Валерій Газзаєв: «Шевченку залишилося вийти на свій рівень готовності»

«Динамо» - «Металург» Д - 3:1. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- Сьогодні була дуже хороша гра. Можна сказати, що вона була виставковою і добре, що Андрій Шевченко забив м’яч, підтвердивши свої бомбардирські якості. Мені сподобався донецький «Металург» – добротна команда, якій непросто протидіяти.

- Склалося враження, що в деяких епізодах команда занадто часто грала на Шевченка. Вас це не турбувало?

- Ні. Справді, хлопці хотіли підіграти Андрію, вивести його на ударну позицію. І я маю сказати, що в нього було моменти три-чотири для вдалого завершення атаки. Ми побачили, що висока майстерність у Шевченка присутня, йому залишилося тільки вийти на свій рівень готовності.

- Хто тепер буде штатним пенальтістом «Динамо»?

- Наш штатний пенальтіст – Мілевський. Сьогодні він вчинив шляхетно, дозволивши пробити Шевченку, але в подальшому пенальті буде виконувати Артем.

- Кого особисто ви вважаєте основним воротарем команди?

- Богуш і Шовковський – воротарі високого рівня. За кілька днів до матчу Шовковський погано себе почував, до того ж у нього була невелика травма, тому ми виставили на гру Богуша. Обидва, вважаю, у хорошому стані – невипадково їх викликали до збірної.

- В середині другого тайму, як здалося, ваші підопічні трохи втомилися. Не вважаєте, що заміни потрібно було зробити трохи раніше?

- Ні. Гра складалася так, що ми мали от-от забити третій м’яч, тому заміни потрібно було проводити обережно.

- Денис Гармаш провів матч не зовсім упевнено. У вас немає побоювань, що в нього можуть виникнути психологічні проблеми?

- Ні. Він стійкий психологічно. Взагалі я вважаю, що у нього були хороші моменти у грі, але одразу нічого не буває. У нього є все для того, щоб вирости в хорошого гравця. Ми йому дали можливість зіграти проти сильної команди, і він виглядав гідно.

- У другому таймі у складі «Динамо» було п’ять атакувальних гравців. Ви й надалі плануєте застосовувати цю тактику?

- Розумним вважаю баланс, коли п’ять чи шість гравців беруть участь в атакувальних діях. На мій погляд, сьогодні фантастичний об’єм роботи виконав Мілевський – він діяв як на позиції першого, так і другого нападника. У крайніх нападників інші функції, вони багато грають в обороні. Тому я можу навіть сказати, що в нас було не п’ять форвардів, як ви нарахували, а один.

- Чому не грає Сергій Кравченко? Він не витримує конкуренції?

- Ми хотіли перевірити в справі Гармаша, який заслужив дебютувати в основній команді грою у складі юнацької збірної на чемпіонаті Європи. У вересні й жовтні ми будемо грати фактично в режимі два дні на третій, тому дамо можливість грати всім.

- Чи розпочав тренуватися Алієв?

- Так. Але він все ще відчуває біль, тому поки займається індивідуально.

- У вас вже є остаточне уявлення про пару центральних захисників?

- Безумовно. Зараз розраховуємо на Алмейду, Юссуфа, Хачеріді й Діакате. Поки я розглядаю різні варіанти, пробую зв’язки, але, в цілому, думку вже склав. Сьогодні добре зіграв Юссуф, до цього непогано виглядав Хачеріді. Діакате поки не набрав оптимальну форму після перенесених травм. До того ж, у вересні-жовтні, сподіваюся, повернеться до гри Михалик.

* * *

Ніколай КОСТОВ, головний тренер «Металурга» Д:

- Перш за все хочу привітати «Динамо» з сьогоднішньою перемогою. Вони її повністю заслужили, оскільки зіграли краще за нас. У наше виправдання, перш за все перед собою, необхідно сказати, що наші гравці повністю не відновилися після матчу з «Аустрією», що позначилося на нашій фізичній формі. Звітний матч показав, що в нас є слабкості, над якими необхідно працювати. Ще раз вітаю «Динамо» й бажаю подальших успіхів.

- Чи не вважаєте помилкою вихід Годіна у стартовому складі?

- Перед грою з «Аустрією» у нього було запалення, і він не відновився після нього належним чином. Олексій пропустив три-чотири тренування, що напевно позначилося на його стані. Проте, я не вважаю помилкою його вихід у стартовому складі, оскільки він є нашим основним гравцем.

- На вчорашній прес-конференції головний тренер «Динамо» Валерій Газзаєв сказав, що обов’язково випустить сьогодні на поле Андрія Шевченка. Чи відпрацьовували ви на тренуваннях захисні схеми гри з урахуванням виходу на поле Шевченка?

- Шевченко – дуже сильний футболіст, і ми сподівалися, що він все ж таки не гратиме сьогодні. Але так сталося, що він вийшов на заміну і створив достатньо багато неприємностей для наших захисників. Тактично ми нічого заздалегідь не відпрацьовували. Він забив свій гол, і я вітаю його із цим.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер