Володимир ГЕНІНСОН: «Плануємо реалізувати дистанційний доступ до придбання квитків»

Володимир ГЕНІНСОН: «Плануємо реалізувати дистанційний доступ до придбання квитків»

Яким він був для головної спортивної арени країни, розповідає генеральний директор ДК «Укрспортарени» Володимир Генінсон.

- Чи задоволені Ви результатами 2012 року?

- Дійсно, рік видався насиченим, і Євро-2012 - лише одна з яскравих подій, як для нас, так і для всієї України. Але, крім 5 матчів Чемпіонату Європи, включаючи фінал, ми провели 14 матчів «Динамо» в рамках внутрішнього чемпіонату, 5 матчів Ліги Чемпіонів, фінал Кубка України, гру збірної, фінал шкільного Євро-2012 і навіть товариський матч серед Євро-будівельників України та Польщі.

Крім того, у нас успішно пройшли 2 великих концерти, протягом року проводились екскурсії, культурні та бізнес-заходи. Загалом арену відвідали більше мільйона людей. Цей досвід важко переоцінити.

Але, перш за все, я задоволений тим, що українці мали можливість побачити у своїй країні і безпосередньо взяти участь у масових заходах світового рівня: відвідати фінал Євро, привітати Мадонну, підспівувати Californication легендарним Red Hot Chili Peppers. Кілька років тому багато хто таке не міг і уявити! Тепер ці віхи вписані яскравими сторінками в легендарну історію «Олімпійського» і всієї України.

- Наскільки успішно команда НСК увійшла в ритм, справлялася з графіком, темпами і рівнем завдань світової спортивної арени?

- Наведу один приклад: в середині року ми встановили рекорд - за 13 днів провели чотири масових, складних в організації заходи. 22 липня виступала група Red Hot Chili Peppers, 27 липня відбувся матч «Динамо» - «Говерла», 31-го -  матч «Динамо» - «Фейеноорд» і 4 серпня відбувся концерт Madonna. Це унікальне у світовій практиці навантаження. Для нас в перший рік функціонування арени це був певний виклик, ми його прийняли і гідно впоралися. До речі, тільки лондонський «Уемблі» має подібний досвід - на ньому відбулося три концерти поспіль, проте давно, ще на старому стадіоні.

- Такий насичений графік неодмінно повинен був спричинити і комерційний успіх, чи не так?

- Ми вже вийшли на самоокупність, навіть більше - за підсумками цього року планується чистий прибуток у розмірі 1,5 млн. гривень. 50% ми отримали від «Динамо» (Київ), решта - від проведення невеликих заходів, вклади від партнерів і, зрозуміло, від концертів.

- Як будете використовувати прибуток?

- Безумовно, стадіон як живий організм необхідно постійно оновлювати. Тому прибуток ми витратимо на нові технології. Плануємо реалізувати дистанційний доступ до придбання квитків. Ми маємо 10 терміналів, які вже зараз можемо встановити в різних точках міста, але поки ми не маємо можливості повністю цією системою керувати. Крім того, в планах - підвищення якості мобільного зв'язку на стадіоні. У цьому році при піковому заповненні стадіону жоден оператор не міг гарантувати стійкий зв'язок, вони просто не справлялися з навантаженням. Плануємо їм у цьому допомогти.

- Що ще плануєте змінити у 2013 році? Може щось стане традицією?

- Дуже хочеться виховати у відвідувачах культуру вболівання. Ми будемо продовжувати боротьбу з курінням, підвищувати культуру поведінки, адже ми арена для всієї родини.

Для наших відвідувачів впродовж року ми проводили різні конкурси, акції, вікторини, залучали партнерів, дарували подарунки. Традиційним став конкурс «Перший вболівальник», «Щасливе місце», вікторини у соціальних мережах. Разом з нашими вболівальниками ми відсвяткували 89-річчя НСК, першу тисячу гостей пригостили морозивом. Разом ми відзначили День Незалежності. Було приємно спостерігати, як 10 переможців конкурсу вишиванок несли український прапор навколо поля, і попереду йшла ціла сім'я. Досить часто ми запрошували виступати перед матчами зірок українського шоу-бізнесу. Важливо, що ми вже побачили результати своєї роботи - до нас почали приходити родинами, у нас стали проводити весілля, романтичні фотосесії і дитячі дні народження. Це дуже обнадійлива тенденція і велика відповідальність для нас.

Так само ми продовжимо роботу з вболівальниками ультрас. У нас склалися досить довірливі стосунки, будемо їх розвивати.

Безумовно, продовжимо соціальну активність. У 2012 році ми запрошували на матчі, на свята і на екскурсії дітей з дитячих будинків. Спільно з нашими партнерами вирішували деякі нагальні проблеми, такі як покупка зимового одягу для дітей, наприклад. Ми провели ряд заходів разом зі скаутами Києва, відзначали професійні свята, запрошували школярів, студентів, військових. Уже склалися певні традиції.

Ще багато чого потрібно допрацювати, але ми ростемо, розвиваємося, ми переймаємо досвід європейських стадіонів. У період зимової перерви робота не припиняється ні на хвилину.

- Яких ще цікавих заходів можна очікувати на НСК?

- Що стосується футболу, то у 2013 році у нас відбудуться матчі Ліги Європи, у лютому у нас відбудеться гра «Динамо» з французьким «Бордо». Попереду закінчення сезону внутрішнього чемпіонату, матчі збірної України за рішенням ФФУ.

У наступному році НСК «Олімпійський» відзначить своє 90-річчя - значна дата, стільки сторінок славної історії радянського та українського спорту. Будемо святкувати яскраво, звичайно ж, з подарунками та сюрпризами для наших уболівальників.

* наведені витримки з www.nsc-olimpiyskiy.com.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер