Віталій ГЕМЕГА: «Динамо» можна перемогти лише за рахунок командної гри»

Віталій ГЕМЕГА: «Динамо» можна перемогти лише за рахунок командної гри»

Одного з них – Віталія Гемегу - ми попросили поділитися очікуваннями від зустрічі зі своєю командою:

- Чи з особливим нетерпінням чекаєте на поєдинок з «Динамо»?

- Звичайно, і я, і уся команда, чекаємо гри з таким видатним суперником. Дуже хочеться зіграти на НСК «Оліпійський». Про те, щоб проявити себе індивідуально, думаю менше - головне, щоб уся команда добре зіграла. Ми на усі ігри налаштовуємося максимально. Можливо, на поєдинки з «Шахтарем», «Динамо», «Дніпром» мотивація трохи більша.

- Добре, що усім орендованим динамівцям дозволи грати?

- Вважаю, так. Чудово, що нам дозволили зіграти, думаю, це правильне рішення, яке дасть нам можливість перевірити свої сили та можливості. Шкода, що через перебір жовтих карток гру пропустить наш капітан Цуріков. Андрій – один із лідерів команди.

- У вас уже є досвід вдалих ігор із командами, що виступають у єврокубках – «Дніпром», «Ворсклою». А за рахунок чого плануєте відбирати очки у «Динамо»?

- У киян можна відібрати очки лише за рахунок максимальних командних дій. Якщо намагатися показати себе індивідуально, нічого не вийде. Потрібно, щоб усі футболісти грали на команду, дисципліновано, з найменшою кількістю помилок, та були єдиним цілим.

- У вас було більше часу підготуватися до суботньої гри, кияни ж у середу провели кубковий поєдинок з «Оболонню». Чи позначиться це на майбутньому поєдинку?

- Думаю, це не має жодного значення. Адже у розпорядженні «Динамо» багато футболістів. 25-30 гравців однаково високого рівня та класу, склад не ділиться на основний та запасний, кого не постав – усі впораються із поставленим завданням. Скоріше за все, з «Оболонню» у них просто буде хороший спаринг, щоб налагодити взаємодію, тощо. Тож, на мою думку, цей матч ніяк не вплине на підготовку до поєдинку з нами.

- У «Говерли» - най більша кількість нічиїх у чемпіонаті - шість, з чим це, на ваш погляд, пов’язано?

- Мабуть, це свідчить про те, що ми не слабші за інших. Про те, що у нас хороша команда, яка з часом зможе вирішувати серйозні завдання, і так просто нас не обіграти жодному супернику. Із цих матчів було, як мінімум, три, у яких ми мали здобувати перемоги, але не пощастило – із запорізьким «Металургом», «Металістом», «Чорноморцем». Із «Дніпром» була суто нічийна гра, з «Ворсклою» перші півгодини провалили, потім налагодили власні дії. Крім того, ми створили багато гольових моментів, які не реалізували, тож наше недопрацювання тут також є. В обороні граємо непогано, а ось з реалізацією моментів не все добре – іноді не йде м’яч у ворота. Про арбітрів говорити не хочу.

 - Зараз «Говерла» іде у середині турнірної таблиці, а яке місце, на ваш погляд, команді під силу посісти за підсумками чемпіонату?

- Якщо враховувати наші максимальні можливості, ми б і зараз могли знаходитися на 6-7-му місці, але, як я вже казав, втратили багато необов’язкових очок. Планувати наперед – справа невдячна, тому скажу, що просто будемо старатися здобувати якомога більше очок та піднятися, як мінімум, на кілька рядків вище.

- Ви проводите усі матчі в основному складі, відзначилися забитим м’ячем та є незамінним у колективі Грозного. У «Говерлі» почуваєтеся досить комфортно?

- Так, непогано. Є ігрова практика, це у моєму віці найголовніше. Потрібно продовжувати з максимальними зусиллями працювати на тренуваннях та під час ігор. Поки що мене тут усе влаштовує. А далі – усе залежить від мене самого. Звичайно, кожен хоче грати у першій команді «Динамо».

- Напевне, у вас залишилося багато друзів в «Динамо». Чи обговорювали з ними майбутню зустріч?

- Ні, не обговорювали. На цю тему спілкуємося з хлопцями в команді, розмовляємо про те, як будемо грати, що робитимемо, аби добре діяти на полі. Усі знають, як грає «Динамо», будемо старатися чинити їм гідний опір.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер