Ветерани «Динамо»: відкрили стадіон, привітали будівельників

Ветерани «Динамо»: відкрили стадіон, привітали будівельників

На річці Дністер продовжується зведення найбільшої гідроакумулюючої електростанції, яка після повного введення в експлуатацію стане найбільшою за потужністю в Європі.

З усієї країни на Буковину з'їхалися будівельники та профільні фахівці, на гігантське будівництво привозять унікальне обладнання. День кожного з тисяч працівників ГАЕС розписаний буквально по хвилинах. Тому таким довгоочікуваним було свято День будівельника, яке із масштабом святкували в місті Новодністровськ. На місцевому стадіоні подарунками та грамотами були відзначені ударники будівництва, виступили солісти продюсерського центру Олега Некрасова Ганна Сингаївська та Олексій Шпортко, учасники групи «Нексі» – запальні Ганна Бєлкіна та Любомир Чермак. Кульмінацією святкового дня стала гра ветеранів «Динамо» проти місцевої команди «Енергія».

Уславлені майстри шкіряного м'яча, в минулому багаторазові чемпіони СРСР та України, переможці єврокубків, учасники чемпіонатів світу та Європи... Володимир Безсонов, Віктор Хлус, Іван Яремчук, Віктор Леоненко, Олег Саленко, Сергій Федоров, Юрій Мороз, Святослав Сирота, Сергій Нагорняк, Михайло Стельмах, Андрій Оксимець, Сергій Кузнецов, Едуард Цихмейструк, Олександр Венглинський, Олександр Призетко. Під оплески чотирьох тисяч глядачів видатні динамівці вийшли на поле затишного стадіону, проекзаменувавши місцевих гравців, які довго готувалися дати бій. Можна сказати, їм це зробити вдалося.

Динамівці відкрили рахунок у першому таймі, зробив це після виходу сам-на-сам із воротарем Олександр Призетко. Дива на полі демонстрував голкіпер «Енергії» Максим Тополя, який мінімум п'ять разів рятував свою команду від ударів Саленка, Яремчука, Федорова. У другому таймі Максим Дмитров рахунок зрівняв, але ненадовго. Венглинський увірвався до штрафного майданчика й як у молоді роки шансів голкіперу не залишив. Не можна було будівельникам поступатися у своє професійне свято, нехай навіть і видатним динамівцям. На останній хвилині матчу Юрій Бондаренко зрівняв рахунок, встановивши на табло 2:2. Варто відзначити, організатори дуже добре підготувалися до матчу, встановивши спеціальне мультимедійне табло. На ньому пройшла трансляція зустрічі, а найцікавіші моменти повторювалися по кілька разів.

Одним із улюбленців буковинських шанувальників футболу ось уже багато років є Іван Яремчук. Хоча відомий півзахисник «Динамо» 80-х років родом із сусіднього Закарпаття, його з радістю приймають у будь-якому місті країни. Сам Іван Іванович із задоволенням відгукується на пропозицію знову вийти на поле. «На Буковину приїхав прямо зі свого рідного села, що в Рахівському районі Закарпаття. Проводив там дитячий турнір свого імені, який цього року став міжнародним. Разом із шістьма українськими командами в ньому взяли участь колективи зі Словаччини та Чехії. Для мене найбільше щастя, коли бачу радість на дитячих обличчях, коли вони займаються спортом та реалізовують себе у футболі. Що стосується матчів за команду ветеранів «Динамо», для мене це невід'ємна частина життя. Так ми підтримуємо спортивну форму, популяризуємо «Динамо», – розповів Іван Яремчук.



Провели динамівські ветерани проти «Енергії» ще один матч. У селі Білоусівка Сокирянського району, де, як кажуть, вирощують найсмачніші в Україні яблука та сливи, динамівці відкривали новий стадіон. Зелений газон натуральних розмірів, бігові доріжки, трибуни з комфортними сидіннями, снаряди для гімнастики... Що ще потрібно для трьох тисяч мешканців мальовничого села? Тут же спортивний зал, роздягальні, а в кількох кілометрах річка Дністер. Відкривати стадіон приїхав голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв, під оплески тисяч сельчан символічно перерізавши вхідну стрічку.

У цьому матчі, незважаючи на всі старання, гравці «Енергії» майстерності та досвіду динамівців протиставити змогли лише запал та бажання. Але й цього вистачило на цілих три забитих м'ячі у ворота Сироти, що теж, погодьтеся, солідний показник. «Біло-сині» відповіли вісьмома влучними ударами, кожен із яких став справжнім міні-шедевром. Особливо красивим вийшов гол у Івана Яремчука, який пробив точно в кут із лінії штрафного майданчика. Також відзначилися Саленко, Мороз, Хлус, Цихмейструк, Венглинський та двічі Призетко.

Лідером динамівців на полі в цих матчах був Сергій Федоров, який завершив виступи за клуб п'ять років тому: «Для колишніх гравців такі матчі – чудова можливість побачитися й підтримати спортивну форму. Коли дозволяє час, намагаюся погоджуватися на пропозиції знову зіграти за «Динамо». Команду дуже люблять, навіть у маленьких містах на матчі ходить по кілька тисяч глядачів. Є в нас і своя тактика залежно від того, хто з гравців у конкретному матчі в команді. Я часто виходжу в центрі поля, або під нападником. У захист ставимо більш вікових гравців. Поїздка на Буковину вдало співпала із завершенням моєї відпустки. Починається новий сезон у дитячої школи «Динамо», а це щоденні тренування та матчі».

Команда ветеранів «Динамо» завершила триденне турне Буковиною. Попереду невеликий відпочинок, потім нові поїздки малими та великими містами України. Динамівців люблять та чекають тисячі шанувальників футболу, а це дорогого варте!

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер