Валерій Газзаєв: «В цілому задоволений і грою, і результатом»

Валерій Газзаєв: «В цілому задоволений і грою, і результатом»

«Динамо» – «Чорноморець» – 5:0. Післяматчева прес-конференція

Валерій Газзаєв, головний тренер «Динамо»:

- Враховуючи те, що сьогодні ми проводили першу гру, гадаю, в всіх було присутнє хвилювання – і у футболістів, і у керівництва. Втім, початку чемпіонату це властиво, причому незалежно від суперника. Це хвилювання особливо відчувалося в першому таймі, тому, можливо, за змістом гра і виглядала не найкращим чином. Та й спека внесла свої корективи. Незважаючи на результат, першим таймом я залишився незадоволений. Але в цілому, я, звичайно, задоволений, в тому числі й рахунком.

- У другому таймі відбувся цікавий момент, коли на заміну збирався вийти Гільєрме. Виникло побоювання, чи не зібралися ви міняти Мілевського – в цьому випадку був би перевищений ліміт на легіонерів. Такої вірогідності не було?

- Ні, в жодному випадку. В нас є чотири тренери, які стежать за цим.

- Гільєрме і Мілевський показали дуже хорошу взаємодію, що, відверто кажучи, здивувало, оскільки бразилець вийшов лише на десять хвилин. Можливо, мало сенс випустити його раніше?

- Кому і коли виходити на поле, за десять хвилин до кінця матчу чи проводити всю гру, визначає тренер. Ті футболісти, які вийшли з перших хвилин поєдинку, були готові краще. Зовсім інша справа, чисто психологічно, коли футболісти з'являються на полі за рахунку 5:0.

- Склалося враження, що команда була затиснута, гравці не відчували себе вільно, виконуючи ті або інші технічні прийоми... Чи не помилкове це враження?


- Я вже говорив, що, на мій погляд, це наслідок хвилювання перед початком чемпіонату. У другому таймі подібного не було. Та, власне кажучи, і в першому, гадаю, теж. Крім того, потрібно поважати і суперника. «Чорноморець» – не команда третьої ліги, тому ми не можемо взагалі не випускати її зі свого штрафного майданчика. В цьому відношенні потрібно поважати будь-якого суперника – і сильного, і слабкого, і середнього. Тому таке враження – це візуальний обман.

- Перед початком матчу право розвести м'яча з центру отримав «Чорноморець», і «Динамо» прийняло рішення помінятися воротами – незважаючи на те, що це суперечило традиції домашніх матчів. Це була ваша ініціатива?


- Ні. Це була ініціатива капітана команди, а, можливо, і «Чорноморця». Чесно кажучи, не знав про цю традицію.

 
* * *


Наставник одеситів Віктор Гришко був не дуже багатослівним.

- Що можна сказати про гру? Сьогодні ми зробили все, щоб «Динамо» забило навіть більше, ніж п'ять м'ячів. Такі помилки, яких ми припускаємося в обороні, не пробачаються. Значить, нам є над чим працювати, і ми будемо це робити.

- Чому Руденко сьогодні опинився в запасі?


- Зараз він відновлюється після травми, і йому потрібен час, щоб набрати оптимальну форму. А в такому матчі, як проти «Динамо», та ще й на виїзді, грати дуже важко. Гадаю, ми мали його поберегти, оскільки травма була серйозною, і ми переймалися, щоб Віталій не зламався психологічно.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер