Ветеранів «Динамо» (Київ) пам'ятають, про них знають та запрошують

Ветеранів «Динамо» (Київ) пам'ятають, про них знають та запрошують

Славетні в минулому динамівці не відсиджувалися в Києві й, отримуючи запрошення на всілякі турніри та товариські матчі, із задоволенням відгукувалися на них. Об'їздивши багато регіонів України, «біло-сині» порадували своєю майстерністю й мешканців інших країн – Іспанії, Молдови, Росії, Казахстану.

На матчі ветерани «Динамо» виїжджали різними складами, загалом же було задіяно більше 50 гравців. Більше про минулий рік та плани на нинішній розповів екс-нападник «Динамо», організатор команди ветеранів Віктор Хлус:

- Рік виявився насиченим на турніри, ми постійно отримували запрошення на проведення товариських матчів. Вже один цей факт вважаю для нас позитивним – ветеранів «Динамо» пам'ятають, про них знають та запрошують. Намагалися не розчарувати вболівальників своєю грою. Для цього динамівці підтримували форму, у вільний час проводячи тренування в Києві.

- Днями очолювана вами Асоціація ветеранів футболу міста Києва відсвяткувала п'ятиріччя. З якими підсумками зустріли ювілей?

- Роки минули дуже швидко, можна сказати непомітно. Було багато зроблено, ще більше запланували на майбутнє. Приділяємо час нашим ветеранам, про яких незаслужено забули. Кожного місяця спільно з міською федерацією футболу видаємо продовольчі пайки, періодично виписуємо матеріальну допомогу. За п'ять років було придбано близько 20 оздоровчих путівок. Виступаємо одними з ініціаторів встановлення спортивних майданчиків для дітей. Причому, робимо це не в центрах великих міст, а в маленьких селищах. Наприклад, у Київській області встановили п'ять майданчиків, зовсім нещодавно відкрили одну в Полтавській області. Не забуваємо й про урочисті заходи, такі як 100-річчя київського футболу, або 85-річчя «Динамо», виступаючи на них співорганізаторами. До цього часу в пам'яті наша нещодавня зустріч, що пройшла в грудні в Олімпійському дворику на НСК «Олімпійський». Намагалися зібрати всіх, хто як-небудь причетний до «Динамо», до київського футболу. Виступали естрадні виконавці, вручали призи,

- За п'ять років у скількох містах та селах виходили на футбольні поля ветерани «Динамо»?

- Це дуже складно порахувати. Мабуть, провели близько двох-трьох сотень матчів. Ми грали в Іспанії, Росії, Грузії, Молдові, практично в усіх регіонах України... У нас багато ветеранів, яким уже за шістдесят, і вони з великим задоволенням навіть у вихідні, у святкові дні сідають в автобус та їдуть до найдальших регіонів. Спілкуються, згадують минулі часи, обговорюють сучасний футбол. Ветерани підтримують ініціативи Асоціації. Не з порожніми руками відвідують дитячі будинки та інтернати, ось зовсім нещодавно повернулися з однієї з київських шкіл. Наші програми хороші й добрі.

- Восени минулого року команда ветеранів проводила благодійні матчі, збираючи кошти на лікування одного з футболістів. Як зараз його здоров'я?

- Такі хвороби не лікуються за один місяць і навіть за один рік. Динамівці відгукнулися на допомогу, за що їм велика подяка. Півтора місяці тому нашому товаришу було проведено операцію в Ізраїлі. Як воно буде надалі, ніхто не знає. Ми бажаємо йому якнайшвидшого одужання.

- Складно в наші часи знаходити кошти на такі масштабні проекти?

- Не легко, але ми працюємо. В Асоціації є свій офіс, невеликий музей, де зібрані Кубки та медалі, які виграє ветеранська команда. Виставка фотографій. Ми живемо не за рахунок внесків членів Асоціації, а завдяки допомозі наших друзів та партнерів.

- Хто з динамівців найчастіше виступає за команду ветеранів?

- Іван Яремчук, Володимир Безсонов, Віктор Леоненко, Олег Саленко. Це старожили нашого колективу, заслужені майстри, з іменами яких уболівальники уособлюють «Динамо» минулих десятиліть. Багатьох ветеранів турбують травми, інші зайняті на тренерській роботі. Але у вільний час усі вони з радістю відгукуються знову одягнути динамівську футболку та вийти на поле. Ці емоції для них ні з чим не порівняти.

Найважливіші турніри та матчі команди ветеранів «Динамо» в 2013 році:

Лютий

Москва (Росія). Кубок Легенд

Збірна України, складена з динамівців, посіла 2-е місце

Травень

Миколаїв

«Динамо» – «Суднобудівник» – 5:5 (по пенальті 5:3)

Херсон

«Динамо» – «Кристал» – 4:3

Бельці (Молдова)

«Динамо» – збірна м. Бельці – 4:2

Червень

Коста-Брава (Іспанія). «Мас Фалет Кубок Грандів»

Фінал.

«Реал» (Мадрид, Іспанія) – «Динамо» – 2:1

Липень

Ланчхуті (Грузія)

«Динамо» – «Гурія» – 4:3

Серпень

Чернівці

«Динамо» – «Динамо» (Чернівці) – 2:1

с.Білоусівка (Чернівецька область)

«Динамо» – «Енергія» – 8:3

Новодністровськ (Чернівецька область)

«Динамо» – «Енергія» – 2:2

Вересень

Ніжин (Чернігівська область)

«Динамо» – ФК «Ніжин» – 5:3

Семипалатинськ (Казахстан). Турнір 100-річчя казахстанського футболу

«Динамо» посіло третє місце в групі

Жовтень

Ромни (Сумська область)

«Динамо» – «Електрон» – 3:3

Волочиськ (Хмельницька область)

«Динамо» – «Збруч» – 6:5

Грудень


Турнір пам'яті Віктора Колотова

Фінал.

«Динамо» – «Інтеркас» – 1:1 (по пенальті 4:2)

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер