Валерій Газзаєв: «Такі перемоги дуже важливі»

«Динамо» – «Оболонь» – 2:1. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:


- Задоволений грою, задоволений результатом. Матч складався дуже важко, проте, був дуже важливий результат. Ми його досягли, і в цілому я задоволений.

- Матчі збірних, через три дні поєдинок з «Інтером». Чи не було можливості перенести цей матч з «Оболонню» на більш пізній термін?

- Ми намагалися. Практично за місяць відправили запит до Прем'єр-ліги, враховуючи той факт, що в нас десять людей викликаються до національної збірної, а також шестеро виступають у молодіжній. Спочатку нам пішли назустріч, і призначили сьогоднішній поєдинок на 1 грудня. Ми спокійно готувалися до матчу з «Інтером», який певною мірою є визначальним для нас у груповому турнірі Ліги чемпіонів, оскільки будь-який позитивний результат у майбутньому матчі в Мілані дає нам право розраховувати на вихід із групи.

Звичайно, після емоційних ігор у складі національної збірної футболісти були абсолютно вихолощені. І погана реалізація тих моментів, які були створені сьогодні, є наслідком втоми хлопців. Вважаю, Прем'єр-ліга має враховувати інтереси таких команд, як «Динамо» і «Шахтар», які беруть участь у європейських кубках, оскільки це рейтинг УЄФА, що дає право іншим українським клубам брати участь у єврокубках. Провідним клубам, як і збірній, потрібно йти назустріч. Нещодавно прочитав, що французи врахували інтереси своєї збірної, і перенесли кілька матчів чемпіонату, щоб національна команда краще підготувалася до стикових поєдинків. Вважаю, це дуже правильно.

- Як би ви оцінили нинішню форму Кравця та Михалика?

- Вони дуже багато тренувалися, але ви маєте зрозуміти, що півроку поза грою – доволі серйозний термін. Ми намагаємося форсувати їх підготовку, але необхідно подолати певні етапи, щоб гравці відновилися. Проте, я задоволений динамікою їхньої реабілітації.

- Чи задоволені ви грою Алієва в сьогоднішньому матчі? І розкажіть у двох словами про конфлікт, який виник із Сашею.


- У нашій команді є вимоги до будь-якого гравця, який хоче виходити на поле і грати. Тому, природно, готовність Алієва не дозволяла включати його до стартового складу. Напевно, у тренерській кар'єрі завжди будуть конфліктні ситуації, і з цим нічого не можна зробити. У нас 28 футболістів, 23 із них регулярно тренуються з основним складом, 18-ть потрапляють до заявки на матч і лише 11-ть виходять на поле у стартовому складі.

Звичайно, кожен гравець хоче потрапляти до заявки і виходити у стартовому складі. Але готовність і ступінь підготовки гравця визначають головний тренер і медичний персонал. Так, Алієв зіграв за дублюючий склад, потім був викликаний до національної збірної, зіграв з Андоррою, тому, звичайно, і я дав йому шанс, щоб він набирав форму. Загалом, цього сезону він уперше вийшов у стартовому складі, і якщо буде продовжувати працювати в тому ж дусі, то звичайно буде грати у стартовому складі. Так само, як і решта всіх гравців.

- У першому таймі ви емоційно спілкувалися з Бетао. Не скажете, про що саме?

- Це був тактичний момент, а саме перестановка гравців під час стандартних положень.

- Чи полетить Шовковський до Мілану?


- Шовковський не полетить із командою. Всі інші, хто брав участь у сьогоднішньому матчі, вирушать до Мілану.

- Чи згодні ви, що той факт, що гру з «Оболонню» все ж таки не перенесли, лише додасть позитиву команді напередодні поєдинку з «Інтером»?


- Погоджуюсь. Такі перемоги, завдяки проявленій волі та характеру, дуже важливі. Що стосується настрою, то, безумовно, будь-яка перемога додає позитивних емоцій, нехай навіть така важка. Всі чудово розуміють, на який матч ми їдемо. Цей матч може стати історичним як для нашого клубу загалом, так і для кожного гравця окремо. Природно, ми маємо докласти всіх наших зусиль, сил, волі, характеру й майстерності для того, щоб досягти позитивного результату.

- З ким вам легше працювати: з тими, хто спокійно отримує свою зарплату і сидить на лавці запасних, чи з тими, хто анонсує проблеми?


- Люди бувають різні. Моє завдання – виставити тих гравців, які на даний момент кращі з кращих, які забезпечують мені результат і виконання завдань, поставлених переді мною керівниками клубу. Природно, з цієї точки зору я підходжу до питання комплектації складу. А люди різні: хтось спокійніший, поряд товариш більш емоційний. Це життя. А моя робота – створити колектив, який би працював. Ті футболісти, які не потрапляють до складу, мають працювати ще більше, адже завжди є шанс проявити себе. У нас два блискучих воротарі – Шовковський і Богуш, але грає лише один. Зараз зазнав ушкодження Саша, і Стас отримав свій шанс. Так само і польовий гравець. Адже люди не машини, у кожного є свої слабкості. І говорити про те, хто складніший, а хто простіший, вважаю, недоречним. Всі вони з амбіціями, а інакше спортсмен не відбудеться як особа.

- Як ви оціните в сьогоднішньому матчі вашого 12-го гравця?


- На п'ять із плюсом, тут без питань.

- Чи пробували ви пиво «Оболонь»?

- Я пиво взагалі не п'ю.

* * *

Юрій МАКСИМОВ, головний тренер «Оболоні»:

- Перш за все, хотів би привітати «Динамо» з перемогою. Як би там не було, я вдячний всім хлопцям, оскільки перед грою лише думав про те, щоб не встановити антирекорд у матчах з «Динамо». Вийшло 1:2, що є гідним для нас результатом. Сьогодні в нас не грало десять людей, з них вісім – основного складу! Грою я задоволений, і якщо ми будемо продовжувати в тому ж дусі, то будемо набирати очки й надалі.

- Говорять, що команда протягом останніх кількох місяців не завжди вчасно отримує зарплату. Чи це правда?

- На даний момент затримок немає.

- Розкажіть, будь-ласка, про ситуацію з кількома гравцями, серед яких Іващенко, Куценко, Лозинський, Лень, про нібито введений до їхнього організму заборонений препарат...

- Ситуація, справді, не дуже добра. Але поки контрольно-дисциплінарний комітет не ухвалить рішення, мені не хотілося б говорити на цю тему. Скажу лише, що доктор наш – військовий лікар, майор у відставці, дуже порядна людина, і він просто не знав про те, що препарат "Неотон" заборонений. Можливо, це упущення тих людей, які відповідають за допінг, адже вони могли відправити факс до клубу чи зібрати всіх лікарів професійних клубів. У четвер все стане зрозумілим, а зараз є певні нюанси, про які не хочеться говорити.

- Ви вже обізнані, яке рішення можуть отримати ваші футболісти?

- Ми всі працюємо заради футболу, і позбавити людей професії, яку вони люблять, вважаю, буде несправедливим. Втім, давайте дочекаємося четверга, і тоді все стане зрозумілим.

- Які завдання у команди на сезон?

- Клуб не настільки багатий, щоб запрошувати футболістів. Беремо з того, що маємо. Але я задоволений хлопцями, які на тренуваннях виконують усі вказівки. Хлопці ще голодні за футболом, молоді... Приємно, що на полі вони не просто відбиваються, а прагнуть атакувати.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер