Віталій КОСОВСЬКИЙ: «Серія пенальті – не лотерея»

Віталій КОСОВСЬКИЙ: «Серія пенальті – не лотерея»

Старший тренер «Динамо» U-14 Віталій Косовський прокоментував перемогу своїх підопічних у півфіналі ДЮФЛУ над «Шахтарем» та майбутній вирішальний матч, суперником киян у якому стануть львівські «УФК-Карпати».

- У першому таймі було присутнє хвилювання, плюс «Шахтар» активніше почав гру, взяв м'яч під контроль. Ми зі свого боку відійшли на свою половину поля, зустрічали їх і контратакували. Я це бачив, розумів, у перерві вніс певні корективи.

- Більше заспокоювали, або заводили команду? 

- У перерві поговорили, попросив хлопців грати більш впевнено і розкуто. Вони вміють це робити і, незважаючи на втому, озвучив їм, що все в їхніх руках. Ніхто інший за них не вирішить завдання, потрібно все доводити на полі.

- У груповому раунді у «Динамо» відзначалися Попов та Волошин, зараз прийшов час інших гравців?

- Ось бачите, ми з вами кілька днів тому говорили, що забивають одні й ті ж самі. А зараз відзначилися інші люди, я це сприймаю нормально. Це говорить, що є команда і колектив, хлопці доповнюють один одного.

- Особисто для вас, серія пенальті - це лотерея?

- В житті ніколи так не скажу. Нехай навіть люди доводять, що шанси 50 на 50. Є чіткість пробиття пенальті, є гра воротаря. Для мене це не лотерея і не везіння.

- Артем Фастов продовжує традицію динамівських голкіперів - вміння парирувати пенальті?

- Дай Бог, аби він ріс і прогресував. Йому тільки побажаю удачі.

- У попередній грі Фастов припустився помилки, але проти «Шахтаря» ви знову його випустили. Це віра у воротаря, або рішення підтримати у скрутну хвилину?

- Це дійсно і віра, і підтримка. У людину потрібно вірити, а тут, до того-ж, враховувати все ще дитячу психологію. Це тонкий момент. У Фастові я впевнений і розумів, що він буде грати і в наступних іграх.

- Які емоції перед фіналом, якої думки про «УФК-Карпати»?

- Бачив кінець їхньої півфінальної гри. Але, судячи з того, що львів'яни вийшли у фінал, значить, вони дійсно були сильнішими за своїх суперників. У вирішальному матчі нас дійсно чекає дуже цікава гра. Будемо до неї готуватися, розмовляти з хлопцями. До гри буде вихідний, постараємося відновитися і добре підготуватися до фіналу.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер