Валерій Газзаєв: «Сьогоднішня перемога – наш спільний успіх»

Валерій Газзаєв: «Сьогоднішня перемога – наш спільний успіх»

«Динамо» – «Металіст» – 3:0. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- Нам дуже важливо було виграти сьогоднішній матч, оскільки останні ігри, зокрема поразка в Ужгороді, вкрай негативно позначилися на футболістах, тренерському штабі, і взагалі на керівництві всього клубу. Тому, звичайно, психологічний стан був, м’яко кажучи, не дуже хорошим. Сьогодні, на мій погляд, команда, як у тактичному, так і в психологічному плані, зіграла впевнено, особливо в першому таймі. Ми планували дуже активно почати гру, пресингувати суперника, що й вийшло в першому таймі. На жаль, знову не всі голеві моменти, які створювалися біля воріт «Металіста», були реалізовані, але, втім, я задоволений грою й самим результатом.

- Після поразки в Ужгороді до команди були застосовані суворі санкції?

- Не було жодних санкцій. Провели ґрунтовний розбір, оцінили стан, в якому перебувала команда. Приїжджав президент клубу, також розмовляв із гравцями. Я вважаю, що з професійним ставленням ми провели серйозну бесіду з гравцями. Вони самі все чудово розуміють і переймаються. В цілому, я гадаю, це була спільна невдача, а сьогодні, звичайно, був спільний успіх.

- Наскільки серйозна травма в Нінковича? Кого бачите на його позиції в подальших матчах?

- Ще п’ять днів до наступного матчу. Подивимося, як Мілош себе почуватиме. Та й у нас не 11 футболістів, тому, в разі потреби, буде кому замінити Нінковича.

- Учергове Ярмоленко не реалізовує дуже хороші моменти...

- Погоджуюсь із вами. На щастя, в Ярмоленка багато моментів практично в кожній грі. Адже якщо футболіст грає погано, у нього не буде стільки моментів у матчі. Звичайно, залишає бажати кращого якість реалізації, тому над цим компонентом він працює, присутній і психологічний момент. У кожному матчі він знаходить моменти для взяття воріт, але якщо ось така тенденція буде поліпшуватися, то Андрій забиватиме практично в кожному матчі. Та й вам необхідно набратися трішки терпіння, тому що він перший рік грає у стартовому складі. Футболіст потихеньку зростає, звичайно, від невдач нікуди не подітися, тому потрібно терпіти.

- Деякі вболівальники закликали бойкотувати сьогоднішній матч. Але сьогодні на стадіоні зібралося стільки народу, скільки не збиралося ніколи. Підтримка вболівальників вам допомогла сьогодні?

- Безумовно. Хочу виказати подяку тим людям, які сьогодні прийшли на стадіон. У такі хвилини команда потребує підтримки, і, справді, було приємно грати за такої атмосфери. Емоційний настрій на трибунах передавався на поле, із поля – на трибуни, і подібна взаємна симпатія і підтримка сприяють справжньому футбольному спектаклю. Тих же, хто закликав бойкотувати наш матч, інакше як популістами назвати не можна. Їх просто не можна називати вболівальниками.

* * *

Мирон МАРКЕВИЧ, головний тренер «Металіста»:

- Гра була цікавою до вилучення. Хороші швидкості, було видно, що обидві команди налаштувалися на безкомпромісну боротьбу, відчувався і тонус гри. Чесно кажучи, суддя був не для такої гри. Він «поплив», а разом із ним і боковий. Правда, не хочеться далі коментувати... Є правило «фейр-плей», відповідно до якого в разі отримання гравцем травми команда-суперник вибиває м’яча. Принаймні, так робимо ми. А далі вже не було сенсу грати. «Динамо» – не та команда, яка не зможе розіграти зайвого гравця.

- У другому таймі склалося враження, що команда зупинилася. Подальші заміни, зокрема Коельо, пов’язані з тим, що захотіли поберегти гравців?

- Яка різниця, адже рахунок 3:0. Навіщо було мучити людей далі, коли зрозуміло, що гру вже програно.

- Чи буде оштрафований Девич?

- Потрібно подивитися, за що його вигнали з поля. Особисто я не бачив епізоду. Так, усі штовхалися, але червону картку давати... Потрібно дивитися касету.

- Склалося враження, що в сьогоднішньому матчі Олійник і Девич були вдвох несумісні на полі...

- Справді, в першому таймі Олійник був інертним. Точніше кажучи, Денис грав не так, як завжди. Девич за той час, який провів на полі, старався, як міг.

- Який стан здоров’я Горяїнова і чи планувався вихід на поле Рикуна?


- Рикуна ми берегли на другий тайм, але необхідно було вносити до гри корективи. Рикун хороший, коли потрібно підігрувати, а нам потрібно було думати про те, як забирати м’ячі. Вилучення ж поламало нам усі плани. Горяїнов же поки хворіє, сподіваємося, що повернеться до матчу з «Таврією». Щоправда, і Бажан сьогодні відіграв непогано.

- Хто відповість за так звану літню «трансферну» кампанію клубу?


- У нашому розпорядженні є гравці, якими ми будемо догравати нинішній чемпіонат, до кінця якого залишилося вісім матчів. Відповідати, напевно, будуть усі, оскільки найлегше буде звалити на когось одного. Зараз основне – зібрати всі сили і завершити сезон, принаймні, не нижче за третє місце. А потім вже будемо розбиратися, хто винен, а хто ні.

- Ви програли «Шахтарю» і «Динамо». Чого вам не вистачає для того, щоб справді стати грізною силою в нашому чемпіонаті?


- Якщо ми хочемо справді боротися на рівних з нашими грандами, ми маємо влітку серйозно підсилитися. Трансферна політика має бути на серйозному рівні. Не секрет, що 70% нашого складу складають футболісти, які починали сходження «Металіста» п’ять років тому. Звичайно, без підсилення нічого не буде. Мають бути футболісти, які зможуть вийти і вирішити результат таких матчів, як сьогодні. Ми можемо констатувати, що зараз «Динамо» зовсім не те, і це все бачать. Якщо ми на щось претендуємо, ми мали вийти й обіграти їх. Але цього не сталося. Потрібна серйозна трансферна політика, про що знає президент і всі працівники клубу. Ця проблема вже назріла. Узяти, наприклад, Селіна. Так, він хороший молодий футболіст, але сьогодні припустився таких двох помилок, яких кваліфікований гравець не припуститься. Починати з 0:2 проти такої команди, як «Динамо», доволі проблематично.

- А такі футболісти, як Буркхардт і Олексій Єременко, – це ваші кандидатури чи вам цих гравців нав’язали?

- Із цими питаннями звертайтеся до клубу, оскільки я не займаюся трансферною політикою. Я треную команду і можу сказати, підходить для нас цей футболіст чи ні. Але серйозний футболіст на перегляд не приїде, ви самі розумієте. Необхідно, щоб у клубі був штаб, який зможе стежити за конкретним футболістом не в одній-двох іграх і навіть не впродовж місяця, а мінімум рік. Як він тренується, який він у побуті – це найголовніше. Але для цього необхідні інші фінанси.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер