Валерій Газзаєв: «У нас в команді суперконкуренція»

Валерій Газзаєв: «У нас в команді суперконкуренція»

"Динамо" - "Таврія" - 6:0. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- Як ви оцінюєте гру Ярмоленка на лівому фланзі в першому таймі? Здалося, він діяв не дуже активно...

- Я дам гарну оцінку діям кожного футболіста, в тому числі й Ярмоленка. Ми ж не можемо забити двадцять м’ячів. Ми й так забили шість, напевно, не останній команді українського чемпіонату. Тому сьогодні не можна бути незадоволеним – для цього в нас є теоретичні заняття, де ми розбираємо не тільки матчі, в яких зіграли невдало, але й поєдинки, в яких досягаємо великих перемог. У нас постійно йде творча робота. Деякі футболісти – молоді хлопці, які тільки-тільки починають робити свої перші кроки, і ми маємо радіти, що в них це виходить так успішно. А помиляються всі й щоб не було помилок, гравців потрібно не випускати на поле.

- «Динамо» стартувало в сезоні з упевнених перемог із рахунком 5:0 і 6:0. Це команда сильна чи суперники слабкі?

- Мені важко відповісти на це питання. Перш за все, потрібно віддати належне нашій команді, яка відзначається подібною результативністю, але ми з повагою ставимося до кожного суперника, а в останніх матчах, мабуть, просто вдало реалізували свої моменти. Я поки новачок в українському чемпіонаті, тому мені справді складно оцінювати. Я прагну звертати увагу на дії своїх футболістів, оскільки нам потрібно готуватися до Ліги чемпіонів, де зовсім інший рівень. З урахуванням цього ми й ведемо свою підготовку, пробуємо різні тактичні варіанти і поєднання в ланках та лініях. На сьогодні для мене це найголовніше.

- Чи можна сказати, що склад, який ви використовуєте, укомплектований до Ліги чемпіонів?

- На це питання дуже добре відповів Сергій Кравченко. В нас справді суперконкуренція. Потихеньку повертаються до гри травмовані. Дуже шкода, що сьогодні отримав травму Ель Каддурі. Наскільки вона серйозна, ми дізнаємося ввечері. На початку наступного тижня в загальній групі будуть займатися Юссуф і Богуш, а до кінця місяця повернеться Алмейда. Окрім цього, до кінця серпня чекаємо на повернення Кравця, Діакате та інших. Виключення складає лише Михалик. Тому недивно, що в такій команді та з такими завданнями, як у «Динамо», конкуренція за місце в стартовому складі достатньо серйозна.

* * *

Сергій ПУЧКОВ, головний тренер «Таврії»:

- Мені буде легше відповісти на питання, ніж говорити про гру. Я не хочу зараз звинувачувати нікого конкретно зі своїх футболістів. Винні всі, в тому числі й я. Можливо, ті хлопці, яким ми довіряли як під час підготовчого періоду, так і в сьогоднішній грі, трохи замріялися, подумали, що вони незамінні, та повністю провалили сьогоднішній матч. Судячи з забитих м’ячів, вони припускалися дитячих помилок, яких футболісти Прем’єр-ліги не мають права припускатися. Будемо розбиратися. Добре, що подібне сталося сьогодні. Та й грали ми не проти команди низького рівня, а проти чемпіона країни, який готується до виступів у Лізі чемпіонів. Хотілося подивитися на силу нашої команди збоку, і залишилося подвійне враження. Ви пам’ятаєте нашу гру в Києві 10-го травня. Складається враження, що нашу команду перевернули на 360 градусів.

- Чи є в «Таврії» проблеми з психологією та стосунками всередині команди? З чим пов’язана поведінка Лакі Ідахора після того, як ви його замінили?

- Ми в усьому розберемося, приїхавши додому. В тому числі й чому він повівся не по-спортивному. За потреби зробимо догану. А з приводу ігрової дисципліни я вже сказав.

- У другому таймі за рахунку 4:0 в «Таврії» були два моменти, коли можна було забивати зі штрафних ударів, але здалося, що гравці давали можливість динамівцям підставитися під м’яч і заблокувати пас...

- Якби вони не хотіли забити, вони б не атакували, а пішли б усі назад і відбивалися. А так моменти створювалися, і серед них навіть були стовідсоткові – наприклад, у Ковпака і Любеновича. Але підвела реалізація.

- Якби можна було змінити тактику та зіграти проти «Динамо» по-іншому, ви б щось змінили?

- Ні.

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер