VBET Ліга. «Шахтар» – «Динамо» – 1:0. Звіт про матч

VBET Ліга. «Шахтар» – «Динамо» – 1:0. Звіт про матч

У рамках 28-го туру вітчизняної Прем’єр-ліги київське «Динамо» зіграло у Львові проти принципового суперника – донецького «Шахтаря».

Перед звітним туром «гірники» випереджали динамівців на чотири очки, тож задля збереження інтриги в чемпіонській гонці нашій команді не можна було програвати, а бажано – перемагати.

Але стартові хвилини залишилися за номінальними господарями. Застосовуючи високий пресинг, «гірники» володіли перевагою, відбираючи м’яч часто відразу на чужій половині поля, та методично пристрілювалися до воріт. Більшість із ударів були повз ворота, а в одному епізоді Сікан, отримавши передачу у штрафному майданчику, розвернувся та пробив метрів із 10-ти – після рикошету від ноги Дячука «біло-синіх» урятував Бущан.

Динамівці відповіли своїм моментом. Шапаренко притримав м’яча на лівому фланзі, відпасував назад на Кабаєва, Владислав змістився до центру та обвідним ударом цілив у дальній кут – цього разу надійно зіграв Різник, парирувавши м’яч. Ще одну нагоду відкрити рахунок «біло-сині» мали трохи згодом, але удар Буяльського в падінні, до якого відскочив м’яч від ноги Бондаря, був заблокований.

А на 33-й хвилині «Шахтар» відкрив рахунок. Арбітр не зафіксував порушення правил проти Буяльського ближче до центру поля, коли Криськів відібрав м’яч, пішовши на капітана «Динамо» з прямою ногою, атака продовжилася, й після удару Сікана м’яч влучив у виставлену руку Вівчаренка. Арбітр передивився відеоповтор лише на предмет влучання м’яча в руку й призначив пенальті, яке реалізував Судаков, розвівши м’яч та Бущана по різних кутах – 1:0.

Динамівці майже відразу організували небезпечну атаку, яка цілком могла завершуватися взяттям воріт. Тимчик підключився до атаки та з місця правого інсайду пробивав по воротах, голкіпер парирував, а Шапаренко, який встигнув на добивання, з гострого кута пробив у сітку із зовнішнього боку.

На перерву команди пішли за мінімальної переваги «гірників». Перед другим таймом тренерський штаб «біло-синіх» зробив заміну, випустивши на поле Ярмоленка, для якого це вітчизняне Класичне стало вже 33-м у кар’єрі.

І за підтримки досвідченого Андрія динамівці притиснули суперника з поновленням гри. Виникали й моменти – зокрема, удар Ваната був заблокований, а Кабаєв здалеку не поцілив у рамку. Реальну нагоду зрівняти рахунок мав Попов, який, падаючи на газон, замикав головою подачу з кутового, але Різник у стрибку парирував м’яча в куті.

Ще одного акцентованого удару по воротах «гірників» з-за меж штрафного майданчика завдав Ванат, але м’яч прилетів точно в руки воротарю. Загалом, чим ближче були останні хвилини, тим збільшувався тиск «біло-синіх». Кияни й із дальніх дистанцій стріляли, і кутові справно заробляли, однак до вирішального акцентованого удару справу, на жаль, довести так і не спромоглися.

Причому, за своїми атаками динамівці ледь не пропустили контратаку суперника, яку з меж штрафного майданчика завершував Траоре, але м’яч трохи розминувся зі стійкою. Утім, і одного гола вистачило «Шахтарю», аби в підсумку відсвяткувати перемогу – 1:0.

Поки ж констатуємо, що «гірники» стали недосяжними й достроково оформили чемпіонство, і «Динамо» вище другого місця вже, на жаль, не підніметься.

VBET Ліга, 28-й тур

«Шахтар» – «Динамо» – 1:0

11.05.2024. Львів, стадіон «Арена Львів»

«Шахтар»: Різник – Конопля, Бондар, Матвієнко, Азаров (Ракіцький, 72) – Бондаренко (Степаненко, 61), Криськів, Кевін, Зубков (Егіналду, 85), Судаков (Марлон, 84) – Сікан (Траоре, 61).

«Динамо»: Бущан – Тимчик, Попов, Дячук, Вівчаренко (Дубінчак, 87) – Бражко, Шапаренко, Волошин (Ярмоленко, 46), Кабаєв (Пономаренко, 87), Буяльський (Шепелєв, 79) – Ванат.

Гол: Судаков (33, пен.).

Попереджені: Судаков (27), Матвієнко (41), Конопля (90+4) – Ванат (70), Ярмоленко (87), Шапаренко (90+3).

Вилучення: Егіналду (після закінчення матчу)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер