Валерій Газзаєв: «Час стабілізувати склад»

Валерій Газзаєв: «Час стабілізувати склад»

«Кривбас» – «Динамо» – 1:3. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- Ми чекали, що сьогодні гра буде такою складною, оскільки «Кривбас», який програв два попередніх матчі, буде мотивований і налаштований відповідним чином. Це в результаті ми і побачили. Ми зіткнулися з міцною, добре організованою командою. А після того, як господарі забили пенальті, гра ще більше загострилася. Але, в цілому, я задоволений грою «Динамо».

- Чи не говорить хороший опір «Кривбаса» про слабкість киян?

- На мій погляд, сьогодні «Динамо» зіграло дуже сильно.

- Дайте оцінку стану Юссуфа.

- Його діями я задоволений за винятком єдиної помилки в епізоді з призначенням пенальті. В цілому, як для першої гри після півторамісячної відсутності через складну травму і тривале відновлення, він зіграв непогано. Я бачу, що це кваліфікований футболіст, і в наступному матчі він гратиме ще сильніше.

- Ви на нього розраховуєте?

- Звичайно. Вже час стабілізувати склад. Поступово повертаються наші травмовані футболісти, і кожному потрібно давати можливість грати. Сьогодні в обороні у нас грали два нових футболісти, які не виходили на поле з початку сезону, – Несмачний та Юссуф, тому була присутня певна незіграність.

- Як вважаєте, що такого було у «Кривбаса», чого не було у «Таврії» та «Чорноморця»?

- У господарів було присутнє величезне бажання грати й зіпсувати настрій нашій команді. Я також побачив хорошу організацію гри, непоганий контроль і розиграш м’яча. Тому, гадаю, вам не потрібно розчаровуватися, й Олегу Тарану я також побажав продовжувати в тому ж дусі, тоді, поза сумнівом, з’являться й очки. «Кривбасу» я від щирого серця бажаю успіху й усього доброго.

- Ви провели три матчі в чемпіонаті України. Можете сказати, чим наша першість відрізняється від російської?

- Для того, щоб відповісти на це питання, мені потрібно хоча б півроку, щоб я міг подивитися у справі всі команди, а за трьома-п’яти матчами судити про чемпіонат України складно. Попереду ще 12 ігор першого кола, після яких я зможу сказати свою думку з цього приводу.

* * *

Олег ТАРАН, головний тренер «Кривбаса»:

- Нічого страшного, що ми сьогодні програли. Зараз у команді багато нових футболістів, та й протистояв нам серйозний суперник. Ми що, були зобов’язані «винести» «Динамо» з рахунком 3:0? А нулі в нас ще будуть. Звичайно, є позитивні моменти, хороший настрій, ніхто не може дорікнути нашій команді в небажанні грати. Але є й проблеми. Слабо зіграли Сердюк і Максимов у центральній зоні. Це пов’язано з їхніми фізіологічними можливостями, тепер гратимуть інші футболісти. Зараз ми знаходимося в пошуку оптимального складу лінії захисту, яка в мене викликає великі сумніви, на відміну від середньої лінії, яка більш-менш стабілізована. В’ячеслав і зовсім провалив гру – як у першому таймі, так і в другому, коли після його помилки було забито гол. А Максимов не підстрахував у центральній зоні.

Мене також дивує, що в іграх з лідерами суддівство якесь парадоксальне і незрозуміле. Я вважаю, воно не відповідає напруженню командної гри, просто ламає її та заважає командам грати. Я з цього розчарований. Нам не потрібно допомагати, впевнений, також як і «Динамо», проте, ми всі бачили низку парадоксальних рішень, які неможливо пояснити. Можливо, на наших арбітрів тисне авторитет, але це не йде на користь нашим грандам, адже вони гратимуть в Європі, де суддівство зовсім інше.

- У зв’язку з чим ви сьогодні випустили нового воротаря, який ще нещодавно грав у першій лізі?

- В мене немає незамінних футболістів, імена у футбол не грають, я про це сказав і хлопцям. Стовідсоткову гарантію вийти на поле матимуть тільки ті гравці, які віддаватимуться грі. В наступному матчі знову будуть зміни в складі.

- Прокоментуйте пропущений гол на останніх хвилинах поєдинку.

- Це результат нез’ясовної помилки Федоренка. У тій ситуації м’яча можна було винести куди завгодно.

- Відповідно, ви морально не травмовані?

- У жодному випадку. Не дочекаєтеся (посміхається). Ми маємо обов’язково перервати цю серію. Головне, що є віра в хлопців, ми знаємо їхні можливості, хто як працює, і вони нас розуміють і сприймають. Звичайно, доводиться важко, але ми омолоджуємо склад, зараз середній вік команди 23-24 роки, ці хлопці – наше майбутнє. Плюс до нас на перегляд незабаром приїдуть кваліфікований український футболіст і гравець із Кореї.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер