Віталій Мандзюк: «Часу на святкування немає»

Віталій Мандзюк: «Часу на святкування немає»

Захисник Віталій Мандзюк в останніх матчах стабільно виходить в основному складі. Причому, як показують ігри, Мандзюк може закрити на полі різні позиції. Про свою універсальність, а також про підготовку команди до майбутнього матчу з охтирським «Нафтовиком» Віталій розповів у бесіді з кореспондентом офіційного сайту.

- Віталію, приємно грати в основному складі? Відчуваєш довіру з боку тренера?

- Звичайно, приємно відчувати довіру тренера. А якщо мені довіряють, значить, потрібно старатись не підвести партнерів.

- Кілька матчів ти провів в основному складі на позиції правого захисника. Проблем не виникало?

- У принципі, ні. Ще на зборах я кілька матчів провів на цій позиції, тому проблем не відчував. У сучасному футболі вітається, коли футболіст може закрити кілька позицій. У такому випадку тренери можуть застосувати ротацію складу, при цьому продовжуючи добиватись позитивного результату.

- Чи була розмова з Юрієм Павловичем, на якій позиції він тебе бачить у подальшому?

- Як такої розмови не було. Але, головне, що на даний момент Юрій Павлович мені довіряє, і я виходжу в стартові складі. Хотілося б не підвести тренера і довести йому і всім, що я гідний грати в першій команді.

- За рахунок чого вдалось перемогти донецький «Металург» в повторному матчі ½ фіналу Кубка України?

- У першу чергу, за рахунок характеру. Після дощу поле було досить в’язким, і швидка комбінаційна гра в нас не виходила. Напевно, ми більше хотіли перемогти, ніж суперник, що і вилилось у нашу підсумкову перемогу.

- Якось відзначили вихід у черговий фінал Кубка України?

- Часу на святкування абсолютно немає. Після матчу довгий час не могли вилетіти з Донецька, оскільки бушувала гроза. Тільки під ранок наступного дня повернулись до Києва. Зараз всі думки лише про матч із охтирським «Нафтовиком».

- У фіналі «Динамо» знову доведеться грати з донецьким «Шахтарем». Як гадаєш, можливо, цікавіше було б зіграти з іншим суперником?

- Звичайно, можна було б зіграти з кимсь іншим. Але, думаю, вболівальники чекають саме матчу між «Динамо» і «Шахтарем». Швидше за все, це закономірність, що два сильніших клуби України борються не лише за чемпіонство, але й за національний Кубок.

- Останнім часом багато гравців «Динамо» опинились у лазареті – Гусєв, Несмачний, Мілевський, Бангура, Діакате… Як гадаєш, у чому головна причина?
- Цього ніхто не знає. Самі задаємось цим риторичним питанням.

- Уже через кілька днів поєдинок в Охтирці. У першому колі на рідному стадіоні «Динамо» сенсаційно поступились новачку вищої ліги. Чи буде цей факт додатковим стимулом?

- Звичайно, спортивна злість повинна бути присутня. Ми отримали ляпас, але підставлятись під другий не збираємось. Нам не можна втрачати очки у решта матчах, якщо ми збираємось поборотись із «Шахтарем» за чемпіонство.

- У першій половині чемпіонату за «Нафтовик» виступали динамівці Денис Олейник і Денис Дедечко. Що цікавого вони розповіли про недільного суперника?

- Особливого нічого не розповідали. У принципі, команду всі і так знають. Грають переважно від оборони, таку ж тактику використовуватимуть у нашому матчі. Матч очікується важкий. Як це не парадоксально звучить, але нам легше грати з сильним суперником. Прикладом тому служить матч із «Дніпром», який ми розгромили з рахунком 4:0. А коли вся команда суперника стане «на оборону Ленінграда», то сподіватись на велику кількість забитих м’ячів не доводиться.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер