Виставку «Динамо» Київ - символ українських перемог» продовжено!

Виставку «Динамо» Київ - символ українських перемог» продовжено!

Оскільки експозиція викликала шалений ажіотаж та попит, було прийнято спільне рішення продовжити її роботу ще на тиждень. Докладніше про це розповів Один із ініціаторів створення проекту, науковий співробітник відділу історії незалежної України НМІУ Олександр Лук'янов:

- Наша виставка викликала велику зацікавленість серед відвідувачів, багато людей просило її продовжити, адже зараз триває сезон відпусток, і не всі бажаючі мають змогу її відвідати. Тож ми вирішили піти їм назустріч. Радий, що ФК «Динамо» погодився на це, тож виставка буде доступною для відвідувачів ще протягом тижня. Можливо, ще проведемо якийсь захід, присвячений 90-річчю «Динамо». Було б чудово, якби його відвідали ветерани клубу чи гравці нинішнього складу.

- Команда якраз повертається зі зборів, чи плануєте запросити гравців на виставку?

- Такі плани є. Впевнений, на таку зустріч прийшло б багато відвідувачів, яким би було цікаво поспілкуватися із футболістами, взяти автограф чи сфотографуватися з кумиром.

- Серед ваших відвідувачів були і іноземці?

- Так, приїздили вболівальники з Англії, були німці, китайці, навіть американці із США, усі вони багато фотографували. Їм було цікаво побачити вживу такі визначні трофеї, як Кубок володарів кубків. Також до нас завітало вдосталь і українських відвідувачів – людей, які колись працювали в клубі, ветеранів, співробітники клубного музею. Розповідали цікаві історії про те, як деякі експонати потрапили туди. Коли відвідувачі хочуть поставити додаткові запитання, мене часто викликають.

- Розкажіть про плани провести фотовиставку Юхима Шаїнського «Легенди «Динамо».

- Юхим Шаїнський – журналіст газети «Спорт експрес», який вже близько 20-ти років працює у Німеччині. Він зателефонував та звернувся із пропозицією провести фотовиставку «Легенди «Динамо» Київ», до якої увійдуть близько 250-ти робіт. Це його власні, унікальні фотографії, починаючи з 60-х, 70-х років, знімки з Валерієм Лобановським, Олегом Блохіним. Деякі з них вже друкувалися у різних спортивних виданнях Радянського Союзу, Німеччини, Франції і стали відомими. А деякі будуть виставлені на широкий загал вперше. Це високоякісні роботи, які цікаві і з історичної, і з художньої точки зору. Було б добре, якби усе вдалося, і ця виставка відкрилася у нашому музеї. Попередньо мова йде про серпень – після нашої виставки. Але поки що усе на рівні перемовин.

Нагадаємо, виставка «Динамо» Київ - символ українських перемог» відкрита в Національному музеї історії України (вул. Володимирська, 2) до 17 липня. Музей працює в будні дні з 10:00 до 18:00, у суботу та неділю - з 11:00 до 19:30.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер