Валерій Газзаєв: «Ми не женемося за сенсаціями, нам потрібен результат»

Сьогодні в конференц-залі стадіону «Динамо» ім. Валерія Лобановського відбулася регламентна прес-конференція за участю головного тренера «Динамо» Валерія Газзаєва та капітана Артема Мілевського, присвячена майбутньому матчу 6-го туру групового турніру Ліги чемпіонів між «Динамо» та «Барселоною».

- Після матчу з «Чорноморцем» ми надали гравцям день відпочинку і потім розпочали підготовку до завтрашнього матчу, – узяв слово Валерій Георгійович. – Тренувалися в звичайному режимі, слава Богу, в команді немає травмованих і всі хлопці готуються до поєдинку з «Барселоною».

- Немає команд, які не програвали б, і «Динамо» може завтра створити сенсацію. Вашим підопічним під силу змусити «Барселону» помилятися більше, ніж вони самі?

- Ми не женемося за сенсаціями, нам потрібен результат. Всі чотири команди, які знаходяться в нашій групі, мають рівні шанси на вихід до плей-оф. Є різні розклади, але кожна команда, природно, буде прагнути до перемоги. Тим паче, для нас це єдина можливість продовжити участь у Лізі чемпіонів. Гравці повні бажання, а гра вже покаже. Для нас завтрашній матч – найголовніший у цьому півріччі, футболісти це чудово розуміють, і в нас є хороша можливість зіграти вдало. Наскільки вдасться реалізувати задумане, передбачити не можна, оскільки необхідно ще враховувати силу суперника. Але мобілізація наших гравців буде позамежною.

- За відсутності Хачеріді ви пробували різні поєднання гравців у центрі захисту. Для себе ви визначилися з тим, хто займе позиції центрбеків у завтрашньому матчі?


- Так, визначився.

- Вчора Нінкович був у лікарні. У нього серйозне ушкодження?

- Після гри з «Чорноморцем» є невелике ушкодження, але воно незначне, і в цілому динаміка відновлення позитивна. Після кожного матчу футболісти відчувають невеликий дискомфорт, оскільки вони отримують колосальні навантаження, тому на подібні ушкодження доводиться просто не звертати уваги. Сподіваємося, до завтрашнього матчу він буде готовий.

- Чи може погана погода або незадовільний стан газону зіграти проти технічних гравців «Барселони»?

- Погода буде однаковою як для нас, так і для гравців суперника. Тому говорити про користь або шкоду погоди для однієї з команд, гадаю, не варто.

- Ви вводили якісь заборони для гравців «Динамо» перед завтрашнім матчем? Наприклад, читати пресу…

- У нас у команді цілком дорослі люди, і всі футболісти розуміють ступінь важливості завтрашнього матчу. Я гадаю, кожен гравець, який вийде на футбольне поле, докладе максимум зусиль, а, можливо, і більше для досягнення результату. Ось такий настрій має бути в усіх хлопців.

- Питання Артему Мілевському. Артеме, в останніх матчах динамівська атака грала не дуже вдало, не було забитих м’ячів. Як вважаєш, чи прорве вас із Шевченком у завтрашньому матчі?

- Справді, нападники в нас не забивали достатньо давно. Завтра буде той день, коли ми повинні будемо вести за собою команду.

- Обидва виїзних матчі в нинішній Лізі чемпіонів «Барселона» закінчила нульовою нічиєю. Завтра вас задовольнить такий результат?


- Він нам нічого не дасть. Ми всі чудово розуміємо, що зустрічаємося з найкращою командою планети, у складі якої виступають найкращий гравець Європи та найкращий гравець світу. Тим серйозніше мі налаштуємося на гру. Я чудово розумію силу цієї команди, але в той же час чудово знаю можливості наших футболістів.

- Питання Артему Мілевському. Чи читаєте ви новини в Інтернеті?

- Інтернет взагалі не читаю. Щодня нам надають добірку новин, у тому числі й із Інтернету, ними й обмежуюся.

- Артеме, перед матчем з «Барселоною» будете добре спати?

- У принципі, перед будь-якою грою я завжди сплю спокійно. Гадаю, сьогоднішній день не стане виключенням.

- Чи можна назвати завтрашній поєдинок найважливішим у сезоні, або він буде одним із найважливіших?

- Справді, враховуючи те, що він припав на кінцівку групового турніру Ліги чемпіонів, його можна назвати найважливішим. Всі в очікуванні цієї гри.

- Валерію Георгійовичу, в останніх матчах «Динамо» важко дається результат. Чи велика втома футболістів і чи залишилися в команди сили, щоб досягти потрібного результату?

- Я не погоджуюсь із вами. Річ у тому, що і в Запоріжжі, і в Одесі команда грала дуже добре. Ми створили дуже багато моментів, але не було реалізації. До цього в нас був матч у Казані, де, на мій погляд, хлопці також грали доволі добре. У цілому останні ігри були на хорошому рівні. Інша справа, що не було рахунку 3:0… Якби ми в Запоріжжі й Одесі забили три-чотири м’ячі, тоді ви сказали б, що команда знаходиться в чудовій формі. Треба оцінювати гру команди і кожного футболіста окремо. Наші гравці повні бажання, в хорошому функціональному стані, і в завтрашньому матчі напевно продемонструють свої найкращі якості в матчі з «Барселоною».

- Наставник «Барселони» перед фіналом торішньої Ліги чемпіонів влаштував своїм підопічним колективний перегляд фільму «Гладіатор». Ви що-небудь подібне будете влаштовувати?

- (посміхається) Я не сумніваюся, що завтра на поле в нас вийдуть 11 гладіаторів.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер