Валерій Газзаєв: «Прохідних матчів не буває»

«Динамо» – «Карпати» – 1:1. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- Звичайно, я дуже шкодую, що ми сьогодні втратили два очки. Гра складалася для нас дуже складно: пропустили контратаку на перших хвилинах, згодом було багато моментів для взяття воріт, але, на жаль, не було реалізації. А «Карпати» заслужили це очко завдяки своїй позамежній самовіддачі.

- Чи внесла погода якісь корективи до сьогоднішньої гри?


- Ні, не думаю. І в першому, і в другому таймі гра проходила за нашої великої переваги, створювалося багато моментів, але бувають такі дні й матчі, коли не виходить з реалізацією. А так – відмінна погода, чудове поле, тому немає сенсу шукати в цьому причину того, що ми сьогодні не виграли. Звинувачувати необхідно самих себе.

- За останній час «Динамо» провело кілька важких матчів. Чи не було можливим дати відпочити основним футболістам в якомусь із цих поєдинків, тим самим розвантаживши гравців – як психологічно, так і фізично?

- Я вважаю, що ми маємо награвати стартовий склад. Так, у нас напружені ігри, але якщо в нас є амбіції грати як у національній першості, Кубку, так і в Лізі чемпіонів, то ми маємо грати в такому графіку щороку і звикати до нього. Необхідно правильно відновлюватися, економити сили і, природно, готуватися до кожної майбутньої гри. Прохідних матчів не буває, і їх необхідно проводити на високому рівні. Попередній поєдинок у Донецьку ми також хотіли виграти. На жаль, із самого початку сезону ми не могли грати в оптимальному складі, оскільки було багато травмованих. Проте, я гадаю, ми правильно побудували свою підготовку, стабілізуємо склад, вводимо багато нових гравців, зокрема, які тільки-но відновилися після травм. А шукати причини невдач у тому, що ми граємо через два дні на третій і через три – на четвертий, я вважаю недоречним.

- Ви погоджуєтеся з тим, що цей матч необхідно було грати о 19-й годині? Можливо, варто було його перенести на більш ранній час?

- Ми хотіли перенести матч на 15-ту годину, але нам відмовили. Природно, я вважаю, що пізно восени та рано навесні оптимальний час для проведення матчів – це 15-та година.

- Чи не здається вам, що Шевченко набрав хорошу форму, а багато гравців, навпаки, виглядають гірше, ніж на початку сезону?

- Андрій у черговий раз підтвердив, що є гравцем високого міжнародного рівня. Незважаючи на те, що він пропустив достатньо багато часу, за рахунок надзвичайно професійного ставлення до справи, за рахунок своєї майстерності він із кожним матчем грає все краще і краще. Це й є його рівень, а решті гравців необхідно тягнутися за ним. Андрій є хорошим прикладом для тих же Ярмоленка, Гармаша, Кравця, решти молодих футболістів, як треба тренуватися і грати в кожному окремому епізоді.

- Чи не підводять вас ті, кому ви довіряєте? Ви випускаєте Гармаша, Ярмоленка, Кравця, а вони не дають ніякого результату...

- «Терпіння, мій юний друже, терпіння». Це те, що потрібно тренеру. Щоб той же Гармаш зростав, він має пройти через ось такі матчі.

- Чи не збирається клуб подавати апеляцію на дискваліфікацію Вукоєвича?


- Справді, рішення про його дискваліфікацію мені здається несправедливим. Ми вже подали апеляцію, але наскільки нам підуть назустріч – сказати складно. З іншого боку, вилучення Пашаєва та Вукоєвича абсолютно несумісні, й Огнєн не заслуговував на таке суворе покарання, адже з його боку не було грубого порушення з ризиком завдання травми супернику. Але ми люди законопокірні, тому вимушені чітко виконувати всі вказівки.

- Ви довго не приходили на прес-конференцію. Відкрийте секрет, про що розмовляли з підопічними?

- Це наші внутрішні справи – я оголошував режим подальших до матчу з «Інтером» днів.

- Чи не здавалося вам збоку, що футболісти подумки ще не відійшли від матчу з «Шахтарем», але в той же час частково вже перелаштувалися на майбутній поєдинок із «Інтером»?

- Я так не думаю. Такі матчі, як із «Шахтарем», вважаю, є прикрасою національної першості, коли грають провідні клуби країни, причому на достатньо високому емоційному рівні. Ми маємо вміти переходити від кубкових ігор до матчів у національному чемпіонаті. Ми й у Донецьку хотіли виграти, але не склалося, оскільки, об’єктивно оцінюючи, «Шахтар» того вечора грав краще. Хотіли виграти сьогодні, оскільки припустилися багато технічного браку на завершальній стадії атак. Ліга чемпіонів – абсолютно інший турнір, тому не можна говорити про те, що футболісти подумки були в майбутньому матчі з «Інтером».

 
* * *

Олег КОНОНОВ, головний тренер «Карпат»:

- Звичайно, важко грати з такою потужною та організованою командою, як «Динамо». У першу чергу ми приділили увагу відбору м’яча і швидким контратакам, одну з яких вдалося завершити результативно. Зізнатися, стримувати атаки господарів нам було непросто. Ми розуміли, що динамівці будуть втомленими після серйозної гри з «Шахтарем», у зв’язку з чим, можливо, у них виникали проблеми з реалізацією створених моментів. Звичайно, нам не вистачало атакуючих дій, швидкого переходу із захисту до нападу, точніших передач. Але в цілому, гадаю, це заслуга нашої команди в тому, що «Динамо» сьогодні не виграло.

- Нещодавно ви грали також із «Шахтарем». Могли б порівняти ці два поєдинки?

- Із «Шахтарем», безумовно, нам було складніше грати. Сорок тисяч глядачів на стадіоні, плюс два швидко пропущених м’ячі з пенальті, звичайно, вплинули на хід гри. Я не буду коментувати суддівство в тому матчі, але нам просто не давали грати.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер