Віктор УСОВ: «На турнірі побачили, наскільки швидко гравці перелаштовуються»

Віктор УСОВ: «На турнірі побачили, наскільки швидко гравці перелаштовуються»

- Було помітно, що сьогодні хлопці підсіли, і вже не так рухалися, як вчора. Давалася взнаки зміна покриття. Але, в цілому, цим турніром я задоволений, оскільки ми багато часу провели із хлопцями разом. Я працюю із цією командою відносно нещодавно – прийняв їх у вересні, тому поїздка була корисною у плані організації побуту, дисципліни усередині команди, ми ближче познайомилися, вдалося відрегулювати певні моменти, забезпечити хороший мікроклімат у колективі, тощо. Словом, динаміка позитивна. А ось в ігровому плані змагання вийшли менш інформативними, тому що хлопці не змогли проявити свої найкращі якості через трохи незвичний формат турніру. Але разом з тим ми змогли побачити, наскільки швидко кожен з гравців здатен перелаштуватися під нові умови.

- Як оцінете кожну з трьох зустрічей, які наша команда провела сьогодні?

- Із словацькою «Жиліною» впоралися впевнено, потім була двохгодина пауза, після якої стала проявлятися втома. Я помітив, що на цьому турнірі місцеві команди виглядали досить свіжо, незважаючи на те, що, наприклад, той же «Банік» вчора провів аж шість поєдинків групового етапу. Припускаю, що вони готувалися до цього турніру у залі, на паркеті, і це було видно за їхнім рухом. Тим не менш, наші хлопці старалися, я дав ігрову практику усім футболістам, щоб у таких умовах нікого не перевантажувати, адже на майданчику 45 на 20 метрів гра – наче човниковий біг, де кожна втрата м’яча може призвести до взяття воріт.

Що стосується «Вест Хема», в обох матчах з нами він зіграв майже однаково. Просто ми сьогодні припустилися прикрої позиційної помилки, і вони скористалися своїм моментом. Ми ж, на жаль, жодну із своїх можливостей не реалізували багато у чому завдяки вдалій грі воротаря англійців. Тож за особистими зустрічами у нас з «Вест Хемом» нічия 1:1 (посміхається).

Найголовніше – що усі здорові. У цілому, підводячи підсумки цієї поїздки, скажу, що позитивних моментів було однозначно більше. Деякі хлопці впоралися краще, інші – гірше, отримали для себе корисну інформацію та отримали важливий міжнародний досвід, який у такому віці надзвичайно цінний.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер