VBET Ліга, 5-й тур. «Динамо» – ЛНЗ. Прев’ю матчу

VBET Ліга, 5-й тур. «Динамо» – ЛНЗ. Прев’ю матчу

У неділю, 1 вересня, київське «Динамо» проведе матч 5-го туру в рамках нового сезону чемпіонату України з футболу.

«Біло-сині» зустрінуться вдома з черкаським ЛНЗ. Поєдинок відбудеться у столиці на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського, початок – о 15:30.

 «ДИНАМО»

Старт сезону

До нового сезону кияни готувалися в Австрії, де проводили навчально-тренувальний збір та контрольні матчі. Загалом «біло-сині» провели п'ять спарингів – обіграли данський «Брондбю» (4:0) та «Мамелоді Сандаунз» із ПАР (1:0), зіграли внічию з німецькими «Падерборном» (0:0) та «Шальке-04» (2:2), а також поступилися німецькому «Уніону» (2:3).

Перший тур нового сезону в УПЛ, в якому мали зіграти на виїзді з «Олександрією», підопічні Олександра Шовковського пропустили, а потім здобули дві непрості гостьові перемоги – над рівненським «Вересом» (2:1) та львівськими «Карпатами» (3:1). Примітно, що п’ять м’ячів, якими відзначилися «біло-сині» в цих матчах, забивали різні футболісти – по одному голу мають у своєму доробку Андрій Ярмоленко, Владислав Ванат, Олександр Піхальонок, Віталій Буяльський та Микола Шапаренко.

Якщо на внутрішній арені динамівці зіграли лише два поєдинки, то у кваліфікації Ліги чемпіонів «біло-сині» зупинилися за крок від групового етапу. Успішно подолавши два раунди (дві перемоги над сербським «Партизаном – 6:2 у Любліні та 3:0 у Белграді, а також нічия й перемога над шотландским «Рейнджерс» – 1:1 у Любліні та 2:0 у Глазго), підопічні Олександра Шовковського за сумою двох матчів поступилися в раунді плей-оф австрійському «Зальцбургу» (0:2 у Любліні та 1:1 у Зальцбурзі) й продовжать виступ на євроарені вже в груповому турнірі Ліги Європи.

 

Кадрові зміни у міжсезоння

У літнє міжсезоння з футболістів, які були наближені до основного складу, «Динамо» залишили центральний захисник Олександр Сирота («Маккабі» Хайфа, Ізраїль) та фланговий хавбек/нападник Беніто («Зоря», оренда). Інші гравці, з якими розсталися, минулого сезону також не були у складі «Динамо» – фланговий півзахисник Кахім Перріс («Сабах» Азербайджан), правий захисник Микита Кравченко («Олександрія»), атакуючий хавбек Міккель Дуелунд («Орхус»), фланговий півзахисник Жерсон Родрігес («Гуансі Халіао» Китай, оренда), атакуючий півзахисник Сергій Булеца («Лехія» Польща, оренда), фланговий хавбек Георгій Цитаїшвілі («Гранада» Іспанія, оренда), нападник Ерік Рамірес («Тігре» Аргентина, оренда), півзахисник Олександр Яцик та нападник Ігор Горбач (обидва – «Зоря», оренда).

Натомість, серед придбань варто відзначити прихід півзахисників Олександра Піхальонка та Валентина Рубчинського, які минулого сезону виступали за «Дніпро-1», лівого захисника/вінгера Максима Брагару («Чорноморець»), центрального оборонця Браяна Себальйоса («Форталеза» Бразилія, оренда), повернення з оренди центрального півзахисника Миколи Михайленка («Олександрія»), а також підписання перспективного грузинського півзахисника Александре Пеікрішвілі з «Динамо» (Тбілісі).

 

ЛНЗ (ЧЕРКАСИ)

Старт сезону

Футболісти ЛНЗ повернулися з відпустки 24 червня, і готувалися до нового сезону в Україні. За час навчально-тренувального збору черкащани провели низку контрольних матчів – обіграли столичні «Оболонь» (2:0) та «Лівий Берег» (2:1), «Олександрію» (2:1) та ковалівський «Колос» (2:1), зіграли внічию з «Інгульцем» (0:0), а також поступилися СК «Полтава» (0:1), житомирському «Поліссю» (0:1) та столичній «Оболоні» (0:2). Найкращим бомбардиром команди в літнє міжсезоння став новачок із Гани форвард Марк Ассіньйор – у його доробку три голи.

Старт у сезоні УПЛ-2024/2025 можна назвати успішним для черкащан. У першому турі підопічні Андреса Карраско мінімально здолали новачка вищого вітчизняного дивізіону, столичний «Лівий Берег» (1:0), після чого поступилися «Олександрії» (0:2). Футболісти та тренерський штаб ЛНЗ зробили правильні висновки, і в наступних двох турах здобули перемоги – над «Рухом» (3:1) та «Карпатами» (2:1). Ці результати довзоляють черкащанам перебувати в актуальній турнірній таблиці на третьому місці, поступаючись лише за додатковими показниками «Олександрії» (провела на один матч менше) та львівському «Руху».

Примітно, що у стартових турах сезону ЛНЗ поки грав виключно на домашньому стадіоні, й поєдинок проти «Динамо» стане для черкащан першим виїзним у нинішньому сезоні УПЛ.

 

Кадрові зміни у міжсезоння

У літнє міжсезоння ЛНЗ як розставався з досвідченими футболістами, так і підписував новачків.

Зокрема, клуб із Черкас залишили півзахисник Сергій Рибалка (17 матчів, 1 м’яч у сезоні-2023/2024), нападники Олексій Хобленко (22 матчі, 2 голи) та Максим Прядун (20 матчів, 3 м’ячі).

Натомість, поповнили команду до старту чемпіонату захисник Ілля Путря (останній клуб – «Чорноморець» Одеса), ганський нападник Марк Ассіньйор («Подбрезова» Словаччина), македонський хавбек Матей Ангелов («Работнічкі» Північна Македонія), албанський захисник Айді Дайко («Лячі» Албанія). Уже по ходу сезону трудові відносини з черкаським клубом оформили нігерійський нападник Франціс Момо («Грассхоппер» Швейцарія), хавбек Дмитро Топалов («Колос» Ковалівка), півзахисник Артур Авагімян («Олександрія»), ізраїльський форвард Осама Халайла («Габала» Азербайджан) та грузинський хавбек Шота Нонікашвілі («Іберія 1999» Грузія).

 

Суддівські призначення:

Головний арбітр – Олександр Шандор (Львів)

Асистенти арбітра – Олександр Беркут (Суми), Віктор Нижник (Вінниця).

Четвертий арбітр - Олег Когут (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу – Катерина Монзуль (Харків).

Арбітр ВАА – Роман Блавацький (Львів).

Асистент арбітра ВАА – Володимир Висоцький (Запоріжжя).

Спостерігач арбітражу ВАА – Олександр Дердо (Чорноморськ).

 

Останній матч між командами

VBET Ліга 2023/2024. 23-й тур

08.04.2024. Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського

«Динамо» – ЛНЗ – 1:1 (1:1).

«Динамо»: Нещерет – Тимчик, Попов, Дячук, Вівчаренко (Дубінчак, 78) – Андрієвський (Буяльський, 78), Бражко (Пономаренко, 84), Шапаренко, Ярмоленко (Волошин, 63), Кабаєв – Ванат.

ЛНЗ: Кучеренко – Норенков, Муравський, Ковальов (Тілль, 78), Саліху, Стасюк (Насонов, 69) – Рибалка (Соареш, 58), Бойко, Наумець (Пасіч, 59), Яшарі – Молло (Хобленко, 46).

Голи: Ярмоленко (15) – Саліху (40).

Попереджені: Вівчаренко (26), Дячук (50), Дубінчак (84) – Бойко (23), Рибалка (32), Стасюк (51), Яшарі (57), Норенков (68), Тілль (86), Кучеренко (90+6).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер