Володимир Анікєєв: «У діях команди присутня невпевненість»

Володимир Анікєєв: «У діях команди присутня невпевненість»

- Якщо брати дві гри загалом, то їх об'єднує те, що в нас є психологічна невпевненість. У першому матчі з литовським ТФА «Рітеріай» до забитого м'яча ми мучимося, хоча видно, що команда може, що наші хлопці сильніші в технічному плані, що є швидкісні футболісти. Але жодну з цих якостей ми не використовуємо - присутній мандраж і невпевненість. А щойно провели перший м'яч, побігли вперед, заграли і забили ще чотири.

У другому поєдинку з ФШМ «Мінськ» те ж саме: чомусь почали дуже невпевнено, хоча команда суперника не показала супергру і не піднесла сюрпризів. Повторюся, у нас немає впевненості у власних силах. Усе питання в психології, яка не дозволяє нам грати впевнено з перших хвилин із будь-яким суперником. І в нас не перший турнір такий.

- Тайми тривають усього 15 хвилин. У таких умовах, якщо першими пропустили, відігратися важко?

- Я б не сказав. «Мінськ» ж встиг нам забити три м'ячі, а ми в першій грі - п'ять. Чому, пропустивши один м'яч, ми не можемо забити у відповідь два або три? Тому що після першого гола в наші ворота у нас відбувається якась катастрофа, заціпеніння. Ми хапаємося за голову. Таке враження, ніби ми ніколи в житті не пропускали першими або ніколи не програвали. Немає впевненості в тому, що ми можемо відігратися або переломити хід гри.

- Напевно, у такому віці важко цього вимагати?

- Як вам сказати... Інші ж команди грають, не дивлячись ні на що: ні на зріст противника, ні на рахунок - хлопчаки просто виходять і грають в футбол. У нас в цьому плані є невеличка прогалина - потрібно, щоб наші хлопці грали в той футбол, в який вони вміють, не дивлячись ні на що. Помилки є і будуть, але справа не в тому, що ми помиляємося, а в тому - чому. Найчастіше це відбувалося тому, що через острах ми приймали неправильні рішення, які ніколи не будуть прийняті в товариській грі або матчі на першість міста. По гарячих слідах я бачу саме в цьому причину такого нашого виступу.

- На жаль, «Динамо» вже не зможе поборотися за перемогу на турнірі... Які плани на матчі другого ігрового дня?

- Коли ми сюди їхали, у нас не було завдання кров із носа перемагати або за всяку ціну досягти результату. Перед нами стоїть одне головне завдання: незалежно від того, яке місце займемо, ми повинні показати хорошу гру і «обкатувати» нашу команду в матчах із сильними суперниками, адже тут багато команд, яких ми не зустрінемо в першості міста або навіть комерційних турнірах Не можу сказати, що ми не хочемо виграти, але результат не ставимо на перше місце. Нічого не змінюється - ми все одно продовжуємо виступати і вимагати від хлопчаків, щоб вони грали у футбол. Їхня гра повинна подобатися їм самим, батькам, тренерам. А це станеться лише в тому випадку, якщо вони почуватимуться розкуто. Можливо, цьому посприяє той факт, що ми будемо боротися за нижчі місця. Хоча, на цій стадії, мабуть, і суперники будуть іншого рівня. Хотілося б, звичайно, зіграти з усіма найсильнішими.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер