VBET Ліга. «Металіст 1925» – «Динамо» – 2:4. Звіт про матч

VBET Ліга. «Металіст 1925» – «Динамо» – 2:4. Звіт про матч

У рамках 18-го туру чемпіонату України «Динамо» на виїзді зустрічалося із харківським «Металістом 1925». Це був перший офіційний матч «біло-синіх» у чемпіонаті України після зимової перерви. Незважаючи на виїзний статус, гра проходила у Києві на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського та завершилася перемогою «Динамо» з рахунком 4:2, хоча по ходу поєдинку наша команда поступалася 0:1.

Перед звітним поєдинком суперники перебували у різних частинах турнірної таблиці. Динамівці – на 5-му місці, а харків’яни на 12-му, причому, кияни провели на 3 поєдинки менше.

Поєдинок розпочався із неприємності для номінальних гостей. Вже на 5-й хвилині поєдинку харків’янам вдалася хороша атака, у завершальній стадії якої м’яч отримав екс динамівець Гармаш та майже з лінії штрафного майданчика відправив м’яч у ворота киян – 1:0. Надалі футболісти «Металіста 1925» намагалися володіти м’ячем та розвивати свої наступні атаки, але динамівці швидко перехопили ініціативу та перемістили гру на чужу половину поля.

Гості загрожували воротам Мозіля після стандартних положень, але удар Попова головою виявився неточним. Незабаром хорошого удару здалеку завдав Бражко – поруч зі стійкою. Динамівці затиснули суперника на чужій половині поля і регулярно створювали загрозу біля їхніх воріт. Непогана нагода забити була у Волошина, але Назар з лінії воротарського майданчика пробив головою з відскоком від газону вище воріт. З фланговими навісами до штрафного майданчика справлялися захисники харків’ян, а удар Ваната захисник вибив на кутовий. Загалом, до середини тайму суперник «біло-синіх» перейшов на гру від захисту на контратаках, а тиск динамівців ставав все інтенсивнішим.

Вихід віч-на-віч з воротарем трохи лівіше центру не реалізував Ванат. Близьким до того, аби відзначитися, був Волошин, який пробивав низом з лінії штрафного майданчика, але Мозіль зміг зреагувати та вибити м’яч на кутовий. А ось наступна атака киян стала результативною: після асиста Ваната Кабаєв потужним ударом лівою ногою зумів зрівняти рахунок – 1:1. А закінчилася перша половина зустрічі ударом Ваната після флангового прострілу Вівчаренка зліва.

Другий тайм розпочався із небезпечного моменту біля воріт «Металіста 1925»: на падіння у штрафному майданчику арбітр не зреагував, а подальший удар Караваєва прийшовся повз ворота. Також відзначимо хороший удар Бражка низом, але воротар суперника вчергове врятував свою команду.

А от надалі команди почали грати на зустрічних курсах та обмінюватися голами у великій кількості. У середині тайму протягом кількох хвилин динамівці змогли відзначитися двічі. Спочатку Шапаренко перехопив м’яч, кияни провели стрімку атаку, Волошин прострілив до воротарського майданчика, і Ванат з кількох метрів спрямував м’яч у сітку – 1:2. А через кілька хвилин відзначився Буяльський: з першим ударом Волошина впорався Мозіль, а от на добиванні першим опинився Віталій і добив м’яч у сітку – 1:3.

Майже одразу господарі скоротили відставання у рахунку: скориставшись помилкою у захисті гостей, відзначився Фрімпонг, який щойно вийшов на заміну. Але і на цьому команди не зупинилися. Динамівці провели ще одну чудову атаку, у результаті якої Шапаренко спочатку влучив у стійку, від якої м’яч відскочив до Ваната, і Владислав з близької відстані оформив дубль – 2:4. До фінального свистка обидві команди провели ще кілька цікавих атак, але рахунок на табло більше не змінювався.

У підсумку, 4:2 – перша перемога «Динамо» в чемпіонаті України після зимової перерви. Свій наступний поєдинок «біло-сині» проведуть 2-го березня, коли у матчі 19-го туру чемпіонату України приймуть на власному стадіоні одеський «Чорноморець».

VBET Ліга. 18-й тур

25.02.2024. Київ, стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського

«Металіст 1925» – «Динамо» – 2:4 (1:1)

«Металіст 1925»: 37. Мозіль, 2. Капінус, 32. Імереков, 17. Курило, 74. Фарина, 20. Червак (24. Фрімпонг, 69), 28. Габелок (к), 10. Русин (21. Бичек, 80), 80. Юрченко (40. Обінайя, 89), 19. Гармаш (14. Юсов, 46), 9. Борячук.

«Динамо»: 1. Бущан, 20. Караваєв, 4. Попов, 32. Михавко, 2. Вівчаренко, 6. Бражко, 10. Шапаренко (8. Шепелєв, 79), 29. Буяльський (к) (37. Царенко, 79), 9. Волошин (77. Беніто, 87), 22. Кабаєв (30. Діалло, 90+2), 11. Ванат (21. Супряга, 87).

Голи: Гармаш (5), Фрімпонг (72) – Кабаєв (43), Ванат (62, 75), Буяльський (69)

Попереджені: Фарина (17), Гармаш (30), Червак (45+1), Борячук (74), Фрімпонг (83), Юрченко (83), Курило (87) – Шапаренко (33).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер