Валерій Газзаєв: «Шкода праці самих гравців»

Валерій Газзаєв: «Шкода праці самих гравців»

«Динамо» – «Таврія» – 2:1. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо» :

- З мого боку важко коментувати цей матч. Я дуже засмучений, що, маючи таку колосальну перевагу, ми не реалізували її, не втілили в якість. У цілому ж, стан гравців нормальний. Сьогоднішній матч потрібно було закінчувати з таким же результатом, як і попереднього року. Мені шкода праці самих гравців, які по такій спеці створювали моменти, а потім не влучали з метра-двах по воротах. Голеві ситуації потрібно було реалізовувати, і спокійно грати, а не нервувати до завершення матчу. В мене є претензії до гравців, які не реалізували вбивчі моменти. Тим паче, в нас попереду кваліфікаційні матчі Ліги чемпіонів, в яких різниця м’ячів дуже важлива. Тому результатом я засмучений.

- У вас за тиждень гра з «Металістом», а за десять днів – із «Гентом». Ви вже для себе визначили пару центральних захисників?


- Ви маєте розуміти, що «Таврія» теж не команда третьої ліги. Однієї помилки за 90 хвилин оборона припуститися може. Ми не можемо загнати суперника до штрафного майданчика і не випускати. Це команда Прем’єр-ліги, яка, на хвилиночку, виграла Кубок України і тепер їй доведеться грати в Лізі Європи. Я уявляю орієнтири. Звичайно, ми працюємо над помилками в обороні і шукаємо поєднання. На жаль, перед початком чемпіонату вибув Хачеріді, який був у відмінному стані – ось це втрата. А сьогодні, за винятком двох-трьох помилок оборона відіграла добре. І атаці багато допомагала, особливо флангові гравці. А в другому таймі майже взагалі нічого не було – дуже добре зіграли. Ми шукаємо оптимальний варіант.

- Чи влаштовує вас гра Мілевського?

- Він і сам засмучується, маючи такі моменти. Ми чекаємо від нього якіснішої гри.

- Коли повернеться Шовковський?

- Найближчим часом. Він займається в загальній групі, сподіваємося побачити його якомога скоріше.

- Як збираєтеся вивчати «Гент»?

- 23 липня Латиш і Лужний будуть присутніми на грі Суперкубка Бельгії проти «Андерлехта», 31-го переглянуть домашній матч «Гента» в чемпіонаті. Також зберемо всю інформацію по минулому сезону і підготуємося належним чином.

- У команді змінився штатний пенальтіст?

- Дай Боже, щоб Шевченко забивав увесь час пенальті. Штатний пенальтіст має бути не один, тому в нас є група гравців, яка може бити пенальті.

- Воротар «Таврії» сьогодні діяв дуже невпевнено, чому динамівці так мало били здалека?

- Ми забили нелогічні голи – пенальті і курйозний м’яч, а ті, що мали реально забивати, не забили. «Таврія» билася, як могла, так би мовити, під танк лягала, але це ж не могло тривати весь час, потрібно ще й у футбол грати.

- Ви задоволені газоном?

- П’ять із плюсом!

* * *

Сергій ПУЧКОВ, головний тренер «Таврії»:

- Скажу відразу: дуже важко пропустити безглуздого м’яча на 14-й хвилині і відігравати фору після нічиєї «Динамо» з «Оболонню». Ми налаштовувалися на перемогу, гадаю, як і господарі, які хотіли виправдатися перед своїми вболівальниками. Але цей пропущений м’яч певною мірою вплинув на результат усього матчу. Ви самі бачили, що ми сьогодні грали від оборони вперше за майже два роки мого перебування в «Таврії». Ми дивимося в майбутнє, і зробили це для того, щоб змоделювати гру команди в Лізі Європи. «Динамо» – учасник Ліги чемпіонів, а перед цим ми грали з «Металістом», який виступає в іншому єврокубковому турнірі – Лізі Європи. Ми також не хочемо зганьбитися в раунді з двох ігор, перемога в яких надає право відразу потрапити до групового раунду. Зараз ми докладемо всіх зусиль, щоб удома принести радість уболівальникам і заробити три очки в матчі з нашим нещодавнім суперником по фіналу Кубку України – донецьким «Металургом». Гадаю, гра вийде дуже цікавою, хлопці зроблять усе можливе, щоб покращити враження від двох стартових поразок.

- На стадіоні «Динамо» повністю змінили газон. Наскільки ви задоволені його якістю, і як швидко вдалося до нього звикнути?

- Якість поля чудова. Команди були в рівних умовах. Ми вчора на цьому полі провели тренування. Гадаю, на результат більше вплинув не газон, а сам м’яч. Ще на вчорашній розминці ми зрозуміли, що це той м’яч, яким грали на чемпіонаті світу. Недаремно про нього стільки казали, він може різко впасти, змінити напрям. Можливо, перший гол став наслідком саме цього. Удар завдавався з 30-ти метрів, воротар усе бачив, «пірнув», і сам собі забив. Будемо розбирати цей момент.

- У двох стартових матчах ваша команда програла з мінімальним рахунком. В якому з них вам більше сподобалася якість гри?

- Із «Металістом». Я ж кажу, що сьогодні ми багато чого змінили. Зокрема, не «накривали» «Динамо» на їхній половині поля, а відразу поверталися назад, створюючи щільність на своїй половині, і хотіли зіграти на контратаках. Їх було дві-три, потрібно було йти далі, але доки не вийшло.

У плей-офф Ліги Європи будуть дуже серйозні команди, тому, повторюся, ми грали з прицілом на виїзний єврокубковий матч, який відбудеться в серпні. Там ми також маємо зіграти від оборони на контратаках. Гадаю, ігри, що залишилися до того, - з «Ворсклою», «Кривбасом», донецьким «Металургом» і «Дніпром» – будуть чудовою підготовкою до Ліги Європи.

Що стосується чемпіонату, тут лише другий тур. Ми зробимо конкретні висновки, гадаю, хлопці й самі розуміють своє становище. Їх потрібно підняти чисто психологічно, оскільки вони трохи втратили дух переможців, який у нас є, що було видно у фінальному матчі Кубка України 16-го травня. Навіть удесятьох ми знайшли момент для того, щоб забити м’яча і виграти поєдинок.

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер