки в основі, а конкурувати я завжди готовий.

- Чи є нападник, з якого береш приклад?

- Так, це Роберт Левандовскі. Дуже добре грає у штрафному майданчику, у нього відмінний удар і гра головою. Це топ-форвард.

- А в першій команді «Динамо» є гравці, які можуть бути для вас прикладом?

- Так, це Віталій Миколенко. Він непоступливий боєць, добре підключається до атак, загострює ситуацію прострілами. Вважаю, що він найкращий гравець «Динамо» цього сезону. Віталій приходить на ігри дубля, юнацької команди, підтримати нас. І в цілому він класний хлопець.

- Як оціниш жеребкування Юнацької Ліги УЄФА?

- Загребське «Динамо» - хороша команда. Їхня академія, гадаю, входить до десятки найкращих у світі. Але ми - «Динамо» Київ, ми також можемо поборотися за високі місця. Тим паче, граємо вдома перед своїми вболівальниками на рідному стадіоні «Динамо». Гадаю, усе буде добре.

- Як підтримуєш форму під час відпустки?

- Граю щодня у футбол із хлопцями. Футзал допомагає швидко приймати рішення.

- Які завдання ставиш перед собою на 2020 рік?

- Виходити на кожну гру з максимальною віддачею, забивати якомога більше голів, виграти чемпіонат України, спробувати свої сили в першій команді «Динамо», пройти якомога далі в Юнацькій Лізі УЄФА.

Ельзара Джапарова

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер