Віталій Хмельницький: «Мігель не приніс багато користі на новій позиції»

Віталій Хмельницький: «Мігель не приніс багато користі на новій позиції»

- Як загалом оціните матч?

- Португалія виглядала не найкращим чином, тому й вирушила додому. Але, можливо, це й краще для «Динамо» – тепер один із провідних гравців команди Мігель зможе більше відпочити та з новими силами повернеться до розташування команди.

- Чому гравці «селесао» не змогли додати впродовж зустрічі та дотиснути суперника, забивши необхідну кількість голів?

- У футболі, окрім майстерності, ще є поняття фарту. Саме успіху в такій грі, як проти Гани, португальським гравцям і не вистачило. Ігрове щастя було не на їхньому боці. Насамперед, це стосується такого великого футболіста, як Роналду – скільки у нього було гольових можливостей! Але йому не щастило.

А якби він реалізував свої моменти – цього б вистачило. Але, справедливості заради, необхідно зазначити, що кілька небезпечних моментів було й у збірної Гани. Але, все ж таки, коли супроводжує футбольне щастя, то й грати легше. Згадайте, як Мюллер у першій же грі збірної Німеччини забив три м'ячі. У нашому ж випадку, повторюся, не щастило, й у першу чергу – Роналду. Хоча, необхідно зробити послаблення на те, що він грав із травмою, не на повну силу.

- Як вам у цій зустрічі гра динамівця Мігеля?

- Він виступав на невластивій йому позиції лівого захисника, й там мені не дуже сподобався. Мігель намагався більше підключатися до атак, з його передачі Португалія забила перший м'яч, але в моєму розумінні така перестановка була вимушеним кроком, оскільки він усе ж таки півзахисник, гравець середини поля. Там він приносить більше користі й граючи за збірну, й за «Динамо» (Київ). На мій погляд, коли Гана зрівнювала рахунок, він тактично розташувався неправильно, оскільки мав грати саме з тим футболістом, який забив м'яч, тому, вважаю, у цьому голі його провина.

Мігель не розібрався – така моя думка.

- Загалом, які сильні якості динамівець проявив на чемпіонаті світу?

- Це його звичні якості: він добре грає в пас, дорожить м'ячем та більшість його передач точні.

- А які були у нього недоліки?

- Вони полягають у тому, що він завдавав мало ударів по воротах суперника, тобто, не був «заряджений» на те, щоб забивати м'ячі. Те ж саме ми спостерігаємо й у всіх іграх у чемпіонаті України, де він чомусь недостатньо часто забиває та, загалом, рідко б'є по воротах, хоча має чудовий за точністю та силою удару.

- Чи помилилися португальці на цьому Мундіалі, зробивши ставку не на командну гру, а на індивідуальну майстерність Криштіану Роналду, хоча він і був не повністю здоровий?

- Я думаю, що вони акцентували увагу на грі команди, в якій би виблискували зірки: Роналду, Нані. Але останній грав, м'яко скажемо, не дуже вдало: часто невиправдано брав на себе ініціативу, але це було неефективно. Роналду ж, як ми вже казали, грав із ушкодженням, це один із найсильніших футболістів у світі, але на цьому чемпіонаті він не був у такій формі, як у заключних іграх у чемпіонаті Іспанії та Лізі чемпіонів. Там він був просто неперевершеним та нестримним. Тому, вважаю, Португалія посіла заслужене місце у своїй групі.

- Фіаско Португалії було прогнозованим, або ж команда стала жертвою поразки з великим рахунком у першій грі від Німеччини?

- Будь-яка команда, навіть найслабша, та будь-який гравець приїжджає на чемпіонат світу з вірою в те, що він та його команда будуть грати просто блискуче. А потім починаються матчі, й усе стає на свої місця. Слабка гра лінії оборони, непереконливі дії півзахисту, гравці якого не встигали йти вперед та відпрацьовувати позаду, невдала гра нападників... Все це й зумовило сумний для португальців підсумок.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер