Віктор Циганков: «Вірю, що «Динамо» завтра зможе перемогти»

Віктор Циганков: «Вірю, що «Динамо» завтра зможе перемогти»

За традицією питання спочатку адресувалися футболістові:

- Вікторе, як оціните свою форму?

- Її будуть оцінювати інші. Моє ж завдання - грати і викладатися на тренуваннях, щоб у тренера були варіанти, кого ставити на гру. Кожен футболіст намагається віддати максимум на полі, під час тренувань та ігор.

- Ви дебютували в Лізі чемпіонів чотири роки тому, коли грали з «Наполі» і забили «Бешикташу». Наскільки змінився Віктор Циганков за чотири роки?

- Безумовно, за цей час я зіграв певну кількість матчів і отримав досвід в іграх чемпіонату України і міжнародних поєдинках за збірну і за клуб. За чотири роки мав чогось навчитися. Для «Динамо» стільки років не грати в Лізі чемпіонів - це дуже багато. Наша команда повинна щороку виступати в цьому турнірі і виходити з групи. «Динамо» завжди ставить перед собою найвищі завдання. Прекрасно пам'ятаю свій гол «Бешикташу» - це приголомшливі емоції. Та й загалом ігри в Лізі чемпіонів - це зовсім інші почуття, бажання грати і перемагати, коли виступаєш проти найкращих тренерів, футболістів і команд. Сподіваюся, не тільки я, а й інші наші молоді футболісти будуть набувати досвіду.

- Яка різниця між «Ювентусом» із Кріштіану Роналду і без нього?

- Думаю, усі прекрасно розуміють, хто такий Кріштіану Роналду, і його відсутність, гадаю, це плюс для нас. Це великий гравець, чемпіон, бомбардир. Повторюся, його відсутність нам на руку. Тренерський штаб підготує тактику проти «Ювентуса», а завдання гравців - просто її виконати. Упевнений, завтра всі віддадуть максимум сил для перемоги. Вірю, що ми зможемо її досягти.

- У матчі проти збірної Іспанії і проти «Руху» ви забили і віддали гольову передачу правою ногою. Це збіг чи працюєте над цією своєю слабкою стороною?

- Коли є можливість, звичайно ж, на тренуваннях працюю. Але у грі я не думаю, якою ногою мені грати - лівою чи правою. Якщо є момент, я дію відповідно до ситуації.

- Ви молодий гравець, але в цій команді вже досить досвідчений, а для багатьох ваших партнерів це буде перша участь у груповому етапі Ліги чемпіонів. Чи ділитеся ви з ними своїм досвідом гри на такому рівні?

- Я не так багато грав на такому високому рівні. У «Динамо» я граю чотири роки, а в Лізі чемпіонів, сподіваюся, наш клуб буде виступати щороку. Повторюся, це зовсім інший турнір, у якому молоді гравці можуть отримувати колосальний досвід, граючи проти найкращих команд, тренерів та футболістів. «Динамо» має щороку грати на такому рівні.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер