VBET Ліга. «Динамо» – «Верес» – 3:0. Звіт про матч

VBET Ліга. «Динамо» – «Верес» – 3:0. Звіт про матч

У рамках перенесеного матчу 5-го туру чемпіонату України київське «Динамо» приймало на клубному стадіоні імені Валерія Лобановського рівненський «Верес».

Цей поєдинок мав відбутися ще наприкінці серпня минулого року, але задля кращої підготовки «біло-синіх» до єврокубкових матчів був перенесений на пізніший термін.

Із перших хвилин динамівці очікувано взяли гру під свій контроль, подовгу контролюючи м’яч та будуючи власні атаки. Однак гості, часто перебуваючи на власній половині поля всім складом, грамотно оборонялися. Щоправда, не обходилося без помилок, як у епізоді з воротарем «Вереса», який вибив м'яч’ на ногу Ванату, але Владислав не зміг покарати його за це.

Рівняни також намагалися використати будь-яку найменшу нагоду, аби швидко вибігти в контратаку. Щоправда, як до такої небезпеки справу довести не могли – в одному епізоді удар Кльоца був заблокований, ще в кількох епізодах подачі зі стандартів ударом по воротах не завершувалися.

Нарешті, відкрити рахунок за доволі в’язкої гри динамівцям вдалося на 40-й хвилині. Ванат заробив штрафний біля правого кута карного майданчика, Бражко пробив повз стінку, воротар парирував перед собою, і Ярмоленко, опинившись на добиванні, переправив м’яча в порожні ворота – 1:0.

Після перерви малюнок гри не змінився, щоправда, гості дещо активніше пішли вперед, поступаючись у рахунку, і Дахновський цілком міг засмучувати «біло-синіх», завершуючи ударом прорив по лівому флангу, однак Бущан парирував м’яч.

Але загалом динамівці контролювали гру, створюючи моменти, аби подвоїти свою перевагу. Зокрема, в одному з епізодів Кабаєв із зони перед штрафним майданчиком пробив над воротами, а трохи згодом просто дивом м’яч не залетів у ворота після того, як Сирота головою замикав навіс із кутового, голкіпер парирував з-під поперечини, а потім і не дозволив добити м’яч Попову.

Нарешті, зняти напругу та всі питання про переможця підопічним Олександра Шовковського вдалося на 80-й хвилині. У господарів пройшла атака правим флангом, Волошин увірвався до штрафного майданчика та відпасував трохи назад на Пономаренка. Матвій, який з’явився на полі за кілька хвилин до цього, підробив, прибравши захисника, та другим дотиком вгатив м’яча під поперечину – 2:0. Є дебютний гол молодого форварда у Прем’єр-лізі!

Ну а фінальну крапку динамівці встановили на 84-й хвилині. Пономаренко класним пасом із центру поля вивів Волошина віч-на-віч із воротарем, Назар не став завершувати сам, а відкотив наліво на набігаючого Шепелєва. Володимиру залишалось не схибити фактично по порожніх воротах із близької відстані – 3:0.

Час, що залишався до фінального свистка, команди фактично догравали. Тож у підсумку «Динамо» здобуло переконливу перемогу і зберегло відставання в чотири очки від лідера, донецького «Шахтаря».

VBET Ліга. Перенесений матч 5-го туру

01.05.2024. Київ, стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського, 1 800 глядачів

«Динамо» – «Верес» – 3:0

«Динамо»: Бущан — Караваєв, Попов, Михавко (Сирота, 46), Дубінчак — Бражко — Волошин, Ярмоленко (Шепелєв, 65), Буяльський (Царенко, 86), Кабаєв (Беніто, 86) — Ванат (Пономаренко, 75).

«Верес»: Ющишин — Гакман, Мельник, Вовченко, Сміян — Банада, Кльоц (Кучеров, 67) — Шастал (Дахновський, 46), Кухарук (Кучеренко, 68), Шарай (Шестаков, 70) — Гайдучик (Світюха, 78).

Голи: Ярмоленко (40), Пономаренко (80), Шепелєв (84).

Попереджені: Ванат (74) – Кучеренко (75).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер