Віктор ЦИГАНКОВ – «Шахтар» лише подивився йому вслід...

Віктор ЦИГАНКОВ – «Шахтар» лише подивився йому вслід...

Що ж, саме час розповісти про перспективного юнака.

Приклад для наслідування

Віталій Циганков, батько Віктора Циганкова, чимало пограв на професійному рівні на позиції воротаря, розпочавши свою професійну кар'єру в 1992 році у вінницькій «Ниві», де виступав пліч-о-пліч із Віталієм Косовським. Погравши кілька років в Україні, Циганков вирушив до Ізраїлю. Саме там, на березі Червоного моря в місті Нагарія, у нього народився син Віктор, який зараз виступає в «Динамо».

Як зізнався сам гравець «біло-синіх», його першою та улюбленою іграшкою був футбольний м'яч, тому той факт, що він почав займатися футболом у вінницькій ДЮСШ, виглядав цілком логічним.

Першим тренером Віктора був Микола Миколайович Загоруйко, який розгледів у маленькому хлопчику гравця лінії атаки. Із раннього віку й фактично до переходу до «Динамо» Циганков діяв як відтягнутий форвард, а потім, перейшовши до стану «біло-синіх», почав грати й на правому фланзі атаки.

Київ сподобався більше

Своєю зрілою та впевненою грою із ранніх років Віктор виокремлювався серед однолітків, тому регулярно виступав за старших хлопців. Так було й у вінницькій ДЮСШ, й у «Динамо».

До столиці Віктор переїхав у сезоні 2010/11 років, відігравши першу половину чемпіонату ДЮФЛУ за свою рідну команду, а другу  вже за «Динамо».

Тим не менш, першим на талановитого футболіста звернув увагу... донецький «Шахтар». Пробувши на перегляді у клубі два дні, Віктор повернувся до Вінниці, а за два тижні йому надійшла пропозиція спробувати свої сили в «Динамо», адже за гравцем тривалий час спостерігав селекціонер «Динамо» Іван Іванович Терлецький. Як бачимо, свій вибір він зробив на користь нашого клубу, який, як зізнався сам футболіст, подобається йому набагато більше.

У динамівській Академії Циганков встигнув пограти під керівництвом Павла Кикотя, Анатолія Біби, Юрія Єськіна та Олексія Дроценка. Випускався же Циганков із хлопцями 1996 року народження, хоча сам народився в 1997-му.

Успіх та «зіркові» орієнтири

Своєю грою Віктор дав чимало приводів для того, щоб звернути на себе увагу футбольної громадськості. Спочатку він став співавтором м'яча у ворота збірної Німеччини в еліт-раунді відбору до Євро-2013, коли «жовто-сині», граючи вдесятьох, завдяки цьому єдиному голу спромоглися буквально вигризти путівку на чемпіонат Європи. Саме той поєдинок Циганков називає найбільш пам'ятним у житті. Поки що...

Далі на престижному міжнародному турнірі в Москві Віктора, незважаючи на невдачу команди, було визнано найкращим півзахисником змагань, випередивши у боротьбі за приз футболістів «Барселони», «Тоттенхема», «Бенфіки», «Селтика» та «Спартака».

Після цього була бронза фінальної частини ДЮФЛУ серед 17-річних сезону 2012/13, вибороти яку допоміг саме дубль Циганкова в поєдинку за третє місце.

Закінчивши динамівську Академію, Циганков знову опинився попереду своїх партнерів по команді, оскільки був зарахований не до команди U-19, а відразу до дублюючого складу «Динамо».

Цього сезону на перший тренувальний збір до Австрії футбольний вундеркінд у віці 16 років вирушив уже з першою командою! Там же він дебютував у головній клубній команді, провівши другий тайм гри проти австрійського СК «Швац».

Віктор зізнався, що кумирів у нього двоє: Ліонель Мессі та Маріо Гетце! Цікавий факт, але обидва футболісти дебютували на найвищому рівні в доволі ранньому віці  у 16 та 17 років відповідно. Часу, щоб заявити про свій талант привселюдно та закохати в себе мільйони вболівальників, футболістам знадобилося зовсім небагато.

Напевно, складно знайти найкращі приклади для, безумовно, дуже талановитого та перспективного гравця «Динамо», який ставить перед собою лише максимальні цілі.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер