VBET Ліга. «Металіст» - «Динамо» - 1:3. Звіт про матч

VBET Ліга. «Металіст» - «Динамо» - 1:3. Звіт про матч

У рамках 23-го туру VBET Ліги київське «Динамо» завітало до Ужгорода, де зіграло з харківським «Металістом».

Обом командам дуже потрібна була перемога. Динамівці продовжують боротьбу за призові місця, а харків'яни, навпаки, перебувають над зоною вильоту, маючи при цьому тривалу безвиграшну серію, що тягнеться ще з жовтня минулого року.

Номінальні гості прогнозовано обрали максимально захисну тактику на гру, випустивши з перших хвилин відразу п'ятьох захисників та двох опорних хввбеків, орієнтованих у першу чергу на оборону власних воріт. Тож не дивно, що зі стартовим свистком ініціативою заволоділи динамівці. Суперники при цьому часто захищалися всім складом, перебуваючи на своїй половині поля, і зі створенням моментів у «біло-синіх» були певні складнощі.

Першу справжню небезпеку підопічні Олександра Шовковського, для якого цей поєдинок був першим у статусі виконувача обов'язків головного тренера за відсутності за станом здоров'я Мірчі Луческу, створили на 15-й хвилині. У швидкій атаці, яка розвинулася на лівому фланзі, м'яч дійшов до Буяльського в центрі, а Віталій перевів ще далі на Беніто. Нігерієць прийняв передачу у штрафному майданчику, обіграв захисника та пробив, але надійно зіграв воротар та парирував м'яч.

За такої гри всі надії «Металіста» покладалися на швидкі контратаки та стандартні положення. В одному епізоді Демченко вирішив пробити по воротах зі штрафного з 35-ти метрів, але Нещерет витягнув м'яча з-під поперечини.

У середині тайму у динамівців упродовж хвилини було дві стовідсоткові нагоди, аби відкрити рахунок. Спочатку Буяльський обігрався у стінку з Ванатом, вийшов віч-на-віч із воротарем, однак відпустив м'яч і в підсумку заробив лише кутовий. Після подачі зі стандарту м'яч відлетів до Андрієвського, який поцілив у стійку, а Ванат, зігравши на добиванні, пробив головою повз ворота.

До перерви «біло-сині» створили ще кілька моментів. Зокрема, непогано пробивав із лінії штрафного майданчика Волошин, а Буяльський оригінально намагався закинути м'яч під поперечину, але в обох випадках динамівцям забракло влучності. У підсумку, відпочивати команди пішли за нульового рахунку.

Другий тайм розпочався з непоганого, але неточного удару Картушова з меж штрафного майданчика. А на 49-й хвилині харків'яни опинилися в незавидному становищі. Буяльський класним пасом вивів на побачення з воротарем Кабаєва, який вийшов на заміну після перерви, але Владислава грубим підкатом ззаду збив Романюк. Червона картка гравцю «Металіста», який залишив свою команду в меншості на цілий тайм.

Якщо й до цього номінальні господарі не особливо бігли в атаку, то після вилучення взагалі «закрилися» на власній половині поля. А динамівці продовжували створювати моменти. Вівчаренко здалеку пробив повз ворота, Ванат відправив м'яча до сітки з лінії воротарського майданчика, але зробив це з офсайду, а Буяльський, замикаючи навіс Тимчика з правого флангу, із вбивчої позиції з району 11-метрової позначки головою не поцілив у рамку воріт.

«Біло-сині» продовжували пристрілюватися, переважно неточно, але тиск на ворота суперника все ж приніс плоди на 70-й хвилині. Масована атака «Динамо», до якої підключилися практично всі футболісти, окрім воротаря, завершилася класним ударом центрального захисника Сироти метрів із 28-ми - м'яч перелетів через воротаря та залетів до сітки.

Чудово розуміючи, що мінімальна перевага є хиткою, підопічні Олександра Шовковського не зменшували обертів. Класно пробивали з меж штрафного майданчика Андрієвський та Кабаєв, але в одному випадку м'яч парирував воротар, а в іншому з лінії воріт вибив захисник. Але динамівцям усе ж вдалося подвоїти рахунок. Кабаєв, отримавши передачу на лівому фланзі, увійшов до штрафного майданчика та прострілив від лицьової, а Ванат із кількох метрів переправив м'яча в порожні ворота - 0:2.

Здавалося, що «Динамо» легко доведе поєдинок до перемоги. Однак на 81-й хвилині «Металіст» скоротив відставання в рахунку. Попов підслизнувся у простій ситуації, у підсумку Картушов вискочив до воріт та покотив на вільного Прядуна, який пробив по порожніх воротах - 1:2.

Відчувши впевненість, харків'яни сміливіше пішли вперед. Зокрема, Демченко заробив небезпечний штрафний у 22-х метрах від воріт, і Порох потужним ударом цілив укут, але Нещерет у класному стрибку парирував м'яча, врятувавши нашу команду. Трохи згодом гравці «Металіста» могли забивати після подачі зі штрафного, однак Порох та Ралюченко завадили один одному пробити по воротах.

Нарешті, всі питання про переможця вдалося зняти на першій компенсованій хвилині. Буяльський класним пасом вивів до воріт Вівчаренка, який підключився до атаки, і захисник поцілив у ближній кут - 1:3.

VBET Ліга, 23-й тур

28.04.2023. Ужгород, стадіон «Авангард»

«Металіст» - «Динамо» 1:3

«Металіст»: Єрмолов, Романюк, Паті, Порох, Коррал, Картушов, Ралюченко, Чайковський (Бойчук, 46; Наумець, 73), Панасенко (Багачанський, 60), Демченко, Прядун.

«Динамо»: Нещерет - Тимчик, Сирота, Дячук (Попов, 78), Вівчаренко - Сидорчук, Андрієвський, Беніто (Діалло, 78), Волошин (Кабаєв, 46), Буяльський - Ванат (Рамірес, 77).

Голи: Прядун (81) - Сирота (70), Ванат (75), Вівчаренко (90+1).

Попереджені: Прядун (34), Коррал (45+2), Демченко (86) - Вівчаренко (47), Рамірес (82).

Вилучений: Романюк (49).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер