Віталій Хмельницький: «Ленс має доводити, що він є основним»

Віталій Хмельницький: «Ленс має доводити, що він є основним»

- Головною особливістю для динамівських уболівальників стала перша на цьому чемпіонаті світу поява в основному складі «помаранчевих» Джермейна Ленса. Як загалом оціните його гру?

- Так, динамівець зіграв 67 хвилин. Якщо чесно, для мене стало несподіванкою, що він вийшов у стартовому складі. Не думав, що він буде грати. Напевно, Луї ван Гаал вірив у нього та вважав, що Джермейн принесе користь своїй команді. Але глядачі не побачили його хорошої гри, тобто, він був таким же інертним, як і в більшості матчів за київське «Динамо». Немає в нього якоїсь жвавості, бажання поборотися за м'яч, «вирвати», забити. Думаю, тому його в другому таймі й замінили.

- Чи не скупився Ар'єн Роббен у тих ситуаціях, коли міг зіграти на Ленса?

- Складно сказати. Роббен – гравець найвищого рівня, й у більшості випадків усе, що він робить, вважається правильним. Напевно, він вважав, що сам міг використати той чи інший момент. Складно, дивлячись із трибуни чи по телевізору, щось підказувати гравцю, який перебуває на полі. Він сам чудово знає, що робити, й якщо в більшості випадків він робить правильно, значить, він великий фахівець.

- Чи міг Джермейн краще провести відведений йому час у грі, й у чому були його приховані резерви?

- Не лише міг, а й був зобов'язаний краще проводити час на полі. Це стосується і його ігор за «Динамо». Але, на жаль, у більшості випадків він просто «перебуває» на полі. Звичайно, граючи на такому престижному турнірі, як чемпіонат світу, він зобов'язаний діяти краще, тим паче, отримавши шанс вийти на поле в основному складі своєї команди. Наголошую, він був зобов'язаний горіти бажанням, адже у нього й сил більше, ніж у того ж Роббена або інших футболістів, які провели всі три гри групового етапу повністю. Мені здалося, що він якийсь інертний.

- Голландці виграли всі матчі у групі. Завдяки чому?

- Завдяки тому, що рівень більшості гравців збірної Голландії набагато вищий, ніж рівень їхніх суперників. Тому вони й виграли. Плюс тренер Луї ван Гаал – дуже досвідчений фахівець. Він завжди правильно оцінював ситуацію, вчасно робив заміни, грамотно визначав склад на ігри. Тож вони заслужено вийшли до плей-оф.

- У 1/8 фіналу суперником команди Луї ван Гаала стане Мексика, яка набрала пристойний хід. За рахунок чого його команда може досягти перемоги?

- Знову ж таки, вона може перемогти за рахунок того, що в її складі є такі зірки, як ван Персі, Ар'єн Робен. За рахунок цього Голладнія має досягти успіху. Хоча, збірна Мексики – непогана команда, добре організована. Окрім того, вони більш звичні до кліматичних умов, в яких доводиться грати – в Мексиці стоїть така ж спека, а іноді й більша, особливо в денний час. Але я вважаю, що все одно має перемогти Голландія.

- Чи побачимо ми знову Ленса серед перших 11-ти гравців своєї збірної?

- Думаю, не побачимо, але це лише моя особиста думка (посміхається). Більше знає тренерський штаб, який володіє повною інформацією про всіх гравців збірної – хто як себе почуває, хто здоровий або отримав мікротравму, як кожен гравець готовий психологічно, як налаштовується на кожну конкретну гру. Виходячи з цього, тренерський штаб намагається виставити правильний склад на поєдинок.

- Якщо Джермейн вийде знову на заміну, то що в такій ситуації відчуває гравець, якому відведено не так багато часу проявити свої найкращі ігрові якості?

- Якщо футболіст вважає, що він може бути основним гравцем, він має це доводити. Перебуваючи в запасі, гравець відчуває себе обмеженим, і виходячи на поле, виконавець високого рівня намагається за лічені хвилини або десятки хвилин, які він перебуває на полі, показати, що він найсильніший футболіст, і що тренерський штаб помилився, не виставивши його на гру в стартовому складі. А Ленс, схоже, не з тих.

- Як ви у свої ігрові роки, особливо на чемпіонаті світу, намагалися принести за невеликий ігровий відрізок максимальну користь своїй команді?

- Вийшовши на поле, намагався брати участь у більшості важливих моментів, перебувати там, де м'яч. Як нападник, намагався встигати грати й в атаці, й допомагати обороні, відходячи назад, намагаючись перехопити або відібрати м'яча у суперника. Тобто, за ці лічені хвилини показував увесь свій фізичний, технічний та тактичний резерв, щоб довести, що я можу та граю краще за інших.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер