Віталій Хмельницький: «Кожна помилка могла стати результативною»

Віталій Хмельницький: «Кожна помилка могла стати результативною»

- У моєму розумінні, матч Голландія − Коста-Рика був цікавим. Чекав, що під тиском збірної Голландії одна помилка стане вирішальною. Причому, іноді вдача в таких випадках посміхається слабшій команді, якою, в моєму розумінні, в даному випадку була Коста-Рика. Голландія впродовж двох таймів та додаткового часу контролювала гру, атакувала, створювала моменти. Ті ж два удари в стійку багато про що говорять. Але в компенсований час могла й пропустити після виходу віч-на-віч. Не завжди в такому протистоянні перемагає найсильніший, що хотіла й довести Коста-Рика.

- У матчі Голландія − Коста-Рика не було забитих м'ячів, у трьох інших чвертьфіналах гравці відзначилися п'ять разів. У чому причина такої низької результативності на цій стадії?

- Це ігри кубкові, всі гравці налаштовуються як на останню в житті. Як у мої часи любили тренери повторювати на установці: «Відступати нема куди, позаду Москва». Подивіться, в попередніх трьох чвертьфіналах перемагала команда, яка забивала першою. Звідси й ціна кожного забитого гола. На такій стадії він на вагу золота.

- Голландці вдвічі більше за суперника володіли м'ячем, удвічі більше провели небезпечних атак. У чому бачите низьку ефективність гри команди в нападі?

- У протистояннях гравці Коста-Рики викладаються до кінця. У Бразилії команда вже досягла феноменального успіху, хто знає, коли його буде повторено. У таких іграх навіть нападникам класу Роббена або ван Персі складно переграти суперника середнього рівня. Захисники Коста-Рики ставали непрохідними, адже для багатьох із них цей матч був найголовнішим в їхньому житті. Всі 120 хвилин вони не шкодували сил та здоров'я.

- Після яскравої гри на груповій стадії, у плей-оф гра Голландії не настільки вражає. Через високу ціну помилки Луї ван Галь надає перевагу більш раціональному футболу?

- Настільки досвідчений тренер враховує всі фактори. Він думає про атаку, при цьому не забуває про оборону. Подивіться, як флангові захисники почали рідше підключатися до атак, пам'ятаючи про ціну можливої ​​помилки. Відігратися в таких іграх украй складно.

- Джермейн Ленс став рівноцінною заміною Мемфіса Депая, який дуже активно провів на полі відведені йому 76 хвилин?

- Ні, наш гравець запам'ятався лише тим, що регулярно потрапляв до офсайду.

- На чемпіонаті світу Ленсу відводиться роль гравця заміни. Чи може в двох іграх, що залишилися, динамівець розраховувати на більше?

- Знову ж таки, тренеру видніше. Хунтелаара ван Галь випускав у попередніх іграх, він і гол забив, і брав участь у хороших атаках. Ленс, скільки не виходив, команду не підсилював. Він якийсь інертний, не завжди вичавлює максимум із ситуації. Причому це було помітно й в іграх за «Динамо».

- Голландія відіграла проти Коста-Рики 120 хвилин. Чи не вплине втома на стан команди у півфінальному матчі з Аргентиною?

- Над цим мають попрацювати реабілітологи. Але головним мотиватором для гравців стане сам факт участі в півфіналі Кубка світу. У таких випадках психологія творить дива, у гравців незрозуміло звідки з'являються сили та енергія, команда заводиться та показує класну гру.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер