Валерій Газзаєв: «Такі матчі є прикрасою чемпіонату»

Валерій Газзаєв: «Такі матчі є прикрасою чемпіонату»

«Динамо» – «Дніпро» – 2:1. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- Дуже важливий матч і дуже важка гра. Ми дуже задоволені, що вдалося виграти. У нас настільки складних матчів цього року ще не було. «Дніпро» – дуже хороша команда, і мені вона сьогодні дуже сподобалася. Їм вдалося створити нам масу проблем. Такі матчі є прикрасою чемпіонату. Я подякував своїм гравцям, адже ми були в непростій ситуації: з різних причин багато гравців пропускали цей матч. В цілому, я задоволений.

- Як ви думаєте, чи справедливим було вилучення Мандзюка?

- Відверто кажучи, спочатку я подумав, що в тому епізоді арбітр мав показати жовту картку. Навіть подивившись телевізійний запис із-за воріт «Дніпра», я не можу відповісти однозначно. Дуже важкий момент, який сьогодні я не можу коментувати. Навіть якщо і була методична помилка арбітра, мені про це складно говорити.

- Як швидко вам вдається засинати після таких нервових матчів?

- Практично завжди засинаю під ранок – годині о четвертій-п’ятій. Не раніше.

- Як ви оцінюєте гру Маграо, який забиває вже у третьому матчі поспіль?

- Я дуже задоволений, що він забиває, і буду задоволений, якщо він забиватиме в кожній грі. Тим паче, Жерсон грає блискуче. Як і Данило, який діє на протилежному фланзі. Взагалі, мені здається, що наші фланги є сильною зброєю, яка дуже якісно допомагає нашій атаці.

- Кінцівку чемпіонату можна порівняти з мінним полем, адже будь-яка осічка може стати фатальною. Відчуваєте психологічний тиск у зв’язку з цим?

- Ми самі себе загнали на це мінне поле, і нам не можна зараз помилятися. У цьому ви абсолютно маєте рацію. Тут у нас така ситуація, що нам у кожній грі необхідно грати виключно на перемогу. Ось і присутня така знервованість, зокрема наприкінці сьогоднішнього матчу. Футболісти намагалися втримати результат, який влаштовував, тому ні про який красивий футбол мови бути не могло. Ціна однієї помилки багато чого варта. Сьогодні на останніх хвилинах дуже добре зіграв Шовковський, тричі врятувавши команду. Втративши очки в попередніх матчах, ми самі себе загнали в таку ситуацію, і тепер права на помилку просто немає.

- Як ви боретеся з нервами?

- Нормально. Жартуємо, тренуємося (посміхається). Не в напрузі ж увесь час бути. Це теж не метод.

- Що з Андрієм Шевченком?

- Ми сподіваємося, що у Львові Андрій буде грати. Ушкодження у нього було достатньо суттєве, наступного дня після гри з «Оболонню» була велика гематома. Реабілітація проходить достатньо якісно, і ми сподіваємося, що в найближчому матчі він зіграє.

- Владислав Калитвинцев добре проявив себе на зборах із першою командою, після чого зовсім зник...

- Влад їздив грати за юнацьку збірну свого віку і отримав там травму. Зараз він відновлюється, і орієнтовно за тиждень має розпочати тренуватися.

* * *

Володимир БЕЗСОНОВ, головний тренер «Дніпра»:

- Гра була відповідальною для обох команд. Перший тайм ми виграли не за рахунок територіальної переваги, а проводячи небезпечні контратаки. Могли ще забити, але не склалося. Друга половина склалася для нас складніше. Хоч ми і були в меншості, вдалося створити низку голевих моментів. Зокрема, було багато стандартних положень – штрафних, кутових, вільних. «Динамо» ж скористалося з чисельної переваги, знайшло моменти і реалізувало їх.

- Що ви думаєте щодо суддівства сьогоднішнього матчу?

- Я нічого не думаю. Це питання не до мене.

- Яке у вас завдання на завершення сезону – посісти третє місце чи буде достатньо виходу до Ліги Європи?

- Будемо боротися за найвище місце.

- Та все ж будете боротися за третє місце?

- За перше!

- У перерві на поле вийшов Гоменюк. Розраховували на швидкісні якості Володимира?


- Він дуже працездатний хлопець. Нам необхідно було оборонятися в меншості, і Володя виконав те, про що я його просив. Він і оборонявся, й атакував, чіплявся за м’яча, заробив багато штрафних... Я задоволений його діями на полі.

- Останнім часом з’явилися чутки про те, що з нового сезону ви очолите київський «Арсенал». Як ви прокоментуєте їх?

- Ніяк.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер